gepir.org.tr: Adresine giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden “Barkod Numarası (GTIN) ile Arama” seçeneğine tıklamanız gerekir. Açılan ekranda karşınıza gelen kutucuğa barkod numarasını arada boşluk bırakmadan girmeniz gerekir. Sorgulamanızın sonucunda arattığınız ürüne ait pek çok farklı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Barkod numarasına ve detaylarına da dikkat etmelisiniz; orijinal parfümlerin barkodları kutunun altında olmalıdır. Barkod numaraları parfümün nerede ve ne zaman üretildiğini de gösterir (aynı parfüm farklı yerlerde üretilebilir ve dolayısıyla farklı barkodlara sahip olabilir).
Gerçek parfümlerin seri numarası ve barkodları kutunun sonunda ve ayrıca parfüm şişesinin üzerinde olacaktır. Benzer sertifikayı sahte parfümlerde alamazsınız.Yeni bir parfüm satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey orijinal parfüm barkod kontrolüdür. Sahte parfümün seri numarası olmayacaktır.
Google Play Store'da yer alan barkod tarayıcı uygulaması ile aldığınız ürünlerin üzerinde yer alan barkodların sorgulamasını yapabilmeniz mümkün olmaktadır.
kozmetik ürün şişelerinin altında yazan bir koddur. bu kod ile satın alınan ürünün yaşı internet üzerinden teyit edilebilir. dolayısı ile parfüm vesaire gibi bir kozmetik ürün almadan önce satın aldığınız ürünün kodunu cep telefonunuz ile internetten aratarak kontrol ediniz.
İlgili 30 soru bulundu
Orijinal parfümler sıkı sıkıya ve kusursuz bir şekilde geçirilmiş, uçları eşit ve dengeli bir şekilde yapıştırılmış ambalajlarda sunulur. Orijinal parfüm kontrol işlemi yapılması için parfüm orijinallik kodu sorgulaması etkili bir çözüm olabilir. Orijinal parfümlerin şişesinin alt kısmında parfüm kodu yazar.
Herhangi bir ürünün ne zaman üretildiğini gösteren kod, batch kodu olarak bilinmektedir. Tabii vermiş olduğu bilgi sadece bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda nerede ve üstelik kim tarafından üretildiğine yönelik gerçek bilgileri sağlar.
Ürünlerin barkodlarını tarayarak, üretici veya yetkili dağıtıcı tarafından sağlanan bilgileri kontrol edebilirsiniz. Bu bilgiler, ürünün orijinalliği, üretim yeri, yetkili satıcılar gibi detayları içerebilir.
Barkod okutmanın yapılması için barkod tarayacı bir cihaza ihtiyaç bulunur. Barkod tarayıcı, barkod okuyucu, barkod tarama tabancası, barkod tarayıcı, barkod tarama tabancası ve barkod okuyucu olarak da bilinir. Barkodda yer alan bilgileri okumak için kullanılan bir okuma cihazıdır.
Orijinal parfümlerin seri numarası hem karton kutu üzerine hem de cam şişe üzerine işlenir. Eğer seri numarası her ikisinde de yazmıyorsa ya da seri numaraları birbirinden farklıysa bu parfüm sahtedir. Parfümü beyaz bir peçeteye sıkın ve iz kalıp kalmadığını kontrol edin.
Gümrük malları içinde tester parfüm bulunur ve bunlar orjinal parfümlerle aynı kokulara sahip olur. Birçok kişi parfümlerini gümrükten satın alır ve daha ucuz fiyatlara orjinal parfüme sahip olur. Gümrük parfümlerinin gumrukmallarisatisi.com/ internet adresinden parfümlere göz atmaları gerekmektedir.
Satın alacağınız parfüm şişesi içerisinde %15 ile %20 oranları arasında esans barındığını EDP ibaresinden anlayabilirsiniz. Muadillerine göre nispeten daha yoğun bir kokuya ve kalıcılığa sahip olan EDP türünü tercih ederek parfümde kalıcılığı yakalayabilirsiniz.
Orjinal ürünler üzerinde barkod bulunmaktadır. Bu barkod çeşitli internet siteleri tarafından kod şeklinde giriş yapılarak orjinal ürün olup olmadığı tespit edilmektedir. Bazı internet üzerinden satış yapan kişiler orjinal parfüm adı altında tester parfüm teslim etmektedir.
Orjinal tester parfümler için özel olarak hazırlanmış tester kutusunda olurlar ve bu kutular orjinal parfüm kutularına göre daha basit, gösterişsiz ve sadedirler.Bu parfüm kutularının üzerinde tester, testeur, demoware, demonstrasyon testeur, not for sale gibi uyarı yazıları bulunur.
Ürün ambalajlarında “açıldıktan sonra” kullanım süresi belirtilir ancak üretim tarihleri çoğu zaman batch code'larda bulunur.
SADECE KAMERA İLE QR KAREKOD OKUMA
Yeni nesil işletim sistemine sahip cep telefonlarında bu mümkün. Kameranızı açın, QR karekoda doğru çevirin. ekran çerçevenizin üzerine hemen bir bildirim gelecektir. Akıllı cihazınız görüntünün içerisinde bir karekod buldu ve okudu. Bildirimi tıklayın hepsi bu kadar.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Türkiye'de uygulanan perakende barkod standartı EAN13 tür ve ülke kodu 869 ve 868 dir. Ülke kodundan sonra gelen 4 hanelik bölüm firma kodu olarak ayrılmıştır. Firma kodu 4 hane olmak zorunda değildir. Ürün çeşidine göre hane sayısı değişebilir.
Kozmetik ürünlerin orijinal olup olmadığını anlamak için ÜTS web sitesine girilmesi gerekir. Buradan Bilgi Bankası butonuna tıkladıktan sonra sorgulamak istenilen ürünün barkod kodu girilmelidir. Sorgula butonuna bastıktan sonra sonuçlara kısa sürede ulaşmak mümkündür.
Bunun için yapmanız gereken https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ sayfasında Bilgi Bankası bağlantısına tıklamak ve sol menüden Kozmetik Ürün Listele seçeneğini seçmek olacaktır. Açılan sayfada ürüne ait barkod numarasını veya ürünün piyasa arz isminin bir kısmını girerek sorgulama yapabilirsiniz.
BANDROL TARAMASI YAPILIYOR
Gelir İdaresi, tüketicilere yönelik olarak da GİB Bandrollü Ürün İzleme Sistemi (BÜİS) mobil uygulamasını geliştirdi. Böylece tüketiciler, bandrol veya kod üzerinden ürünün bilgilerini ve sisteme kayıtlı bir ürün olup olmadığını akılla telefonlarından sorgulama imkanına sahip oldu.
Parti Numarasına alternatif olarak Kod Numarası, Lot Numarası, Batch numarası olarak da adlandırılmaktadır. Lot Numaraları benzer gruplarda ki ürünlere verilen sayılardır, genellikle şişe etiketlerinde, paketlerde ve karton ambalajlarda saat ve tarih baskılarının yanına yazılır.
Toplu iş dosyaları, Batch dosyaları ya da kısaca Bat dosyaları, bilgisayarda belirli bir sırayla yapılması istenen işlemlerin müdahaleye gerek duyulmadan yapılmasını sağlayan dosyalara verilen isimdir.
EAU DE PARFUM (EDP)
Eau de Parfume (EDP) kısaltmasına sahip parfümler, en yüksek esans konsantrasyonuna sahip kokular grubunu oluşturur. Esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişir. Yoğun ve kalıcılığı fazla olan parfümleri bu grupta aramak en doğru tercih olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri