MİARGEM Başkanı Halil Memiş, belediyelerde özel kalem müdürü kadrolarına yapılan atamalar konusunu MİARGEM TV'de değerlendirdi. Özel kalem müdürlüğü kadroları, 657 sayılı Kanunun 59. maddesine göre; istisnai memuriyet kadrolarındandır.
Özel kalem, genel olarak devlet kurumlarında ya da özel sektörde makam sahibi yetkililerin özel ve resmi işlerini yapmakla yükümlü personellere verilen addır. Kısaca özel kalem nedir denildiğinde, yetkili makamların danışmanlarıdır denilebilir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Özel Kalem maaş beklentisi aylık ortalama 41.300 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 37.200 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir.
Özel kalem müdürü olmak için ön lisans ya da lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir. Eğitim alınan bölümün ise özel olarak bir önemi yoktur.
Özel kalem müdürlüğü kadrolarına yapılacak açıktan atamalar, Bakanlığımız izni ile yapılacaktır. Bu kadrolara yapılacak açıktan atamalarda, kadro derecesi ve görevin özellikleri de dikkate alınarak yükseköğrenim mezunlarına öncelik verilecektir.
İlgili 26 soru bulundu
ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ kadrolarına atanmada KPSS sınav şartı da bulunmamaktadır.
Çünkü, 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinde hangi öğrenim düzeyinde bulunanların hangi derecedeki kadrolara atanacağına yer verilmiştir ve lise mezunları en fazla 3 üncü dereceli bir kadroya atanabilmektedir. Dolayısıyla 1 inci derecedeki özel kalem müdürlüğü kadrosuna lise mezunu bir kişinin atanması mümkün değildir.
Özel kalem müdürlüğü kadrolarına yapılacak açıktan atamalar, Bakanlığımız izni ile yapılacaktır. Bu kadrolara yapılacak açıktan atamalarda, kadro derecesi ve görevin özellikleri de dikkate alınarak yükseköğrenim mezunlarına öncelik verilecektir.
..." hükmü ile 59 uncu maddesinde, "... Özel Kalem Müdürlüklerine... bu Kanunun atanma, sınavlar, kademe ilerlemesi ve dereceye yükselmesine ilişkin hükümleriyle bağlı olmaksızın tahsis edilmiş derece aylığı ile memur atanabilir...
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Özel Kalem Müdürü maaş beklentisi aylık ortalama 30.600 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 27.500 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir.
Belediye Başkanına karşı sorumludur. Özel Kalem Müdürlüğü ile diğer Müdürlükler arasında koordinasyonu sağlar. (c) Randevu taleplerini ve davetiyelerini değerlendirip, günlük programları ve toplantıları ayarlayarak, yapılacak toplantı gün ve saatlerini ilgili birimlere bildirmesini sağlar.
(3)Müdürlük, Belediye Başkanı'na bağlı olarak çalışır. Belediye Başkanı'nın görevi başında bulunamadığı durumlarda Belediye Başkanı'na vekalet eden Belediye Başkan Vekili'ne bağlı olarak çalışmalarını yürütür.
ingilizcesi chief of cabinettir. tüm devlet kurumlarında, genel müdür, vali gibi kurumun en yetkili kişisinin özel ve resmi işlerini yapmakla yükümlü olan birim, ya da müdürlük.
MADDE 3- (1) Özel Kalem Müdürlüğü Edirne Belediyesi bünyesinde 5393 sayılı Belediye Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu ve diğer ilgili mevzuatın verdiği yetkilerle doğrudan Başkana bağlı olarak çalışır.
Yani, özel kalem müdürlüğünden ayrıldıktan sonra herhangi bir mahalli idaredeki şube müdürü kadrosuna atanmanız mümkün bulunmamaktadır.
İstisnai memurluk, DMK'nın atamaya, sınavlara, kademe ilerlemesine ve derece yükselmesine ilişkin düzenlemeleri dışında özgülenen ve derece aylığı ile atama yapılabilen memurluklardır.
1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 178/A maddesinde yer alan Özel Kalem Müdürlüğü görev ve yetkileri şunlardır: Bakanın çalışma programını düzenlemek, Bakanın resmî ve özel yazışmalarını, protokol ve tören işlerini düzenlemek ve yürütmek, Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
* Müdürün özel ve resmi haberleşmelerini yerine getirir. * Müdürün özel haberleşme ve gizlilik taşıyan yazışma işlerini yürütür. * Müdürün kurum içi ve kurum dışı randevu isteklerini düzenler. * Müdürün özel ve kurumsal dosyalarını tutar ve arşivler.
tarih ve ... sayılı Olur ile de unvan değişikliği sınavına girmeksizin 4'üncü dereceli mühendislik kadrosuna atandığı anlaşılmıştır. Yukarıda yer alan mevzuat hükümlerine göre özel kalem müdürlüğü görevini yürüten ilgilinin unvan değişikliği sınavında başarılı olmadan mühendis kadrosuna atanması mümkün değildir.
A- 657 sayılı Kanunun 68/B maddesi uyarınca aranan hizmet süresi şartına sahip olmak gerekir. Örneğin 1.derece müdür kadrosuna atanabilmek için, lisans mezunu olanların en az 10 yıl, iki yıl süreli yükseköğrenim mezunu olanların ise en az 12 yıl hizmetinin bulunması gerekir.
Zabıt Katibi Olmak İçin Gerekenler
Zabıt katibi olmak için mesleki teknik liselerin adalet alanına bağlı “Zabıt Katipliği” bölümünde eğitim görmek gerekir. Ayrıca, Adalet Meslek Lisesi, Adalet Meslek Yüksek Okulu ve meslek yüksek okullarının, adalet ön lisans bölümlerini bitiren kişiler “Zabıt Katipliği” yapabilir.
8- Lise mezunu bir kişinin 1 inci dereceli özel kalem müdürlüğü kadrosuna istisnai memur olarak atanması bize göre mümkün değildir.
Nitekim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'nün vermiş olduğu 20.12.2022 tarihli görüşe göre sınav yapılmaksızın sözleşmeli personel alınabileceği belirtilmişti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri