Pankeklerin yapışmasının genel sebebi tavanın uygun olmamasıdır. Tava uygunsa pankek yaparken yüzeyin sıcak ve düzgün olması gerekir. Eğer tavada çizikler varsa pankek yapışır.
Arka arkaya pişirdiğiniz pancakeler için tavayı arada bir peçete yardımıyla yağlamayı unutmayın. Pancakeleri pişirirken mutlaka kısık ateş kullanın yoksa birden yoğun ateşte kalan hamur tavaya yapışabilir. Aynı kalınlıkta pancakeler yapmak için her defasında aynı ölçüyü kullanın.
Tavanıza çokça yağ koymamalısınız
Pancake yaparken özen göstermeniz gereken bir diğer konu da tava. Tavaya bol bol yağ koymanız pancake'lerinizin çok yağlı olmasına neden olacaktır. Bu nedenle az miktarda yağ kullanarak pancake'lerinizi pişirebilirsiniz.
Orta ateşte bir yemek kaşığı yağ ile yağladığımız tavaya bir kepçeyle azar azar yuvarlaklar halinde dökelim. İki taraflı pişirelim. 📌 Eğer krep tavası veya teflon tava ile yapıyorsanız yağlamanıza gerek yok sadece iyice ısıtmanız yeterli olacaktır.
Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
İlgili 28 soru bulundu
Hazırlanan pancake hamuru, yağlanmış tavada iki taraflı olarak pişiriliyor.
İyi bir krep tavasının kenarları yüksek olmaz. Oldukça düz bir tabana sahiptir. Tavaların tabanının düz olması, krep ya da pankek hamurunu akıttığınızda hamurun tavada eşit şekilde yayılmasını sağlar.
Kepçe yardımıyla tavaya dökelim. Dilerseniz metal yada silikon kurabiye kalıbına döküp şekil verebilirsiniz. Pankekin üstü göz göz olunca altı pişmiş demektir ☡ çevirebilirsiniz. Diğer tarafı da pişince bir tabağa aktaralım.
Yanmaz, yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın ve ısıtın. Hazırladığınız pancake harcından kepçe yardımıyla tavaya minik yuvarlaklar halinde dökün. Her iki yüzünü de eşit olacak şekilde pişirin. Yaklaşık 2'şer dakika.
Kaç kişilik: 6-8 Hazırlık:5 dak. Pişirme:5 dak.
Pankek yapımında hazırlık aşaması kadar pişirme aşaması da oldukça önemlidir. “Demir döküm tavada pankek olur mu?” dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette olur!
Sadece bir detayla bu kadar olağan üstü güzel kabaran pancakeleri sizde yapmak istiyorsanız, mutlaka hamurunu bir gece öncesinden hazırlayıp ertesi sabah pişirmeniz yetiyor 😍.
Krep pişirmek için margarin ya da tereyağı gibi katı yağlar kullanmak yerine sıvı yağ tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Krebin iyi bir şekilde pişmesi ve iyi lezzete sahip olması için tavanın her bir kısmına sıvı yağı eşit miktarda bulayın.
İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Eğer kıvamı çok akıcı olursa yeterince puf puf ve kabarık olmayacaktır. Bu yüzden akacak kadar akışkan fakat mümkün olduğunca da koyu bi kıvam olmalı. Kepçemize doldurup ısınmış tavamıza dökünce yavaş bir şekilde yayılan bir hamur elde edeceğiz.
Yumuşacık dokusuyla yedikçe yediren bu pancake'in sırrı harcında yoğurt olmasında saklı. Kimi zaman evde süt olmadığı durumlarda yoğurt süt yerine devreye girebilir ve pancake'lere enfes bir tat verebilir.
Sabah kahvaltılarımızı güzelleştirir bu lezzetler. Olsa da yesek dediğinizde ya da şöyle enfes bir kahvaltı hazırlamak istediğinizde dolapta süt olmadığını gördünüz. Ya da laktoz alerjiniz var. Bu süreçlerde sütsüz de pancake yapabilirsiniz.
Ingilizce-Türkçe Çeviri
gözleme, pişi, krep. pancake make-up ile ayni anlama gelir.
Güneydoğu Avrupa kökenli bir yemek olan pankek, yumurta, tereyağı ve süt ile hazırlanır. İnce ve yuvarlak bir şekilde sunulan pankek, yağlanmış tavada pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır.
Bildiğimiz pancake'lerden yapılış, görüntü ve kıvam olarak farklı. İşin sırrı yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırpmakta. Özellikle yumurta beyazları pofuduk, bulut gibi bir kıvam aldığı için pancake'in şahane kabarmasına neden oluyor.
Bu pankeklerin tadı tıpkı brownie gibi üzerine de biraz erimiş Nutella dökerseniz sizden mükemmeli olmaz! Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Eğer dondurmayacaksanız normalde pankek için tavsiye edilen buzdolabında saklama süresi 1 gündür. Genellikle 1 günden sonra da tüketilebilir fakat kesinlikle ilk günkü tat ve kaliteyi bulamazsınız pankek çok çabuk bayatlar.
Soğuyan pankek, krep ya da waffle'ları hava geçirmez bir torba ya da kaba koyun. Saklama kabı ya da uygun bir torbanız yoksa streç film ya da alüminyum folyoya sarabilirsiniz. Buzdolabına kaldırdıktan sonra 2-3 gün içerisinde tüketmeniz gerekir.
Sadece harcımızda yağ kullanıyoruz onun haricinde pankek tavamızı asla yağlamıyoruz. Lezzet garantili harika bir mücver oldu. Mutlaka denemelisiniz. Kabak soyulduktan sonra rendelenip fazla suyu sıkılır (çok da sıkmayın kuru kalır)soğan ve sarımsak da rendelenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri