Uzaktan kumanda üzerindeki power (açma/kapama) düğmesine basın ve ışık yeşile dönene ve televizyon açılana kadar 2-3 saniye süresince basılı tutun. Televizyonun ön kısmında kırmızı veya yeşil bir ışık yok ise televizyonu açmak için televizyonun yan tarafında bulunan power (açma/kapama) düğmesine basın.
TV den AV/HDMİ bağlantılarından birinde olmadığınızdan emin olun Cihazınızı TV moduna alın. Sırasıyla Kurulum > Diğer Ayarlar > Kanal Listesi Değiştir > Kanal Listesini al Tuşlayın. Gelen ekranda SDCARD ınız cihaza bağladıysanız ok tuşuna basın ve bir kaç sn içerisinde yüklemenin tamamlandığını göreceksiniz.
HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [Ağ ve İnternet] — [Wi‑Fi Direct] — [Wi‑Fi Direct ayarları] öğesini seçin. TV ekranında Wi-Fi Direct cihazıyla görüntülenen TV adını seçin. Eğer cihaz Wi-Fi Direct işlevini desteklemiyorsa [Ağı (SSID)/Parolayı Göster] öğesini seçin.
Kumandada HOME tuşuna basmanız ve ayarlara gitmeniz gerekir. Daha sonra ağ seçeneğinden “ağ ayarla”yı ve sonrasında da kablolu seçeneğini tercih etmeniz gerekir. Kablolu internet için LAN adı verilen soketi televizyonun arkasında kullanmalısınız. Daha sonra bir Ethernet kablosu ile televizyon internete bağlanabilir.
İnternete bağlanma özelliği olmayan televizyonlar kablosuz bir USB adaptör yardımıyla kablosuz ağa bağlanabilir. HDMI girişinden adaptör çalıştırılabilir. Televizyonu smart Tv'ye dönüştüren cihazlar da kullanılabilir. TV Box ya da Apple Tv televizyonu smart Tv'ye dönüştüren cihazlardır.
İlgili 22 soru bulundu
- Öncelikle kumanda üzerinden menü kısmına giriş yapılmalıdır. - Ardından bu kısımda kanal sekmesine geçiş yapılmalıdır. - Kanal sekmesinde yer alan otomatik ayarlama tuşuna basılmalıdır. - Son olarak OK kısmına basmak suretiyle otomatik arama gerçekleştirilebilir.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Hızlı ayarlar > TV seçenekleri > Ayarlar > Kanal > Kanallar öğelerine ve Tamam tuşuna basın. Kanal Tarama Tipi öğesini seçip Tamam tuşuna basın. İstediğiniz tarama tipini seçin ve Tamam tuşuna basın. Menüyü kapatmak için EXIT tuşuna basın.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır. Uydunun frekans ayarlarının otomatik olarak yapılması için Türksat 4A arama frekans bilgilerine ihtiyaç vardır.
Türksat 42.0 e otomatik arama frekansı 📺
Türksat 42e otomatik arama frekansı; 12380 V (Dikey) SR:27500, FEC 3/4 veya 12423 H (Yatay) SR:30000, FEC 3/4.
Uydudan alınan verici dalgaları alır ve LNB'ye iletirler. LNB, çanak antenin uydudan aldığı verici dalgaları toplar ve uydudan gelen sinyali, Merkezi Uydu Santraline ulaştırır. Bu sinyalleri, TV uydu kablosu aracılığıyla ulaştırmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi sinyal taşıma görevine sahiptir.
Kumandanızın alt yön tuşuna iki kez basarak "Kanal" menüsüne gelin. Kumandanızın sağ yön tuşuna basarak "DTV elle ayarlama" satırına gelin ve kumandanızın "OK" tuşuna basın. "DTV elle ayarlama" menüsü ekrana gelecektir. "DTV ayarlama" yazısının hemen altındaki satıra gelerek kumandanızın "OK" tuşuna basın.
Türksat güncelleme sisteminde TV kanallarının frekans bilgilerini ayrı ayrı girmenize gerek yok. Türksat otomatik arama frekansını uydu alıcısına girip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılması güncel kanal listesinin uydu alıcınıza yüklenmesi için yeterli.
Uydu: TÜRKSAT 42 E (OK tuşuna basıldığında liste açılarak bulunur) Transponder: 12380 Mhz H (OK tuşuna basıldığında liste açılarak bulunur) LNB Tipi: Evrensel. LNB Gücü: 13/18 V.
Uydu Alıcı Cihazların Ayarlanması
Diğer uydu alıcıları içinse, 12380 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.
Türksat Tanıtım Yayını Parametreleri:
F:12380 Pol: V Dikey, SR:27500, FEC: 3/4 (Avrupa ve Türkiye) F:12423 Pol: H Yatay, SR:30000, FEC: 3/4 (Orta Asya ve Türkiye)
Türksat 4A Uydusu
Türksat 4A, Ku-bant 'ta Türkiye, Kuzey Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya ile Sahra Altı Afrika bölgelerini kapsamaktadır. Uydu üzerinde ayrıca Ka-Bant da kullanılmaktadır.
Televizyonunuzda herhangi bir uydu alıcısının entegre olup olmadığını cihazın arka kısmına bakarak anlayabilirsiniz. Cihazların arka kısmında bulunan çanak anten giriş noktasında SAT veya LNB input gibi ifadeler yer alıyorsa söz konusu ürünün uydu alıcısı var demektir.
Transponder sinyalleri işler ve sonra onları yer istasyonuna geri iletir. Bu işlem “downlink” olarak bilinir. Sinyaller yer istasyonuna ulaştıktan sonra uydunun alıcısına gönderilir. Bu alıcı daha sonra sinyalleri işler ve uydunun yerleşik bilgisayarına gönderir.
Çanaksız uydu alıcı nasıl çalışır? Çanaksız uydu alıcı, uydu yayınlarını internet veya kablosuz bağlantı aracılığıyla alır ve televizyonunuza aktarır. Böylece herhangi bir çanak antene ihtiyaç duymadan uydu yayınlarını izleyebilirsiniz.
Türksat Uydu: Eğer otomatik aramada SZC TV çıkmıyorsa uydu alıcınızın manuel arama menüsünden Türksat 4A 11837 Frekans, 30.000 V Batı FEC 2/3 ayarlarını girerek izleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri