Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
Enfeksiyon hafif olduğunda sağlıklı kişilerde birkaç hafta içinde kendiliğinden geçebilir. Şiddetli veya kalıcı enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde olduğu gibi genellikle ilaç gerektirir. Spesifik parazite bağlı olarak doktorların kullanabileceği birkaç anti-parazitik ilaç vardır.
Parazitler, bir canlıya bağımlı olarak yaşayabilen ve üzerinde yaşadığı canlıya zarar veren mikroorganizmalardır. Bu nedenle birçok hastalığa neden olmaktadırlar.
Genellikle oral yolla alınan antiparaziter ilaçlar hastalığın tedavisinde kullanılır. 2-3 hafta düzenli ilaç kullanımından sonra vücut, parazit canlıdan tamamen kurtulur. Bu süreçte, ilaç almayı aksatmamak ve belirtileri takip etmek oldukça önemlidir.
Uykusuzluk, huzursuzluk ve rahatsızlık hissi. Aralıklı karın ağrısı ve mide bulantısı: Bu belirtiler nispeten az görülen belirtiler olsa da, bağırsakta çok kurt varsa kişide karşılaşılabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir
Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
Bağırsak kurdu tedavisine iç hastalıkları bölümü bakmaktadır. İç hastalıkları yani dahiliye polikliniğe randevu alarak gidebilirsiniz.
Genelde solucan ve kancalı kurt gibi iç parazitler ilk olarak tuvalette fark edilirler. Olan bir dışkı, solucan enfeksiyonunun habercisi olabilir. Dışkıda solucan ve parçaları gözle görülebilir. Anüs çevresinde ve yattıkları yerde de bu parazitlere rastlamak mümkündür.
Bu da vajina iltihabı yani vajinit ve uterusun iç zarının iltihabı yani endometrit gibi sorunlara neden olabilir. Daha nadir vakalarda kıl kurdu enfeksiyonu idrar yolu enfeksiyonları, karın boşluğu yani periton boşluğu iltihaplanması ve kilo kaybı gibi diğer komplikasyonlara yol açabilir.
Bağırsak parazitleri erken tedavi edilmediği takdirde çocuklarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
Kan parazitleri, kan hücrelerine yerleşerek yıkıma ve tahribata neden olmaktadır. Kan parazitleri genel olarak vektörler aracılığı ile bulaşmaktadır. Bu vektörler arasında en sık görülen ise pire ve kenelerdir.
Genellikle vücut sıvısıyla ve özellikle kanla beslenirler.
Parazitler bir süre fark edilmez ve ardından 2 hafta gibi kısa bir sürede sizi öldürebilir.
Bağırsak kurdu daha yaygın olarak çoçuklarda ve çocuklu ailelerde görülür. Temel olarak hijyen eksikliğinden kaynaklı görülen bu durum, enfekte bir kişiyle temas, ortak eşya kullanımı veya kontamine olmuş gıdalar yoluyla bulaşabilir. Bu durum karın ağrısı, ishal ve çeşitli sindirim problemlerine neden olabilir.
Tenya, ince bağırsağın içindeki vantuzlar yardımıyla kendi kendine tutunur ve yediğimiz besinlerle büyür. Tedavi edilmezse solucanlar 30 yaşına ulaşabilir.
İç ve dış parazit aşıları yapılmaması durumunda kedi veya köpeğinizle birlikte sizde parazitlere karşı savunmasız kalırsınız. İç parazitler özellikle mide, bağırsak ve karaciğer başta olmak üzere hayati organlarda tutunduğu için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.
Parazit dışkıda çıplak gözle görülebilir, birkaç santim boyunda ince bir parazittir. Parazitin yumurtaları ancak mikroskopla görülebilir. Parazitin yumurtaları dışkıda görülmez. Sabah hastanın makat bölgesine yapıştırılan seloteyp incelenerek konur.
Bağırsak solucanı şeklinde bilinen canlı çeşidi; acarididae ailesinden bir parazit olarak belirtilebilir. Bağırsak solucanı, omurgasız bir canlı olup yerleşmiş olduğu yerde asalak şekilde yaşar. Bununla beraber yerleştiği kişide mide bulantısı, ishal, karın ağrısı, yorgunluk gibi belirtiler ile kendini gösterir.
Tedavinin yapılmadığı ve ertelendiği durumlarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Parazitin türüne bağlı olarak kişilerde kansızlığa, karaciğer ve dalağın büyümesine, bağırsaklarda tıkanmaya, deride döküntülere, astıma veya farklı organların hasar almasına neden olabilir.
Her sabah bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içmek, kıl kurtlarının kısa sürede dökülmesini sağlar. Daha etkili sonuç için her gece yatmadan önce makat bölgesine Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Karanfil yağı ve çay ağacı yağı da kıl kurtlarına karşı etkilidir.
- Makatta veya vajinal bölgede kaşıntı. Özellikle gece uykudan uyandıracak kadar şiddetli hale gelebilen bu kaşıntılar yaşam kalitesini düşürmektedir. - Uykusuzluk huzursuzluk ve rahatsızlık hissi aralıklı şekilde karın ağrısı ve mide bulantısı bağırsak parazitlerinin çok olduğu kişilerde karşılaşılan belirtilerdir.
Günde içerisinde bunu tüketin. Zerdeçal Anti-parazit özelliği olan zerdeçalda bulunan köriyi parazitleri öldürmek için bolca tüketmek gerekir. Karanfil Karanfil birçok parazite karşı etkilidir. Ananas suyu, papatya suyu ve toz karanfil ile yaptığınız karışım parazitleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olacaktır.
Eğer parazitler nedeniyle bağırsak tahrişi oluyor. bu da kendini sürekli ishalle gösteriyorsa, gıda emilimi azaldığı için kilo alamama durumu ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri