Soyduktan sonra pancar köklerini küçük küpler halinde doğrayalım taze saplarını ve taze yapraklarında ayrı ayrı doğrayalım. Sonra tavanın içine zeytinyağını koyup soğan ve sarımsakları da koyup biraz kavuralım. Sonra pancarları koyup pancarlar biraz yumuşayana kadar kavuralım tavanızın kapağı varsa kapata bilirsiniz.
Kırmızı Pancar Kavurması (Haşlamadan) Tarifi Nasıl Yapılır? Pancarların kabuklarını soyup rendeleyip. Ardından soğan ve sarımsağı doğrayalım. Soğanı tavada pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra rendelediğimiz pancarları üzerine koyup 2-3 dakika kavuralım.
İlk olarak pancarlar haşlanıp rendelenir. Diğer tarafta bol yağda doğranmış kuru soğan ve pancarların taze sap kısmı kavrulur. Rendelenmiş pancar ve tuz ilave edilerek biraz daha kavrulur. Yeteri kadar kavrulan pancarlar uygun bir tabağa alınır.
Bir miktar tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Soğuk suda ağır ağır haşlamak hem renklerini hem de lezzetini korumasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle pancarların üzerine sıcak suyu ilave etmeden soğuk su ekleyerek haşlamaya özen gösterin. Dilerseniz pancarlarınızı haşlamadan önce soyabilirsiniz.
Pancarları doğrayıp bir tencerede kendi suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen pancarı süzelim. Soğanı ,sarımsağı doğrayıp tencereye koyup yağı da ekleyip kavuralım. Kavrulduktan sonra üstüne baharatları ilave edin.
İlgili 25 soru bulundu
Peki, pancar yaprağı ne yapılır, nasıl tüketilir? Pancar yaprağı genellikle salatalara eklenerek çiğ olarak tüketilir. Ayrıca kavurması ve sarması yapılabilir. Taze yufka varsa böreği bile hazırlanabilir.
Kırmızı pancar, soyulup dilimlenerek salataya eklenebilir ve çiğ olarak tüketilir. Pancarı dilimleyip, tuz, karabiber, limon suyuyla ve baharatlarla sağlıklı bir atıştırmalık hazırlanabilir. Kırmızı pancarları bütün veya dilimlenmiş olarak kızartabilir ya da buharda pişirilebilir.
Tencereyi ocağınızın gözlerinden birine koyun ve ocağı orta-yüksek veya yüksek ısıya getirin. Suyun tam, yuvarlanan bir kaynama noktasına gelene kadar ısınmasına izin verin. Bu, potunuzun toplam hacmine bağlı olarak yaklaşık 8-10 dakika sürmelidir. Isıyı azaltın ve pancarları 30-45 dakika pişirin.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından pancarları ilave edip 2-3 dakika kavurun.
Pancarı rendeliyoruz, cevizleri küçük parçalara bölüyoruz. Lor peynir, ceviz ve yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz. Karışıma sıvı yağı ve unu ekliyoruz. Kızmış ve bol yağda kızartıyoruz.
Yaklaşık olarak dört kişilik bir pancar suyu yapmak için 4 adet kırmızı pancar kullanmanız yeterli olacaktır. Kırmızı pancarın içerisine 2 adet kırmızı elma, 1 tane havuç, 1 limon suyu ve 1 çay kaşığı kadar da toz zencefil ilave ederek lezzetli bir pancar suyu hazırlamak mümkündür.
Orta boy bir kırmızı pancar yaklaşık 4 gram diyet posası içerir ve bu sayede bağırsaklarımızı korurken, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunları önler.
Pancarlarınız iriyse parçalara ayırıp ayrı ayrı sarmanız pişmelerini hızlandıracaktır. Hazırladığınız pancarları 150-200 derecede ısıttığınız fırına koyun ve 50-60 dakika pişirin. Pancarları sık sık kontrol edin.
Haşlayıp tek başına tüketebilir veya cipsini yapabilirsiniz. Dilerseniz suyunu sıkıp içebilirsiniz. Birçok kişinin aklında “pancar suyu içilir mi” sorusunun olduğunu biliyoruz. Uzmanlara göre pancar suyu içmek çok faydalı.
Yıkanmış, soyulmuş pancarları suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzdükten ve soğuttuktan sonra Koroplast Kilitli Poşete yerleştirin. Havasını alarak kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin.
Pancarın kabuklarını soymadığınız takdirde pancar turşunuzda toprak kokusu kalabilir. Bunu önlemek için pancar kabuklarını iyice soyup kullanmadan önce iyice yıkamanız gerekmektedir.
Uzmanlar mevsim geçişleri için pancarın suyu çıkarılarak buzdolabında muhafaza edilmesini tavsiye eder. Pancar suyuna iki tüm ceviz koyup blendırdan geçirdikten sonra her gün bir bardak düzenli bu karışımı tükettiğinizde hem bağırsakları temizlemede hem de kilo vermede oldukça yardımcı bir karışımdır.
Pancar posalı bir sebze olduğu için gaz yapmaz. Hatta hiçbir gaz olmaması için de pancarın mutlaka pişirilerek tüketilmesi gerekmektedir. Hamilelik döneminde pancar pişirilerek tüketildiğinde ise gaz yağmaz.
Bazı kişilerin pancar tüketimi sonrası 24-48 saat kadar süren idrar ve dışkıda koyu kırmızı renk değişimi görülebilmektedir.
Haşlanan pancarları suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz. Yoğurt, tuz, sarımsak ve sıvıyağı karıştırıyoruz. Soğuyan pancarı üzerine rendeliyoruz, maydonozu da doğrayıp karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpiyoruz.
Pancarlar soğuduktan sonra küçük küçük doğrayarak kavrulan soğanların üstüne ekliyoruz. Pancar ve soğanı 5 dakika kadar kavuruyoruz. Ardından servis için tabağımıza alıyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuzu da ekledikten sonra yemeğimiz servise hazır.
Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve doğranmış soğanlar 3 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış pancar sapları ve yaprakları eklenir. 1 çay bardağı su, tuz ve karabiber eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri