Bölümümüzde stajlar sırasında Paramedik üniforması (Sağlık bakanlığı ve 112 yazmayacak) şekilde giyilmektedir. Ayrıca sağlık tesisinde bulundukları sırada öğrenci kimlik kartları yakalarında asılı olmalıdır.
– “Stajer Diyetisyen”, staj uygulamalarında beyaz önlük giymek ve öğrenci kimliği takmak zorundadır.
- Hasta ile bir arada bulunulan veya temas gerektiren her durumda beyaz önlük/üniforma giyilmelidir. Üniformalar hastane tarafından temin edilecek olup staj saati başında ilgili kliniğin sorumlu hemşiresinden alınacak ve staj saati sonunda staj yapılan kliniğin sorumlu hemşiresine teslim edilecektir.
Hayır. Meslek Yüksek Okulu Staj Yönergesi gereği öğrenciler staj yaptıkları kurumlarda nöbet tutamazlar.
Staj sayesinde öğrencilere iş hayatını tanıma, mesleklerine ilişkin tecrübe kazanma ve uygulama ile teorik bilgilerini karşılaştırma olanağı sağlanır. İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, iki yıllık eğitimleri süresince yaz dönemi uygulamalarını farklı hastane ve 112 istasyonlarında yapmaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
İlk ve Acil Yardım Programı'nda zorunlu yaz stajı uygulaması bulunmaktadır. Staj, 1.Sınıf bitimi ile 2.Sınıf başlangıcı arasındaki zaman diliminde 20 iş günü olarak yapılmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Paramedik 2023 yılında ortalama 15.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Paramedik , Temmuz 2023 yılında ortalama 15.500 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 12.100 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum net asgari ücretin %30'u ödenmek zorundadır.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
18 yaş üzeri stajyerler için de günlük 8 saatlik normal çalışma süresi geçerli olmalıdır. Ancak normal şu anlama gelir: Her zaman olmamalıdır. Yapılacak çok iş olduğunda stajyerlerin 8 saatten fazla çalışmasına izin verilir. Günde en fazla 10 saat çalışılabilir.
Mesleki eğitim gören çırak ve stajyerlerden 3208 Sayılı Kanun kapsamındaki çırak ve stajyerler için ücret ödeme zorunluluğu bulunuyor. Ücret tutarı, personel sayısı 20 ve üzerinde olan işletmelerde net asgari ücretin yüzde 30'undan, 20'den az personeli olan işletmelerde ise yüzde 15'inden az olamaz.
Gidilmez. İlk gün kot pantolon, spor ayakkabı ve beyaz gömlek giyilir.
Meslek lisesinde eğitim gören hemşire adaylarına ödenen stajyer hemşire maaşı, asgari ücret baz alınarak hesaplanmaktadır. Asgari geçim indiriminin, asgari ücretten düşülmesinden sonra kalan tutarın yüzde 30'u, stajyer maaşını vermektedir.
Stajı boyunca yapması beklenen enjeksiyon uygulamalarını ve diğer teori çalışmalarını yaparak staj defterine kaydeder. Stajın sonunda ise görevli hemşireye onaylatarak danışmanı olan öğretim üyesine teslim eder. Doğal afet ve toplu kaza durumlarında hemşireye ve diğer sağlık personeline yardımcı olur.
Takım elbisem yok diyorsanız, kalem etek üzerine bir gömlekle çok kolay bir şekilde şıklığı yakalayabilirsiniz. Havalar soğuk olduğunda yine kumaş pantolon + düz renk gömlek + hafif desenli bir fular da çok şık bir kombin olacaktır. Ama yine de yanınızda her ihtimale karşı bir ceket bulundurmanızda fayda var.
Staj programı mesai günlerinde 09.00-18.00 saatleri arasında yürütülür. 2. 10 iş gününden kısa süreli staj başvurusu kabul edilmez. 3. Başkanlığımız tarafından belirlenen tarihler dışında staj programı düzenlenemez .
Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.
Dönem uzatmazsın hocam.Derslerini bitirdiğin takdirde stajı da yapınca mezun olursun.Tabi eylül ekim aylarında anca mezun olabilirsin ama dönem uzatmazsın.
CEVAP: Stajlar, üniversite akademik takvimdeki ders ve sınav dönemleri dışında kalan günlerde yapılır. Staj yapılan iş yerinin hafta sonları da (Cumartesi-Pazar) faaliyette olması durumunda belgelemek şartıyla öğrenci hafta sonu da staj yapılabilir.
Mesleki eğitim gören, staj yapan öğrencilerin işletmesinde bu eğitimi tamamlamasını sağlayan işverenlere devletin desteği 2021-2022 öğretim yılında da devam edecektir. Bu kişilere ödenmesi zorunlu olan ücretlerin bir kısmı ya da tamamı devlet tarafından karşılanacaktır.
2. Staj hafta da en fazla 6 işgünü (48 saat) yapılabilir. Stajyer öğrencinin haftada 6 günden (48 saatten) fazla çalışması, fazla mesai yapması veya gece vardiyasında çalışması ek staj günü olarak sayılmaz. Resmi tatil günlerinde staj yapılamayacaktır.
Stajyerler, devlet kurumlarında staj yaptıklarında genellikle her ayın 15'inden 20'sine kadar maaşlarını alırken, özel sektörde ise bu ödemeler genellikle her ayın 10'una kadar yapılır.
Paramediklerin maaşları, deneyimleri, çalıştıkları kurum ve çalıştıkları bölgeye göre değişebilir. Türkiye'de bir paramedikin ortalama aylık maaşı, 14.500 TL ile 26.000 TL arasında değişebilir.
Sürücü belgesine sahip olmak, 17 yaşını tamamlamış ve 23 yaşından gün almamış olmak, kadınlarda 1.60 boy, erkeklerde ise 1.65 boya sahip olmak, çalışma arkadaşları ile birlikte sedyeyi taşıyabilecek yeterlilikte olmak ve ruh sağlığının yerinde olduğuna dair bir belge almış olmak şartlarını karşılayan kişilerin kolayca ...
Ancak genel olarak Türkiye'deki paramediklerin maaşları, başlangıç seviyesinde ortalama 11.000 TL ile 27.500 TL arasında olabilir. Daha deneyimli paramediklerin maaşları ise ortalama 15.000 TL ile 32.000 TL arasında değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri