Gelelim papatya çayı neye iyi gelir sorusunun yanıtlarına… Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır. Bu nedenle eğer siz ya da bir yakınınız bu özellikleri taşıyorsa, papatya çayı içmeden önce bir doktora danışılmalıdır.
Papatya çayı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da tavsiye edilmektedir. Sağlıklı bir yaşam için günde 1 fincan papatya çayına yer verebilirsiniz. Zaman zaman çeşitli sebeplerden dolayı görülen arpacık adı verilen göz enfeksiyonunu papatya çayı ile iyileştirebilirsiniz.
Papatya çayı ne zaman içilmelidir? Papatya çayı kan şekeri regülasyonu için öğünlerle, sindirim sistemini rahatlatmak amacıyla öğün sonrası veya rahat bir uyku için yatmadan 1-2 saat önce içilebilmektedir.
Kullanım alanı oldukça geniş olan bitki, daha çok kafeinsiz çay içmeyi tercih edenler tarafından alternatif çay olarak tüketilir. Peki, papatya çayı ne zaman içilir? Uzmanlar, papatya çayının gün içerisinde 1 ya da en fazla 2 fincan içilmesi gerektiğini belirtiyor.
İlgili 38 soru bulundu
Papatya çayı buharı gribal enfeksiyonlar sonucu oluşan üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Göz kapağı iltihaplanması tedavilerinde de kullanılan papatya, sadece göz iltihaplanmalarında değil idrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesinde de oldukça önemli bir role sahiptir.
Sinirleri Yatıştırıyor ve Stresi Gideriyor
Papatya çayının etkisi sayesinde vücudunuzdaki serotonin ve melatonin seviyelerinde büyük bir artış gözlemlenebiliyor. Stres ve kaygıyı azaltabilen papatya çayı aynı zamanda migren ve baş ağrısı gibi problemlere de iyi geliyor.
Potasyum: 9 mg. Sodyum: 1 mg. Çinko: 0.04 mg. C vitamini, toplam askorbik asit: 0 mg.
Haftada altı kez papatyayı çayı içen kişilerin tiroid kanseri gelişme olasılığı yüzde 70 daha düşük ve otuz yıldır çaydan düzenli tüketenler ise yüzde 80'den daha düşük risk altında.
Papatya Çayı Uyku Getirir Mi? Papatya çayının en önemli özelliklerinden birisi de sakinleştirici etkisidir. Papatya çayı, içeriğindeki bileşikler sayesinde uyku kalitesini iyileştirici özgün niteliklere sahiptir.
Papatya çayının pek çok hastalık üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır. Papatya çayının iyi geldiği hastalıkları şu şekilde sıralayabiliriz: Kadın hastalıklarına iyi gelir. Adet sancılarını azaltır.
Papatya çayı da warfarin ile etkileşime girerek kanama riskini arttırır. Adaçayının kan şekerini düşürücü etkisi olduğundan (yüksek tansiyonu olan hastalarda kan şekerini yükseltirken, düşük tansiyonu olan insanların kan şekerini düşürebilir) diyabet için ilaç kullanan kişiler dikkatli olmalıdır.
Papatyanın içerdiği antioksidanlar yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Toksinleri attığı ve ödem söktürdüğü için zayıflamaya da etkisi olan bir bitkidir.
Yapılan bazı araştırmalara göre papatya çayı, içeriği sayesinde sadece kişinin uykuya dalmasını kolaylaştırmaz; aynı zamanda kişiyi rahatlatır.
Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran “Bitkisel çaylar şifalı olduğu kadar zararlı da olabilir. Örneğin adaçayının fazlası çarpıntı ve krampa yol açabilirken, papatya çayının da fazla tüketilmesi alerjik reaksiyonlara neden olabilir” dedi.
- Melisa bitkisinden yapılan çay çarpıntıyı azaltmada etkilidir. Papatya, pasiflora çayları da günde 2 bardak tüketilebilir. - Bunun yanı sıra çarpıntıya karşı sofranızdan maydanozu eksik etmeyin.
Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
Sinirlerin yatışmasına yardımcı olması ile bilinen papatya çayı, aynı zamanda boğaz ağrısı için harika bir çözümdür. Uyku getiren bir çay olduğu için gün sonunda, yatmadan önce içerek ya da soğuk bir şekilde gargara yaparak boğaz ağrısı problemini yok edebilir, aynı zamanda güzel bir uyku uyuyabilirsiniz.
Çünkü papatya çayı sahip olduğu enzimler ve besin değerleri ile birlikte karaciğeri onarır ve karaciğerde yer alan tüm hasarları önler. Papatya çayını günde 2 kez olmak üzere düzenli olarak tüketerek karaciğer yağlanmasını geçirebilirsiniz.
2) Nefesi Açar
Bu bitkisel yağ nefesi iyi derecede açar. Banyo suyunda ya da oda kokusu olarak kullanılan papatya yağı, burun tıkanıklığını geçirme konusunda etkili sonuçlar verir. Nefes darlığı sorunu yaşayanların papatya yağı ile tanışmasını tavsiye ediyoruz.
Kemik erimesini önleyici ve yavaşlatıcı etkisi vardır
Papatya çayı da anti-östrojenik özelliklere sahiptir. Bu da kemik yoğunluğunun artmasını ve kemiklerin güçlenmesini sağlar.
Yine papatya, ıhlamur ve nane çayları, 6 aydan sonra, doktorunuza danışarak bebeğinize verebilirsiniz. 4-10 yaş arasındaki çocuklara, tercihen kafeinsiz bitki çayları verilebilir. 12 yaş üzerindeki çocuklar, haftada 1-2 kez siyah çay içebilirler.
Sinir sistemini güçlendiren hareketler arasında; Derin derin nefes almak, yalın ayak toprak üzerinde yürümek, güneş ışığından faydalanmak, yoga yapmak, yeteri kadar magnezyum almak, omega 3 yağ asitlerini tüketmek, spor yapmak, yeşil çay içmek, papatya ve ıhlamur çayları tüketmek yer alıyor.
Üzerinizdeki baskı arttığında sizi rahatlatacak bir şarkı dinlemek, stres seviyenizi düşürmeye yardımcı olabilir. Diğer yandan uzun bir yürüyüş de strese iyi gelebilir. Strese sebep olan sorundan uzaklaşmak da üzerinizdeki baskıyı azaltacağından film izlemek ya da oyun oynamak gibi aktiviteler de fayda gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri