Kapak açıldıktan sonra buzdolabında saklayarak 3 ay boyunca tüketebilirsiniz. Açılan turşu kavanozunu kesinlikle oda sıcaklığında saklamayın.
Yumuşayan malzemelerin üzerinde maya benzeri beyazlıklar oluşuyor. Bu beyazlıklar turşunuzun bozulduğunu ya da bozulmaya başladığının işareti diyebiliriz. Turşunun üzerinde beyaz ve zarımsı bir tabaka oluştuğunda ise bu onun tuzunun eksik ve sirkesinin de eksik olduğu anlamına gelir.
Turşu yaklaşık olarak 15 gün içerisinde olgunlaşır. 15 gün beklenilmesi turşu için yeterlidir. Turşular ışık almayan serin noktalarda saklanması gerekir.
Pancarları haşladığınız suya sirke ve tuzu ekleyip tuz eriyene kadar karıştırın, Suyu kavanozlara paylaştırın (az gelirse üzerlerini kapatacak kadar kaynayıp soğumuş su ekleyebilirsiniz), Kapaklarını kapatıp oda sıcaklığında güneş görmeyen bir yerde 5-7 gün bekletin.
Oda sıcaklığında 2 gün bekletin. 2-7 gün içinde turşunuz servise hazır.
İlgili 31 soru bulundu
Buzdolabında muhafaza edip 3 gün sonra yemeye başlayabiliriz.
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifinin Püf Noktası
Turşuları mutlaka güneş almayan, kuru ve serin bir yerde saklayınız. Kapakları hiç açılmadan kuru ve serin bir ortamda veya buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz. Kapak açıldıktan sonra buzdolabında saklayarak 3 ay boyunca tüketebilirsiniz.
Kesilmiş ve temizlenmiş pancar buzdolabında yaklaşık bir hafta taze kalacaktır. Taze kalmalarına yardımcı olmak için sebzelik çekmecesinde saklayın. Temizlenmemiş pancar karanlık bir yerde üç gün, buzdolabında on gün saklanabilir.
Haşlamadan pancar turşusu uzun sürede olacaktır. Bunun için serin ve güneş almayan bir yerde 15 gün kadar bekletin. Kıtır ve hafif yumuşak olunca turşu olmuş demektir.
Uygun sıcaklıklarda bekletin mutlaka. Turşularınızın hava almadığından emin olun. Kapağını çok sıkı kapatarak havayla temasını kesin bu şekilde uzun süre küflenmeden, üzerinde beyaz tabaka oluşmadan saklayabilirsiniz.
Turşunun Kullanım Ömrü Ne Kadardır? Olgunlaştıktan sonra kapağı açılıp tüketilmeye başlanan turşuların birkaç ay içinde bitirilmesi gerekir. Bunlar buzdolabında genellikle 3-5 ay kadar saklanabilir. Ancak kapağı açılmadığı ve havayla temas etmediği müddetçe 9-10 ay veya daha fazla saklanmaları mümkündür.
Eğer evinizde turşu kapatıyorsanız kavanoza yerleştirip kapağını kapattıktan sonra yarı açık bir şekilde ters çevirip birkaç saat bekleyin. Bu sayede içeride kalan küçük hava kabarcıklarının yeri dolacaktır. Ardından kavanozu ışık almayan bir dolaba koyabilirsiniz.
Kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız. Turşunun olmasını beklediğiniz sırada arada bir suyunu kontrol etmeli ve azaldığı zaman içerisine turşu suyu ilavesi yapmalısınız.
Turşumuzu tam bastıramayıp dışarıdaki havayla temas etmişse; genelde beyaz bir küf şeklinde bozulur. BU KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİLİR: üstündeki beyaz küfü atıp altında kalan temiz turşuyu tüketebilirsiniz.
Turşuları mutlaka güneş almayan, kuru ve serin bir yerde saklayınız. Kapakları hiç açılmadan kuru ve serin bir ortamda veya buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz. Kapak açıldıktan sonra buzdolabında saklayarak 3 ay boyunca tüketebilirsiniz. Açılan turşu kavanozunu kesinlikle oda sıcaklığında saklamayın.
Turşunun salyalanması genellikle kullanılan sebzeler üzerindeki kimyasallardan kaynaklanır. Kurum öncesi incelikli bir sebze temizliği bu nedenle önemlidir. Gerekenden az tuz kullanmak da turşu suyu uzaması ile neticelenebilir.
Antioksidan özelliğiyle dikkat çeken pancar genellikle turşusu kurularak tüketiliyor. Alanının uzman doktorları ve beslenme uzmanlarının sıklıkla tüketilmesini tavsiye ettiği bu pancar turşusu aynı zamanda da A, B ve C vitamini bakımında oldukça zengin.
Kırmızı pancar turşusu da yüksek C vitamini içerdiği için bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle kış aylarında ve hastalık dönemlerinde pancar turşusu tüketimi doktorlar tarafından önerilir. Yaş ilerledikçe bilişsel fonksiyonlar azaldığından kırmızı pancar turşusu da bunu düzenler.
1 su bardağı elma sirkesi.
Bir litrelik cam kavanoza pancarları aralarında sarımsak olacak şekilde doldurunuz. Bir kasede tuz, sirke ve tatlı suyu eritip, pancarların üzerine dökünüz. Eğer su pancarları geçmediyse, geçecek şekilde tatlı su ile doldurmaya devam ediniz. Ağzını sıkıca kapatınız.
Haşlanan ve soğuyan pancarları küp küp doğrayın. Buzdolabı poşetlerine porsiyonluk olacak şekilde koyun. Ağzını kilitleyin. Poşetin bir kaç yerine kürdan ile delik açın havasını almak için.
Evet turşu çok zor bozulan bir gıda ama uygun koşullarda saklanmadığında kısa sürede bozulabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Turşu yapımında kullanılan Tuz, Sirke, Limon gibi malzemeler bakteri üremesini çok zorlaştıran bir ortam oluşturur. Fakat, siz yine de yemeden bozulmadığından emin olun.
Çok tuzlu olan turşunuzun içerisine elma ilave ederek ve yukarıda anlattığımız şekilde yeni bir kavanoza aktararak da kurtabilirsiniz. İçerisine 1 avuç kadar nohut ilave ederseniz de tuzluluk oranını azaltmanıza yardımcı olur.
Ben 3 adet kavanoz kullandım pancarları kavanozlara koyalım. Üzerine sirkeyi 3 kavanoza pay edelim sarımsakları aralarına serpiştirelim tuzu ılıyan pancar suyunun içine ilave edelim eritelim. İsteğe göre kırmızı acı biberi kırarak aralarına koyabilirsiniz ben koymadım kavanozlara pay edelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri