Yurtta Kalanlar için Faydalı Bilgiler Yurda götürdüğünüz terliğiniz oda içinde ve banyoda kullanmak üzere 2 tane olmasında fayda var. KYK yurtlarında nevresim, yastık, yorgan veriliyor.
a) Öğrencilerin eşyalarını masa, dolap, yatak ve radyatörlerin üzeri, pencere kenarları vb. gelişigüzel yerlere bırakmalarına izin verilmez. b) Öğrenciler, öğrenci odalarında, dolaplarında, bavul, valiz, çanta vb. eşyalarının içerisinde bozulmaya elverişli yiyecek maddesi bulunduramaz.
Yurtlarda kalan her öğrenciye Yurtlar Müdürlüğü tarafından ücretsiz yastık kılıfı, çarşaf, nevresim ve battaniye verilir. Öğrencilerin kendi malzemelerini kullanmasında veya getirmesinde sakınca yoktur.
Yurt odasına yerleşmek için gelirken yanında neler getirmeli? Öğrenciler, kişisel eşyaları, temizlik ürünleri, elektronik eşyaları, eğitim ve kırtasiye araç gereçleri dışında nevresim takımlarını (yastık, yorgan, çarşaf ve yastık kılıfı) yanında getirmeleri gerekir.
İlgili 20 soru bulundu
Kişisel bakım ürünleri için ilk tavsiye yanınıza bornoz almamanız. Hem çok yer kaplar hem de yıkaması kuruması daha zor. Bunun yerine büyük havlular tercih edebilirsiniz. 1-2 tane de el havlusu ve bir saç havlusu sizi idare edecektir.
aynı zamanda üçlü priz gibi şeyler de yasaktır.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
a) Yurttan ayrılırken veya yurt idaresince gerekli görülen durumlarda dolap, bavul ve benzeri özel eşyalarının aranması için, yurt idaresinin gerekli işlemleri yapmasına engel olmak.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
Duş ve Saç Bakım Gereçleri
Saç kurutma makinesi, düzleştirici, maşa gittiğiniz yurtta kullanımının serbestliğini sorarak götürmenizde fayda olacaktır.
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
Yurtlarımızda gerek ortak kullanım alanları gerekse öğrenci odaları program dahilinde temizlenmektedir. Ortak tuvalet ve duş bulunan yurtlarda ortalama her dört öğrenci için bir tuvalet ve duş bulunmaktadır.
Yurda en son giriş saati ise 23.00. KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler uyarı cezası alıyor.
Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satınalınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır. Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 ncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor.
Kurutma makinesi kullanmak istemeyenler için ayaklı kurutma telleri, ütü ve ütü masaları bulunmaktadır. Yurtta elektrikli alet kullanımı yasaktır, yemek yapmak veya ısıtmak için ayrılan herhangi bir alan yoktur.
Gerekli görüldüğünde yurt müdürü tarafında odalarda ve dolaplarda (haberli – habersiz) arama yapılabilir.
Kurumlarda ibadethane, kütüphane ve dinlenme odaları dışında kalan bölümlerin zemininde halı ve benzeri kaplama malzemelerinin kullanılması yasaklandı. Kurum binalarının bahçesinin duvarla çevrilmesi, giriş kapıları ve binanın tüm cephelerinin görüntüleme sistemi ile izlenmesi zorunluluğu getirildi.
Evci izni hafta sonları, dinî ve millî bayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir. 2. Evci izni Cuma günü ders bitiminde başlar, Pazar günü evci izninden dönecekler için Pazar günü saat 18:30'da, Pazartesi günü evci izninden dönecekler için Pazartesi günü sabah 1. Ders başlangıcında biter.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
Yurtlarda genellikle saç kurutma makineleri bulunmuyor. Bu nedenle yurda saç kurutma makinesi almak gerekebilir. Özellikle seyahat tipi saç kurutma makineleri hem yer kaplamayacak hem de ihtiyacı karşılayacaktır.
yangın tehlikesine ve elektrik akımına kapılıp ölme riskine karşı alınan bir önlem olarak bilinir. yasaklarıyla meşhur olan bu ilgili kurum her odaya yeterli kalite ve kapasitede bu tarz elektronik cihazları monte etse böyle yasaklar kalmaz sanırım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri