Bu yüzden pamuksuz tonik nasıl kullanılır sorunun cevabını şu şekilde verebiliriz: Toniği gerekli olduğu kadar avcuna döküp, cildine tampon hareketlerle uygulayabilirsin.
Tonik pamuksuz olarak kullanımı parmaklar yoluyla gerçekleşir.
Tonik durulanmayan bir üründür. Pamuk yardımıyla sürdüğünüz toniğin, cildinize etkili bir şekilde nüfuz etmesi için herhangi bir aşamada su kullanmadan cildinizin toniği emmesi gerekir.
En iyi cilt bakımı için cilt için gerekli ürün kullanımından kesinlikle kaçınmamak gerekir. Yüz makyajdan arındıktan ve nemi alındıktan sonra pamuk yardımı ile cilde tonik uygulaması yapılmalıdır. Cilt tonu eşitleme için tonik kullanmak, disk ya da kare makyaj pamuk seçeneklerini tercih edebilirsiniz.
Tonik pek çok açıdan cildin kalitesini artıran bir üründür. Ancak bu ancak bilinçli bir kullanım sonucunda mümkündür. İlk olarak ister pamuk ister el yardımıyla olsun kullanacağınız ürünü cildinize sert ve düz hareketlerle sürmemelisiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Her zaman kullandığınız temizleme ürünüyle cildinizi temizledikten sonra bir parça pamuğu tonik ile ıslatın ve küçük dairesel hareketlerle cilde uygulayın. Pamukları tazeleyerek, üzerlerinde kir kalmayana kadar devam edin. Tonikten sonra nemlendirici veya serumunuzu sürebilirsiniz.
Tonikleri elinizle veya pamuklu ped ile uygulayabilirsiniz. Elinizle uygulamak için, toniği direk yüzünüze sürebilirsiniz. Pamuklu ped kullanarak uygulamak için toniği pamuğa alıp yüzünüze uygulayabilirsiniz. Yüzünüzü kuruladıktan ve tonik sürüldükten sonra, yüzünüzü havlu ile tekrar kurulamalı veya bekletmelisiniz.
Tonikten sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi duymanız normal. Bu his kısa süre sonra kaybolur.
Tonik Kullanmaksak Ne Olur? Cilt bakım rutinine tonik eklenmediğinde, nemlendirici ve serum gibi besleyici ürünlerden tam anlamıyla verim sağlanamaz. Gözenekler tam anlamıyla temizlenmediğinde, nemlendirici gibi krem ürünleri kir kalıntılarına neden olabilir.
Yüz temizleme toniği nasıl kullanılır öğrendik, peki tonik kaç günde bir uygulanır? Toniği günlük cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz, yani günlük olarak kullanabilirsiniz. Öte yandan, cildinizi yormaması açısından peeling etkili bazı özel toniklerin birkaç günde bir kullanılması öneriliyor.
Sıkılarak çıkarılmış siyah noktaların yerlerinde oluşan boşlukların hızlı bir biçimde kapanması için, düzenli olarak cildinize tonik uygulaması yapmanız önemlidir. Kullanacağınız toniğin mutlaka cilt tipinize uygun olması gerekir. Yüzünüzü ılık su ve sabunla yıkadıktan sonra, tonikle mutlaka temizlemelisiniz.
Tonik sürdükten sonra, yaklaşık 5 ila 10 dakika arasında beklenmelidir. Tonik kullanımının hemen ardından başka bir cilt bakım ürünü kullanmak doğru değildir. Cilt toniği tamamen emene kadar beklenmelidir. Toniğin ardından nemlendirici ve serum ürünleri kullanmak, cildin daha iyi beslenmesini sağlar.
Tonik yüzünde tamamen kuruduktan sonra su bazlı bir serum uygulayabilirsin. Eğer serumunun su bazlı olup olmadığından emin değilsen, ürünün içerik listesine göz at. Aloe veya H2O ilk sıralarda ise, su bazlı bir serum uygulamak üzeresin.
Tonik sivilce lekelerden ve sivilcelerden arındırdığı gibi, nemlendirerek muhafaza eder. Yavaş yavaş deriye nüfuz ederek zamanla istenilen sonucu verir. Aynaya her baktığınızda farklı görebilirsiniz. Düzenli kullanımda derideki sebumlar giderilir.
Tonik uygularken belli saatlerde yapmanızı gerektirecek bir durum yoktur. Ancak, cildin uyurken kendini yenilemeye daha yatkın olduğunu bilinmektedir. Tonik kullanımını da gece uygularsanız sabah daha parlak daha ışıl ışıl bir cilde uyanabilirsiniz. Ancak gündüz kullanmanızda da bir sakınca yoktur.
Tek başına da tüketilebilme özelliğine sahip olan tonik, acı bir tada sahip olmasının yanı sıra ferahlatıcı bir etkiye de sahiptir. Schweppes'in uzun zamandır üretimini gerçekleştirdiği ve imza ürünü olma özelliği taşıyan tonik water, birçok kokteyl yapımında yardımcı madde olarak kullanılır.
Tonik, yüz yıkanıp temiz bir havlu veya peçete yardımıyla kurulandıktan sonra pamuk yardımıyla kullanılıyor.
Uzmanlar, kimyasal etki gösteren güneş kremlerinin hiçbir ürün kullanılmamış temiz cilt üzerine uygulanmasını önermektedir. Bu nedenle kimyasal güneş koruyuculardan önce temizleyici ve tonik gibi ürünlerle cilt temizliği yapılabilir ancak herhangi bir krem veya makyaj ürünü uygulanmamalıdır.
Toniğini uyguladıktan sonra 1-2 dakika bekledikten sonra üzerine yüz serumunu ve bakım kremini uygulayabilirsin. AHA ve BHA içeren tonikler kullanıyorsan, minimum SPF 30 içeren güneş kremi uygulamayı da ihmal etmemelisin.
Ciltte hassasiyet ve irritasyon yaratmaması için temizlerken nemlendiren toniklerin tercih edilmesi gerekmektedir. - Hassas bir cilt tipine sahip kişilerin; alkolsüz tonikleri tercih etmesi, içeriğinde yatıştırıcı içerikler bulunan ve cildi yatıştıran tonikler hassas ciltler için doğru bir seçim olacaktır.
Cilt bakımı günlük rutin olarak yapılan bir işlemdir dolayısıyla haftanın 7 günü cilt toniği kullanılabilmektedir. Cilt tonikleri hem gece hem gündüz olarak günde 2 kere kullanılabilmektedir. Ancak hassas ve kolayca tahriş olan bir cilde sahipseniz kullanım sıklığını bir uzmana danışarak belirleyebilirsiniz.
Cilt temizliğinin ardından yeterli miktarda ürünü pamuk veya elinizle, cildinize gece rutininde uygulayınız. Göz ile temasından kaçınınız. Doğrudan güneşe maruz kalmayan bir yerde saklanması tavsiye edilir. Uygulama sonrası durulama gerektirmez.
Gül bitkisinin suyu cildiniz için mükemmel bir toniktir. Makyaj sonrası ve gece yatmandan gül suyu ile yüz temizleme yaparak parlak ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.
Bu rutinde kullanılan her bir ürünün cilt üzerindeki işlevi farklı olup, doğru sıralama ile ihtiyaç hissedilen ürünlerin kullanılması ise tamamlayıcı olur. Tonikten sonra nemlendirici sürülür mü sorusunun yanıtı, kesinlikle evettir.
Bu nedenle cildinizi temizledikten sonra önce tonik, esans ve serum gibi ince yapılı ürünleri kullanmalı, krem ve yağları son aşamalara bırakmalısınız. Güneş koruyucu ise bakımınızın makyajdan önceki son adımı olmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri