Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından pancarları ilave edip 2-3 dakika kavurun. Tuzunu serpip karıştırın ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra isteğe göre sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
Isıyı azaltın ve pancarları 30-45 dakika pişirin. Suyunuz kaynamaya başlar başlamaz, sıcaklığı düşük-orta sıcaklığa düşürün.
Soyduktan sonra pancar köklerini küçük küpler halinde doğrayalım taze saplarını ve taze yapraklarında ayrı ayrı doğrayalım. Sonra tavanın içine zeytinyağını koyup soğan ve sarımsakları da koyup biraz kavuralım. Sonra pancarları koyup pancarlar biraz yumuşayana kadar kavuralım tavanızın kapağı varsa kapata bilirsiniz.
Pancarların yapraklarını kesip bir kenara ayırın. Pancarları kabuklarını soymadan kaynar su dolu bir tencerede 25 dakika haşlayın.
Kırmızı Pancar Kavurması (Haşlamadan) Tarifi Nasıl Yapılır? Pancarların kabuklarını soyup rendeleyip. Ardından soğan ve sarımsağı doğrayalım. Soğanı tavada pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra rendelediğimiz pancarları üzerine koyup 2-3 dakika kavuralım.
İlgili 21 soru bulundu
Tencereye zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı alıp soluncaya kadar pişirelim. Salça, tuz, pulbiber ekleyip karıştıralım. Pancarları ekleyip karıştıralım servis edelim. Pancar Kavurması hazır.
Pancarları iyice yıkadıktan sonra bütün olarak(tadının dağılmaması için) düdüklü tencereye alıyoruz. Pancarlar büyük olduğu için zaten düdüklü tencereyi dolduruyor ve yarısına kadar da su ekleyip 40 dk kadar haşlıyoruz. Soğuduktan sonra yıkayıp soyup dilimliyoruz.
Kırmızı pancar, soyulup dilimlenerek salataya eklenebilir ve çiğ olarak tüketilir. Pancarı dilimleyip, tuz, karabiber, limon suyuyla ve baharatlarla sağlıklı bir atıştırmalık hazırlanabilir. Kırmızı pancarları bütün veya dilimlenmiş olarak kızartabilir ya da buharda pişirilebilir.
Uzmanlar mevsim geçişleri için pancarın suyu çıkarılarak buzdolabında muhafaza edilmesini tavsiye eder. Pancar suyuna iki tüm ceviz koyup blendırdan geçirdikten sonra her gün bir bardak düzenli bu karışımı tükettiğinizde hem bağırsakları temizlemede hem de kilo vermede oldukça yardımcı bir karışımdır.
Bu işlem pancarlarınızın lezzet ve renklerini korurken kabuklarının çok daha kolay soyulmasını sağlayacaktır. Kabuklarını bir bıçak yardımıyla çok kolay bir şekilde bu yöntemle soyabilirsiniz.
Orta boy bir kırmızı pancar yaklaşık 4 gram diyet posası içerir ve bu sayede bağırsaklarımızı korurken, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunları önler.
Hafif soğuyan pancarları rendeliyoruz. 1 adet soğanı hafif yağda kavuruyoruz . Rengi pembeleşen soğanlara pancarı ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp(sarımsak isteğe bağlı) döküyoruz. Aşırı lezzetli ve rengi harika bir yemek.
Haşlamadan pancar turşusu normal turşu yapar gibi yapılır. Bunun için pancarlara ön haşlama yapmadan kabuğunu ince soyup, küp şeklinde doğrayın. Bir kavanoz içine doğradığınız pancarları koyun. Üzerlerine tuz, sirke ve içme suyu ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve doğranmış soğanlar 3 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış pancar sapları ve yaprakları eklenir. 1 çay bardağı su, tuz ve karabiber eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.
Kırmızı pancarın içeriğinde bulunan nitrat sayesinde vücutta bulunan kan damarları genişleyerek, kan akışının sağlanmasını ve kan basıncının düşmesinde etkili olmaktadır. Bu durum kalp hastalığı ve felç riskinin azalmasını sağlamaktadır.
Bazı kişilerin pancar tüketimi sonrası 24-48 saat kadar süren idrar ve dışkıda koyu kırmızı renk değişimi görülebilmektedir.
İçerisinde A, B, C vitaminler ile demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko, kalsiyum ve folik asit ve betalain de bulunur. İçeriğindeki “betalain” maddesi, strese bağlı ruhsal bozukluklara karşı etkilidir. Pancar, karaciğer için ideal bir toniktir. Kanın toksinlerden temizliği için önemli bir besindir.
Pancar posalı bir sebze olduğu için gaz yapmaz. Hatta hiçbir gaz olmaması için de pancarın mutlaka pişirilerek tüketilmesi gerekmektedir. Hamilelik döneminde pancar pişirilerek tüketildiğinde ise gaz yağmaz.
Şeker oranı yüksek bir sebze olduğundan, pancar suyunun da aşırı tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, "Çalışmalara göre çok yüksek besin değeri nedeniyle haftada 2 gün, yarım veya bir bütün pancar ya da aynı aileden pazı, ıspanak, kinoa tüketimi önerilmektedir.
Çünkü yaklaşık 136 gram gelen yumru bir kırmızı pancar 106 mg sodyum içeriyor. Bu da aşırı tüketiminin riskli olabileceğini gösteriyor. Yine diyabet hastaları da 136 gramlık bir pancarda 9 gram şeker bulunduğu için aşırı tüketmemelidir” diyor.
Haşlayıp tek başına tüketebilir veya cipsini yapabilirsiniz. Dilerseniz suyunu sıkıp içebilirsiniz. Birçok kişinin aklında “pancar suyu içilir mi” sorusunun olduğunu biliyoruz. Uzmanlara göre pancar suyu içmek çok faydalı.
Tarif. Pancarlar yıkanıp soyun ve rendeleyin. Rendelenen pancarları zeytinyağı ile hafifçe soteleyin. Sotelenen pancarları soğumaya bırakın.
Kansızlık problemi olanların bol miktarda kapari kullanmaları ve mutlaka kırmızı pancar suyu tüketmeleri gerekir. Havuç suyu ile eşit oranda karıştırılarak içilen pancar suyu, kısa sürede kan yapımına destek verir, alyuvar düzeyini yükseltir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri