Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Pamuk hastaliklari nelerdir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Pamuk hastaliklari nelerdir?

Pamukta Sıkça Görülen Zararlılar
  • 1 – Pamuk Yaprakbiti.
  • 2 – Tütün Tripsi.
  • 3 – Pamuk Yaprak Pireleri.
  • 4 – Kırmızı Örümcekler.
  • 5 – Tütün Beyazsineği.
  • Pamuk Verticillium Solgunluğu.
  • 1 – Kanyaş (Geliç)
  • 2 – Domuz Pıtrağı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Pamuk neden sararır?

Pamuk yaprakbiti pamuklarda bitki özsuyunu emmek suretiyle zararlı olmaktadır. Pamuk bitkilerinde özsuyun alınışı nedeniyle solmalar, renk değişimi, yaprakların kıvrılması gibi belirtiler görülür(Şekil 1 b). Beslenme sonucu bitkide gelişme yavaşlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gentatarim.com

Pamukta mantar hastalığı neden olur?

Fide kök çürüklüğü hastalığı Rhizoctonia, Fusarium, Alternaria, Verticillium, Aspergillus, Pythium ve Thielaviopsis gibi toprak kökenli mantarlar tarafından oluşturulmaktadır. Sözü edilen hastalık etmenleri pamuk fidelerini çıkıştan önce veya toprak yüzeyine çıktıktan sonra enfekte ederek ölümüne neden olurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: progenseed.com

Pamuk zararlıları nelerdir?

Pamuk alanlarındaki ana zararlı, hastalık ve yabancı otlar bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin Akdeniz Bölgesi'nde Pamuk yaprakbiti, Yeşilkurt, Beyazsinek ana zararlı durumunda iken, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde Kırmızıörümcekler ve Tütün thripsi ana zararlı durumundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Pamuk neyi sever?

Pamuk, her türlü toprakta yetişebilen bir bitki olmakla birlikte, yüksek verim ve kaliteye ulaşabilmek için toprağın derin profilli alüviyal olması gerekir. Derin, kumlu-killi, su tutma yeteneği yüksek, geçirgenliği, işlenmesi ve sulanması kolay topraklar pamuk tarımı için ideal topraklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Pamuk Hastalık & Zararlıları ve Mücadele Yöntemleri

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Pamukta en çok verim almak için neler yapılmalı?

Pamukta, tohumların hat üzerine tek sıra yerine yan yana iki sıra olarak ekilmesiyle birim alandan daha yüksek verim alınıyor. Pamukta, tohumların hat üzerine tek sıra yerine yan yana iki sıra olarak ve yeterli kök alanı sağlamak amacıyla birbirine çapraz ekilmesiyle birim alandan alınan verim yaklaşık yüzde 25 artıyor ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bloomberght.com

Pamuğa kaç kilo gübre atılır?

Toprak analizine göre pamuk bitkisinin en çok ihtiyaç duyduğu Azot (N), Potasyum (K), ve Fosfor (P) mineraller verilerek bitkinin beslenmesi sağlanır. Pamukta gübreleme programı ile ekim yapılırken 1 hektara 200 kg NPK ekim makinası ile eklenerek, çiçeklenme sırasında yine 1 hektara 200 kg NPK eklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Pamukta Trips nedir?

Erginleri 0,8-0,9 mm uzunluğunda oldukça küçük böcekler olan tripslerde gözler oldukça belirgindir. Vücutları ince, uzun ve silindir şeklindedir. Renkleri yazlık formlarda açık sarı, kışlık formlarda ise biraz daha koyudur. Kanat kenarları kirpik şeklinde ve saçaklıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Pamuk kurt ilacı ne zaman atılır?

Pamukta Yeşilkurt ve Pamuk yaprak kurdu (Prodenya) zararlıları ile mücadelede bu zararlıların herhangi bir dölüne karşı kullanılabilir. En iyi etki için yumurtaların açıldığı dönemde ilaçlama yapılması uygundur. Zararlının dönem içerisindeki yoğunluğuna bağlı olarak gerekirse 10-14 gün arayla ilaçlama yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmcturkey.com.tr

Pamukta kırmızı örümcek nasıl anlaşılır?

Zararlının beslenmesi sonucunda yaprakların üst yüzünde serpiştirilmiş sarı noktalar karakteristiktir. Daha sonra sarı noktalar yaprağa yeşil rengini veren klorofil maddesinin zarar görmesi nedeniyle kırmızı renge dönüşür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Mantar hastalığı nasıl yok olur?

Mantar, nemli ortamlarda rahatça çoğalabildiği için tedavide hastalık görülen bölge ya da bölgeleri kuru ve temiz tutmak gerekmektedir. Lezyonların özelliğine göre antifungal ilaçlar, kremler ve losyonlar kullanılmaktadır. Sıklıkla topikal tedaviler uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Mantar hastalığı kendiliğinden geçer mi?

Vajinal Mantar Kendiliğinden Geçer mi? Birçok enfeksiyon hastalığında olduğu gibi kişinin bağışıklık sistemi güçlü ise ve vajinal mantara neden olan neden ortadan kalkmışsa vajinal mantar kendiliğinden geçebilir. Ancak bu çoğu kez uzun zaman alır. Kimi zaman bu bekleme süreci içinde hastalık daha da ilerleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Mantar hastalığı kaç gün sürer?

Mantar Enfeksiyonu Etkileri

Mantar tedavisi çok zorlu bir süreç değildir. Tedavi süresi kişiden kişiye değişse de genellikle birkaç gün ile birkaç hafta arasında sürer. Çoğunlukla ilaç tedavileri ile sonuç alınır. Mantar tedavisi süresince antifungal ilaçlar kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Pamuk çapası ne zaman yapılır?

Birinci çapalama: Pamuk fidelerinin 2-3 yapraklı olduğu dönemde yapılır. İlk çapalama genellikle elle yapılır. Bazı durumlarda birinci çapalama ile birlikte seyreltme de yapılır. İkinci çapalama: Birinci çapalamadan 2-3 hafta sonra ve daha derin olarak yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Pamuk kaç defa sulanır?

Ekim ve çiçeklenme dönemi arasında sulama yapmak pek tavsiye edilmez. Ekimden yaklaşık 40-45 gün sonra, iklimsel koşullar da göz önünde bulundurularak her 5-7 günde bir (İklim koşulları ve toprak yapısına bağlı kalmakla beraber bu süre 15-20 günde bi de olabilir) pamukta ilk sulama yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

1 dönüm pamuk kaç kilo verir?

Dönümde 500 kilogram civarında üretim

Çiftçilerimiz dönüm başına 500 kilogramın civarında üretim elde ediyorlar" dedi. Pamuk üreticisi Cuma Toraman ise yaklaşık 120 dönüm alanda pamuk hasadı yaptığını ve verimden memnun olduğunu ifade ederek, yaklaşık 60 ton pamuk hasat etmeyi hedeflediğini kaydetti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Tunga ilaç ne işe yarar?

Domates güvesi (Tuta absoluta) dahil birçok Lepidoptera türlerinde oldukça etkilidir. Zararlının tüm larva dönemlerine karşı etkin olması nedeniyle mükemmel bir etkinlik ve uzun süreli koruma sağlar. Sindirim ve kontakt olmak üzere çift etki mekanizmasına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sumiagro.com.tr

20 SP ne işe yarar?

Domates, biber (sera), hıyar (sera), kornişon (sera) ve patlıcanda (sera) tütün beyazsineği ve sera beyazsineğine karşı beyazsinek ile bulaşık olduğu saptanan alana köşegenler yönünden girilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Iç kurdu ilacı hangi ayda atılır?

1.İlaçlama:

büyüklüğüne ulaştığında (Tahminen Mayıs ayının sonu-Haziran ayının ilk haftası).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Pamukta Defoliant ne zaman atılır?

Bitkinin yapısı, sıcaklık ve nem gibi çevre koşulları ile kullanılan kimyasallara bağlı olarak yaprak döktürücü uygulamasından 3-7 gün sonra yapraklar dökülmeye başlamakta, 10-14 gün sonra yaprak döktürme işlemi gerçekleşmektedir. Erkenci çeşitlerde, uygulamadan ortalama 10 gün sonra hasada girilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: progenseed.com

Pamukta Defoliant uygulaması nedir?

Hasadı erken tamamlamak için bitkinin yapraklarını döktürerek koza açımını teşvik eden ve defoliant (yaprak döktürücü) olarak adlandırılan kimyasalların uygulanmasına ihtiyaç duyulabilmektedir (Emiroğlu ve Turan, 1979).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Empoasca zararı nedir?

Empoasca decipiens

Zararlı, genellikle yaprakların alt yüzünde beslenir ve sokup emmek suretiyle yapraklarda siyahlaşmış noktalar oluşturur. Emgili yapraklar sararır, beyazlaşır ve aşağı doğru kıvrılır. Gelişmede durgunluk göze çarpar, yaprak ve tarak dökümüne neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antilsan.com.tr

Pamukta şeker gübresi ne işe yarar?

İçeriğinde bulunan kükürt sayesinde, azotun bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlayarak bitkinin kök, yaprak, gövde, dal, sürgün gelişimini destekler. Bunlara ilave olarak; Bitki stres ve hastalıklara karşı direncini arttırır. Soğuk ve sıcağa karşı bitkinin dayanımını arttırır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Pamukta kalsiyum ne zaman verilir?

KALSİYUM, fosforlu gübrelerle karıştırılırken ön deneme yapılmalıdır. Uygulama, sulamadan önce yapılmalı veya uygulama yapıldıktan sonra su verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gubretasbahcem.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT