Bağırsakları çalıştırıcı etkisinden dolayı, ağır yemeklerden sonra papatya çayı mide rahatlatan bir çay olarak tüketilebilir. Aynı zamanda midede oluşan sancıları da giderir. Ayrıca papatya çayı tansiyon dengeleyici bir çaydır.
Papatya, ishal için en iyi çaylardan biridir. Papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyarak mide rahatsızlığınızı iyileştirebilir ve onu sakinleştirip yatıştırabilirsiniz. Bunun nedeni, ishale neden olan nedenleri öldüren papatya infüzyonudur.
Papatya çayı, geleneksel olarak bulantı ve gaz da dahil olmak üzere çeşitli sindirim rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır.
Papatya çayı etkileri arasında sinirleri yatıştırıcı özelliğinin olması, ruhsal sorunlar yaşayan kişilerin papatya çayını tercih etme sebeplerinden biridir. Özellikle asabiyet sorunu yaşayan kişilerin günde 1 fincan papatya çayı içmeleri, sinirlerinin yatışmasına yardımcı olur.
Papatya çayı, midenin asit oranını dengeleyerek gaz ağrılarını kesmeye yardımcı olur. Ayrıca gaz toksinlerini atmaya yardımcı olarak rahatlama sağlar. Reflü ve ülser gibi hastalıklara da bu sayede iyi gelir.
İlgili 36 soru bulundu
Papatya çayı fazla tüketildiği takdirde; yorgunluk ve uyku hissine, kan şekerinde ani düşüşe, hormon bozukluğuna çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini etkilediği için epilepsi gibi rahatsızlığı olan bireyleri kötü etkileyebilir.
Papatya çayı ne zaman içilmelidir? Papatya çayı kan şekeri regülasyonu için öğünlerle, sindirim sistemini rahatlatmak amacıyla öğün sonrası veya rahat bir uyku için yatmadan 1-2 saat önce içilebilmektedir.
Zayıflatan bitkiler çaylar araştırması yapılınca ilk olarak karşımıza yeşil çay çıkar. Herkesin bildiği bu mucize bitki, her diyet listesinde mutlaka yer alır. Oldukça güçlü bir antioksidandır. Düzenli olarak yeşil çay tüketimi, vücuttaki toksinleri atar.
Papatyanın içerdiği antioksidanlar yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Toksinleri attığı ve ödem söktürdüğü için zayıflamaya da etkisi olan bir bitkidir.
Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir.
Bu nedenle bağırsakları temizleyen papatya çayı, daha rahat sindirim sistemi oluşturmaktadır. Özellikle kabızlık gibi durumlarda tüketildiğinde, kişiyi daha iyi hissettirecektir. Regl dönemlerinin kurtarıcı bitki çayıdır.
Kuşburnu, zencefil, karahindiba, papatya, kişniş bitkileri de oldukça faydalıdır. Ayrıca yeşil çay, meyan kökü, hatmi kökü, sinameki de yine kabızlık için önerilen bitkiler arasında yerini almaktadır.
-Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. -İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
Papatya Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli? Papatya çayı ne kadar içilmeli konusunda net bir görüş yoktur. Günlük 1 veya 2 bardak papatya çayının güvenli olduğu belirtilir. Bununla birlikte 5 bardak papatya çayının da güvenle içildiği çalışmalar mevcuttur.
Karaciğerde komplikasyon oluşturur. Buna bağlı zehirlenme hatta ileride siroz ve kansere kadar gidebilecek önemli rahatsızlıkların oluşmasına neden olabilir. Botanikçi tıbbi amaçlı kullanılan papatya türünü teşhis etmeden suyunu içmek doğru değil.
Papatya çayı idrar söktürücü özelliğe sahiptir ve tokluk hissi verir. Aynı zamanda vücuttaki fazla ödemin de atılmasında yardımcı olan papatya çayının diyet dönemlerinde, uygun tüketim önerisi ile içebilirsiniz.
Yatmadan önce içilen ıhlamur, kekik, sarı kantaron otu ve papatya çiçeği gibi çayların uykuya geçiş süresini kısaltığı ve dalmayı kolaylaştırdığı belirtildi.
3) Papatya Çayı
Adet söktürücü özelliği ile de regl döneminde kadınların bitki çayı tercihi olmaktadır.
Azalan leptin hormonu ise beyindeki iştah merkezini uyararak iştahı artırır ve gıda alınmasını sağlar. Yeterli ve dengeli beslenmek bu hormonu dengede tutacaktır. Kilo vermeyi engelleyen hormonlardan birisi ghrelin hormonudur.
Bu kürü hazırlamak için uygun bir kapta 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçını güzelce çırpıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu baharat kürünü gece uyumadan 1 saat önce tüketin. Bu kürün üzerine de 5 bardak su içmeniz gerekmektedir.
Acı Biber, Zencefil ve Tarçın
Zencefil açlık hissini bastırma da etkinken tarçın kan şekerini düzenleyici etkisi ile ön plana çıkmaktadır. İştah kesici şifalı bitkiler arasında en sık kullanılan iki bitki tarçın ve zencefil kullanılarak hazırlanan çaylar da iştahı kapatıcı etki gösterir.
Papatya özellikle çayı olarak da tüketilebilmesi sebebiyle vücuda birçok fayda sağlar. Çayı içilmesi sayesinde sindirim sisteminin rahatlaması, kadınların adet (regl) dönemlerindeki ağrılarının giderilmesi sağlanabilir. Ayrıca papatya çayı iştah açar, hemoroid (basur) tedavisinde de kullanılabilir.
Papatya çayı faydaları ile ön plana çıkan en lezzetli çay çeşitleri arasında yer alıyor. Stresi azaltabilme ve depresif dönemlerde ruh halinizi sakinleştirebilme etkisine sahip olan papatya çayı depresyon söz konusu olduğu zaman verimliliğini en üst seviyelere çıkarıyor.
Potasyum: 9 mg. Sodyum: 1 mg. Çinko: 0.04 mg. C vitamini, toplam askorbik asit: 0 mg.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri