Paragrafta anlam aynı zamanda diğer ismi ile parçada anlam olarak ifade edilmektedir.
Daha geniş bir ifadeyle, paragraf "bir duyguyu, bir düşünceyi, bir isteği, bir durumu, bir öneriyi, olayın bir yönünü, yalnızca bir yönüyle anlatım tekniklerinden ve düşünceyi geliştirme yollarından yararlanarak anlatan yazı türüdür. Kelimeler cümleleri, cümleler paragrafları, paragraflar da yazıları oluşturur.
Paragraflar ifade edilecek konuya göre öyküleme, çözümleme, tanıtma, tanımlama, anlatma, betimleme, açıklama, tartışma, söyleşme vb. anlatım türlerinden biriyle oluşturulur. Paragraflar konu ve anlatımlarına göre çözümleme paragrafı, olay paragrafı, fikir paragrafı, fantastik paragraf vb. olarak adlandırılır.
Bir düşüncenin, bir duygunun, bir isteğin veya bir olayın belli bir yönünü ele alan cümleler topluluğuna paragraf denir. Her paragrafın anlam ve anlatım özellikleri bakımından giriş, gelişme ve sonuç cümleleri vardır.
İlgili 36 soru bulundu
Paragrafta anlam aynı zamanda diğer ismi ile parçada anlam olarak ifade edilmektedir.
Bir yazıda, yardımcı bir düşünceyi işleyip, geliştiren cümle veya cümle gruplarına paragraf denir. Ör: ” Ben, muallimliği açlıktan ölmemek için kabul etmiştim. Hesabım doğru çıkmadı. Bu meslek, bir gün açlıktan öldürebilir.
Paragraf sorularını doğru bir şekilde çözmek öncelikle soru kökünü iyi okuyup anlamaktan ve irdelemekten geçer. Paragraf sorularının çözümüne öncelikle soru kökü okunarak başlanmalı, sonrasında paragraf okunmalıdır.
Paragraf; herhangi bir yazının bir satırbaşından öteki satırbaşına değin olan bölümü olarak bilinmektedir. Paragraf kelimesinin yazımı genel olarak parağraf şeklinde yanlış bir kullanımla yazılmaktadır.
Ana Fikir Nasıl Bulunur? Bir yazı ya da yapıt içinde ana fikri bulabilmek için yazı ya da yapıt, bütün halinde incelenmelidir. Sanatçının anlatmak ve üzerinde durmak istediği konunun ne olduğu ve bu konu üzerine ne düşündüğü anlaşılmalıdır. Ardından bu fikri bir cümle ile özgün olarak ifade etmek gerekmektedir.
9. “Öz” tek paragraf biçiminde yazılmalı ve 150-250 kelime arasında olmalı ve herhangi bir atıf içermemelidir. Her özet altında da çalışmayı açıklayan en az 3, en fazla 5 anahtar kelime bulunmalıdır.
Paragraf, belirli BİR durum, tema veya konuyu anlatan yazılı metinin tek başına anlamlı olan bağımsız birimidir. Bir paragraf en az bir veya daha fazla cümleden oluşabilir. Okumanın kolay olması için bir paragrafın en fazla 7 ila 10 cümleyi geçmemesi tavsiye edilmektedir.
Paragrafta aslı anlatılmak istenen, vurgulanan temel düşünce paragrafın ana düşüncesidir. Paragrafta ana düşünce bir cümle olarak verilmeyebilir. Bu paragraflarda ana düşünce parçanın bütününe sindirilmiştir. Biz onu anlar ve kendi cümlelerimizle ifade ederiz.
Paragraf, herhangi bir yazının bir satır başından öteki satır başına kadar olan bölümüdür. Düz yazılarda bir düşüncenin, duygunun, durumun vb. değişik şekillerde ifade edildiği metin birimine ''paragraf'' denir. Bu yapı daha çok bir temel cümle çerçevesinde , yardımcı cümlelerden oluşan cümleler topluluğudur.
İpucu: Karakter, paragraf ve satır sayısını öğrenmek için durum çubuğundaki sözcük sayısına tıklayın.
İçinde yan yana iki veya daha fazla ünsüz bulunan Batı kökenli alıntılar, ünsüzler arasına ünlü konmadan yazılır: alafranga, apartman, biyografi, elektrik, gangster, kilogram, orkestra, paragraf, telgraf vb.
PARAGRAF KELİMESİNİN ANLAMI
Bölüm anlamına gelir. Bu kelime genellikle parağraf şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı paragraf şeklinde olmalıdır.
Bir paragrafın ilk satırına girinti eklemek için, imlecinizi paragrafın başına getirin ve sekme tuşuna basın. Bir sonraki paragrafa başlamak için Enter tuşuna bastığınızda ilk satırı girintili olur.
Konuyu bulmak için "Parçada neden söz ediliyor?”, "Üzerinde durulan nedir?”, "Hakkında söz söylenen nedir?" sorularını paragrafa yöneltiriz, aldığımız cevap bize paragrafın konusunu verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri