Uzmanlar, papatya çayının gün içerisinde 1 ya da en fazla 2 fincan içilmesi gerektiğini belirtiyor.
Papatya çayı ne kadar içilmeli konusunda net bir görüş yoktur. Günlük 1 veya 2 bardak papatya çayının güvenli olduğu belirtilir. Bununla birlikte 5 bardak papatya çayının da güvenle içildiği çalışmalar mevcuttur.
Papatya çayı yapımı için; öncelikle ısıya dayanıklı cam ya da porselen bir demlik içine 2 yemek kaşığı kuru papatya koyun. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Daha sonra 2 su bardağı suyu kaynatıp, 1 dakika kadar dinlendirin. Ardından kuru papatyaların üzerine kaynattığınız suyu döküp, karıştırın.
Papatya çayı fazla tüketildiği takdirde; yorgunluk ve uyku hissine, kan şekerinde ani düşüşe, hormon bozukluğuna çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini etkilediği için epilepsi gibi rahatsızlığı olan bireyleri kötü etkileyebilir.
Papatya çayı günde kaç bardak içilmeli? Bitki çayı tüketimi günde toplam 2 fincan ile sınırlandırılmalıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Peki, papatya çayı ne zaman içilir? Uzmanlar, papatya çayının gün içerisinde 1 ya da en fazla 2 fincan içilmesi gerektiğini belirtiyor.
Papatya çayının yan etkileri
Papatya çayı içmek çoğu insan için hiçbir risk teşkil etmez ancak papatya ailesinden olan yakup otu ve krizantem gibi bitkilere alerjisi olan bireylerde, papatya alerjisi de ortaya çıkabilir. Ayrıca papatya içeren kozmetik ürünler, göz ile doğrudan temas ederse tahrişe neden olabilir.
3) Papatya Çayı
Adet söktürücü özelliği ile de regl döneminde kadınların bitki çayı tercihi olmaktadır.
Yapılan bazı araştırmalara göre papatya çayı, içeriği sayesinde sadece kişinin uykuya dalmasını kolaylaştırmaz; aynı zamanda kişiyi rahatlatır.
Sakinleştirici bir etkiye sahip olan papatya çayı, tavsiye edilen miktardan fazla kullanıldığında kişide yorgunluk ve uyku hali yaratabilir. İlk defa papatya çayı içenlerde mide bulantısı görülüyorsa, papatya çayı kullanılmamalıdır. Yine aynı şekilde aşırı kullanımda kusma gibi yan etkiler görülebilir.
Papatya çayı hazırlamak için ilk önce bir bardak suyu kaynat ve iki tatlı kaşığı papatya ile karıştır. Papatya çayının demlenmesi süresi 2-3 dakika arasıdır. Sürenin sonunda papatyaları süzerek çayını yudumlayabilirsin.
Sindirime yardımcı olur. Yemekten sonra bir fincan papatya çayı, sindirime yardımcı olur ve mide rahatsızlıklarını yatıştırır. Papatyanın asit reflü semptomlarını azalttığı, şişkinlik ve gazı önlediği ve genel gastrointestinal sağlığa katkıda bulunduğu saptanmıştır.
Papatyanın içerdiği antioksidanlar yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Toksinleri attığı ve ödem söktürdüğü için zayıflamaya da etkisi olan bir bitkidir.
Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır. Bu nedenle eğer siz ya da bir yakınınız bu özellikleri taşıyorsa, papatya çayı içmeden önce bir doktora danışılmalıdır.
Zayıflatan bitkiler çaylar araştırması yapılınca ilk olarak karşımıza yeşil çay çıkar. Herkesin bildiği bu mucize bitki, her diyet listesinde mutlaka yer alır. Oldukça güçlü bir antioksidandır. Düzenli olarak yeşil çay tüketimi, vücuttaki toksinleri atar.
Hafif yatıştırıcı ve kas gevşetici etkisi nedeniyle rahat uyumayı sağlar. Araştırmacılar papatya çayının sakinleştirici ilaçlara benzer bir etki göstererek kişinin endişelerini gidermeye katkıda bulunduğunu ve uykuya dalmayı kolaylaştırarak uyku kalitesini artırdığını öne sürmektedir.
Potasyum: 9 mg. Sodyum: 1 mg. Çinko: 0.04 mg. C vitamini, toplam askorbik asit: 0 mg.
Yine papatya, ıhlamur ve nane çayları, 6 aydan sonra, doktorunuza danışarak bebeğinize verebilirsiniz. 4-10 yaş arasındaki çocuklara, tercihen kafeinsiz bitki çayları verilebilir. 12 yaş üzerindeki çocuklar, haftada 1-2 kez siyah çay içebilirler.
-Karaciğeri rahat bir şekilde çalışmayı kolaylaştırır. -Bağışıklık sistemi için güçlü bir destekleyicidir. Araştırmalar sonucunda 2 hafta her gün 5 bardak papatya çayı içilirse bağışıklığı güçlü kılan hippurat yükselir.
Adet gecikmesi yaşandığında papatya ve biberiye bitkisini çay şeklinde demleyerek içmek, adet söktüren yöntemlerdendir. 1 fincan kaynamış suya, 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye koyun ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Çayınızı süzüp içebilirsiniz. Dilerseniz içerisine limon ve bal da ilave edebilirsiniz.
Papatya çayı aç ya da tok karnına içilebilir. Lezzeti ve kendine has aromasının hissedilebilmesi için, papatya çayının sıcak ya da ılık içilmesi önerilir.
2) Nefesi Açar
Bu bitkisel yağ nefesi iyi derecede açar. Banyo suyunda ya da oda kokusu olarak kullanılan papatya yağı, burun tıkanıklığını geçirme konusunda etkili sonuçlar verir. Nefes darlığı sorunu yaşayanların papatya yağı ile tanışmasını tavsiye ediyoruz.
rahatlatan ve düzenli bir uyku uyabilmenizi sağlayan çay türü. bir bardak sıcak papatya çayı içtikten bir saat sonra vücudunuzdaki tüm kasların gevsedigini, kuştüyü bir yatakta yorgana sarıldıgınızı hayal edip, göz kapaklarınızın yavas yavas kapandıgını ve mutlu bir uykuya daldıgınızı hissederek yaşayacaksınız.
Papatya çayı, adet dönemlerinde ortaya çıkan kramp, sancı ve şişkinlikleri hafifletir. Ayrıca sakinleştirici özelliği ile regl dönemini daha kolay atlatmanızı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri