Papatya çayı zayıflatır mı? Papatya çayının zayıflama üzerine doğrudan etkisi bulunmamaktadır. Ancak antiinflamatuar etkisi, kan şekeri kontrolünü sağlaması ve stresi azaltıcı etkisi sayesinde dolaylı olarak vücut ağırlığı kontrolüne katkı sağlayabilmektedir.
Papatya çayı düzenli içildiği zaman kan şekeri seviyesini dengeleyici etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra papatya çayı kişileri uzun süre tok tutmaktadır. Fakat bilinmelidir ki papatya çayının doğrudan yağ yakıcı bir etkisi bulunmamaktadır.
Papatya çayının zayıflama üzerinde doğrudan bir etkisi bulunduğuna dair pek bilimsel kanıt olmasa da, kan şekerini kontrol altında tutma etkisi, kilo kontrolü açısından oldukça önemlidir. Kan şekerinizin normal değerlerde olması fazla kilo almanızı önler, zayıflamanıza yardımcı olur.
Papatya çayı, iştah kapattığından zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Bunun için ise aksatmadan günde 1 veya 2 fincan papatya çayı içilmelidir.
Papatya çayı fazla tüketildiği takdirde; yorgunluk ve uyku hissine, kan şekerinde ani düşüşe, hormon bozukluğuna çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini etkilediği için epilepsi gibi rahatsızlığı olan bireyleri kötü etkileyebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Papatyanın içerdiği antioksidanlar yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Toksinleri attığı ve ödem söktürdüğü için zayıflamaya da etkisi olan bir bitkidir.
3) Papatya Çayı
Adet söktürücü özelliği ile de regl döneminde kadınların bitki çayı tercihi olmaktadır.
Zayıflatan bitkiler çaylar araştırması yapılınca ilk olarak karşımıza yeşil çay çıkar. Herkesin bildiği bu mucize bitki, her diyet listesinde mutlaka yer alır. Oldukça güçlü bir antioksidandır. Düzenli olarak yeşil çay tüketimi, vücuttaki toksinleri atar.
Zayıflama çayları arasında tahtını asla kaptırmayan bir çay var ki, o da yeşil çay. Yeşil çay zayıflama sürecinde kişiler tarafından en çok tercih edilen zayıflama çayı olmasının yanı sıra kilo verme sürecinde en etkili olan zayıflama çayıdır.
Serhat Koran, "Zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kırmızıbiber, üzüm çekirdeği, papatya ve tarçının taze, baharat formları ya da bitki çayı formlarının hepsinde kan sulandırıcı etki vardır.
Papatya çayı etkileri arasında sinirleri yatıştırıcı özelliğinin olması, ruhsal sorunlar yaşayan kişilerin papatya çayını tercih etme sebeplerinden biridir. Özellikle asabiyet sorunu yaşayan kişilerin günde 1 fincan papatya çayı içmeleri, sinirlerinin yatışmasına yardımcı olur.
Papatya çiçeklerinin içerdiği alfa bisabolol isimli maddenin mide ülserinin etkilerini azalttığı bilinir. Buna bağlı olarak da papatya çayı mide yanmalarının hafiflemesinde yardımcı bir rol üstlenebilir.
Genelde özellikle kafeinsiz içeceği tercih edenler için oldukça önemli bir yere sahiptir. Tabii gün içerisinde ne zaman ve ne kadar papatya içilmesi gerektiği de bir o kadar önemlidir. Uzmanlara göre papatya çayı gün içerisinde 1 ya da 2 kez tüketilmelidir.
Papatya çayı ne zaman içilmelidir? Papatya çayı kan şekeri regülasyonu için öğünlerle, sindirim sistemini rahatlatmak amacıyla öğün sonrası veya rahat bir uyku için yatmadan 1-2 saat önce içilebilmektedir.
Papatya Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli? Papatya çayı ne kadar içilmeli konusunda net bir görüş yoktur. Günlük 1 veya 2 bardak papatya çayının güvenli olduğu belirtilir. Bununla birlikte 5 bardak papatya çayının da güvenle içildiği çalışmalar mevcuttur.
Papatya çayı aç ya da tok karnına içilebilir. Lezzeti ve kendine has aromasının hissedilebilmesi için, papatya çayının sıcak ya da ılık içilmesi önerilir.
Bu kürü hazırlamak için uygun bir kapta 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçını güzelce çırpıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu baharat kürünü gece uyumadan 1 saat önce tüketin. Bu kürün üzerine de 5 bardak su içmeniz gerekmektedir.
Azalan leptin hormonu ise beyindeki iştah merkezini uyararak iştahı artırır ve gıda alınmasını sağlar. Yeterli ve dengeli beslenmek bu hormonu dengede tutacaktır. Kilo vermeyi engelleyen hormonlardan birisi ghrelin hormonudur.
Acı Biber, Zencefil ve Tarçın
Zencefil açlık hissini bastırma da etkinken tarçın kan şekerini düzenleyici etkisi ile ön plana çıkmaktadır. İştah kesici şifalı bitkiler arasında en sık kullanılan iki bitki tarçın ve zencefil kullanılarak hazırlanan çaylar da iştahı kapatıcı etki gösterir.
Yeşil Çay…
Camellia sinensis ismiyle de bilinen yeşil çay; E vitamini, flavonid, epigallocatevhin gallete gibi pek çok içeriği ile yağ yakan çaylar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dinlenirken bile kalori yakmaya yardımcı olan yeşil çay, metabolizma hızını da arttırması ile oldukça yararlı.
Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır. Bu nedenle eğer siz ya da bir yakınınız bu özellikleri taşıyorsa, papatya çayı içmeden önce bir doktora danışılmalıdır.
-Karaciğeri rahat bir şekilde çalışmayı kolaylaştırır. -Bağışıklık sistemi için güçlü bir destekleyicidir. Araştırmalar sonucunda 2 hafta her gün 5 bardak papatya çayı içilirse bağışıklığı güçlü kılan hippurat yükselir.
Papatya çayı cildin temizlenmesi, sivilce oluşumunun önlenmesi ve şişkinliğin giderilmesi gibi durumlarda etkindir. İrritabl bağırsak sendromu, kramplar, hazımsızlık, gaz ishal ve kolik semptomlarını azaltabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri