Saplarından yemek ve salata da yapabilirsiniz. Ardından pancarları tencereye aktarıp üzerine soğuk su ilave edin. Bir miktar tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Soğuk suda ağır ağır haşlamak hem renklerini hem de lezzetini korumasına yardımcı olacaktır.
Pancarları kabuklarını soymadan kaynar su dolu bir tencerede 25 dakika haşlayın.
Pancar suyu elde etmek oldukça kolaydır. Pancar suyu yapmadan önce pancarların üst kısımlarını keserek güzel bir şekilde yıkamanız gerekir. Pancarları yıkadıktan sonra ise katı meyve sıkacağı kullanarak çok kolay bir şekilde pancar suyu hazırlamak mümkün olmaktadır.
Haşlayıp tek başına tüketebilir veya cipsini yapabilirsiniz. Dilerseniz suyunu sıkıp içebilirsiniz. Birçok kişinin aklında “pancar suyu içilir mi” sorusunun olduğunu biliyoruz. Uzmanlara göre pancar suyu içmek çok faydalı.
İlgili 24 soru bulundu
Pancar haşlamanın en pratik yolu düdüklü tencere kullanmaktır. Kabukları ile iyice yıkadığınız pancarları parça parça bölerek düdüklü tencereye alın ve kaynadıktan sonra 15 dakika haşlayın. Haşlama süresini 15 dakikadan uzun tutarsanız, pancarın içindeki A vitaminini oluşturan betakarotenler yok olmaya başlar.
Pancarları iyice yıkadıktan sonra bütün olarak(tadının dağılmaması için) düdüklü tencereye alıyoruz. Pancarlar büyük olduğu için zaten düdüklü tencereyi dolduruyor ve yarısına kadar da su ekleyip 40 dk kadar haşlıyoruz.
Kıyım işleminden sonra buradan difüzyon tanklarına sevk edilir. Burada pancar kıyımları sıcak suya maruz bırakılarak hücrelerin açılması ve böylelikle pancarda bulunan şeker bir miktar yabancı maddeyle birlikte suya geçilmesi sağlanmış olunur.
Isıyı azaltın ve pancarları 30-45 dakika pişirin. Suyunuz kaynamaya başlar başlamaz, sıcaklığı düşük-orta sıcaklığa düşürün.
Yoğurtlu Pancar Salatası
Kırmızı pancarın kabukları temizlenir ve orta ateşte haşlanır. Ateşten alındıktan sonra kabuklar soyulup rendelenir. Yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılarak tüketilir.
Uzmanlar mevsim geçişleri için pancarın suyu çıkarılarak buzdolabında muhafaza edilmesini tavsiye eder. Pancar suyuna iki tüm ceviz koyup blendırdan geçirdikten sonra her gün bir bardak düzenli bu karışımı tükettiğinizde hem bağırsakları temizlemede hem de kilo vermede oldukça yardımcı bir karışımdır.
Kırmızı pancar tüketimi, dışkıda ya da idrarda pembe renge sebep olabilir. Bu durum zararsızdır. Pancarın özellikle yeşil yapraklarında bulunan oksalat, özellikle böbrek taşı olanlar için sorun yaratabilir.
Pancar mideye iyi gelen besinlerden bir tanesi olduğu için gaz yapmaz.
Pancarları soyup istediğiniz şekilde kesip derin bir tencereye alıp üzerine elma sirkesi koyup 5 -6 saat bekletin. Ardından içine 15 bardak su koyup kaynatalım. İçinden pancarları alıp suyunu günde 2 kez 1 kahve fincanı içelim. Yemeklerden sonra içelim.
Pancar Suyunun önemli diğer etkisi iyi kolesterolü yükseltip, kötü kolesterolü düşürmesidir. Kalp sağlığını önemli ölçülerde koruyan Pancar Suyu, kanın damarların içerisinde rahatlıkla dolaşımına katkıda bulunuyor. Karaciğerde bulunan toksinleri temizleyici görevi olan Pancar Suyu, bu bakımdan doğal etkilidir.
Kırmızı renkli besinler, antioksidan bakımından zengin olduklarından tam bir şifa kaynağı olarak bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Özellikle de mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin güçlenmesi için kırmızı pancar suyunu hemen hemen her gün içmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir.
Kırmızı pancar Haşlamadan yenir mi? Kırmızı pancar, tüketilmeden önce ince kabuğunun soyulması gerekebilir. Kırmızı pancar şu şekilde tüketilebilir: Kırmızı pancar, soyulup dilimlenerek salataya eklenebilir ve çiğ olarak tüketilir.
Yıkanmış, soyulmuş pancarları suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzdükten ve soğuttuktan sonra Koroplast Kilitli Poşete yerleştirin. Havasını alarak kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin.
İlk olarak pancarlar haşlanıp rendelenir. Diğer tarafta bol yağda doğranmış kuru soğan ve pancarların taze sap kısmı kavrulur. Rendelenmiş pancar ve tuz ilave edilerek biraz daha kavrulur. Yeteri kadar kavrulan pancarlar uygun bir tabağa alınır.
Kansızlık problemi olanların bol miktarda kapari kullanmaları ve mutlaka kırmızı pancar suyu tüketmeleri gerekir. Havuç suyu ile eşit oranda karıştırılarak içilen pancar suyu, kısa sürede kan yapımına destek verir, alyuvar düzeyini yükseltir.
Pancarları iyice yıkadıktan hatta fırçaladıktan sonra kabuklarıyla haşlarsanız rengi koyu olacaktır. Soyup pişirdiğinizde de bu koyu mor rengi elde etmeniz oldukça zor. Suyunu ayarlarken dikkat etmeniz gereken haşlama suyunu dökmemek. Böylece hem lezzeti hem de rengini koruyabilirsiniz.
Pancar, çok yumuşak lezzetini yüksek şeker içeriğine borçludur. Bu nedenle oldukça enerjiktir, ancak iyi miktarda vitamin, mineral ve eser element sağlar. Çiğ veya pişmiş olarak tüketilmesi, canlılığı ve refahı garanti eder. Zaman zaman menülerinizi çeşitlendirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri