Isı kapasitesi; Parke zemin ek yalıtım gerektirmez. Doğal malzemenin kendi sıcaklığı vardır ve beton tabandan gelen soğuğu tutar. Parke sıcak tutmakta gerçekten iyidir. Ve bu sözde sıcak zeminlere bile ihtiyacınız olmayabilir.
Zeminden gelen soğuk nasıl önlenir sorusuna en ideal cevap zemin altı ısıtma sistemleridir. Isıtma sistemlerini parke altlarına uyarlayabilirsiniz. Kapı altlarından gelecek soğuk havaları bertaraf etmek için alt tarafı yalıtım malzemeleri ile kapatılmış kapılar tercih edebilirsiniz.
Pencerelerden gelen bu soğuk havayı önlemek için ise menteşe tamiri, camların ısı camlı pencerelerle değiştirilmesi, PVC pencere sistemlerinin kullanılması, pencere kenarlarına macun ve silikon çekilmesi, daha fazla açık olan kısımlara ise yalıtım köpüğü sıkılması gibi işlemler yapılabiliyor.
İlgili 24 soru bulundu
Dış kapılar için çelik kapı altı rüzgar önleyici de tercih edilebiliyor. Sadece sıcak hava için değil yazları serinlik katmak için de kullanılıyor. Klima ya da vantilatör çalıştırmak yerine bu ürünler ile serinlik sağlayabilirsiniz.
Köpüklerin yanı sıra cam yünü, taş yünü, cam köpüğü, genleştirilmiş perlit, mantar levhalar, ahşap lifli levhalar, seramik yünü gibi malzemeler de yalıtım için kullanılan malzemeler arasında yer alır.
Isı yalıtımı, binaların çatılarına, dışa veya garaj, depo gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak veya içerisinde yaşanmayan mahaller ile daireleri ayıran döşemeleri, tesisat boruları ile havalandırma kanallarına yapılır.
Parke Altı Isı Yalıtımı BİNA İÇİN AVANTAJLARI
Parkede çökme olmaz. Alt kat tavanlarında küf, rutubet ve siyah leke oluşturmaz. Üst kattan alt kata gelen darbe kaynaklı sesleri (yürüme, koşma, eşya taşıma gibi) iletmez. Bina ömrü boyunca hem ısı hem ses yalıtımı yapmaya devam eder.
Döşeme zemininin altına yerleştirilen boruların içerisinden dolaştırılan düşük sıcaklıktaki su, öncelikle zemini ısıtır. Isınmış olan zeminden doğal ışınım yolu ile yayılan ısı sayesinde ortam ısıtılmış olur.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
Mantar, asbest, cam, plastik, köpük ve çamur bunlardan sadece birkaçı olarak sayılabilir. Eski zamanlarda Mısırlılar, ıssız ve sıcak bölgelerdeki evlerini soğutmak amacıyla yalıtım sistemi uygulardı. Soğuk kış aylarındaysa evlerini soğuktan korumak için, keten kumaşları ısı yalıtımı için tercih ederlerdi.
Eğer binanıza mantolama yapılamıyorsa bunun yerine, ısı yalıtım levhasının yardımıyla iç yalıtımdan faydalanabilirsiniz. Isı yalıtım levhaları sayesinde odalarınızın izolasyonunu içten yaparak ideal sıcaklığı daha iyi koruyabilir ve evde ısı tasarrufu yapabilirsiniz.
✅ Kombi Doğalgazlı Isıtma Cihazları
Elektrik ve su tesisatı ile birlikte çalışır. İçeride ısınan su daha sonra radyatörlere aktarım sağlanır. Daire içerisinde yer alan radyatörler de odaların ısınmasına sağlar. Kombiden en iyi verimi almak için evinize en uygun modeli tercih etmelisiniz.
Isı sadece evinizin pencerelerinin ve kapılarının etrafından değil, aynı zamanda duvarlardan ve çatıdan da kaçar. Bu yüzden yalıtım çok önemlidir ve evinizin sıcaklığını önemli ölçüde artırabilir. Çatınız evinizdeki ana ısı kaybı kaynağıdır, bu nedenle tavanınızın yeterli yalıtım içerdiğini kontrol etmelisiniz.
Vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı alımı gerekmektedir. Susuzluk hissetmemek, vücudun suya ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Bu nedenle, her gün en az 2-2.5 litre su içilmeli, sıvı alımının karşılanmasında ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı, açık çay gibi içecekler tercih edilmelidir.
15.'si düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nde yılın en iyisi DYOTHERM ISOLTECO 110 seçildi. B2B Medya tarafından düzenlenen ödül töreninde Yılın Isı Yalıtımı Ürünü ödülü tüketiciler ve seçici kurul üyeleri tarafından DYO'ya layık görüldü.
Ahşap bir yapıda, yalıtım zeminden başlar. Topraklanmış bir zeminde ısı yalıtkanı tercih edilir. Zemin, destekler aracılığı ile ayakta duruyorsa tahta şerit aşağıdan monte edilir. Şerit yüksekliğine uygun poliüretan ya da bor katkılı selüloz yün olan bir taslak levha ile ısı yalıtımı tabakası kenetlenir.
Isı yalıtımında kullanılan malzemeler
Ülkemizde üretilen ısı yalıtım malzemeleri genellikle şunlardır: Cam yünü, plastik köpük (polistren, poliüretan, vb.)
Yalıtımsız binaların duvarlarından yüzde 40, çatılarından yüzde 25, kapı ve pencerelerinden yüzde 20 oranında ısı kaybı olmaktadır. Yalıtım yapılmamış (mantolanmamış) binalarda ısı kayıpları ısı, doğal olarak sıcak bir alandan serin (soğuk) bir alana akar ve evler bu ısı transferinden zarar görür.
Pencere sistemleri plastik malzemelerdir. Dış hava koşullarında yaz aylarında genleşir, kış ayların ise gerilir. Bu durum açılan pencerelerin ayarlarının bozulmasına neden olur.
Antibakteriyel özelliğe sahip çekomastik silikonlar, PVC, alüminyum, ahşap ve demir doğramaların montajında, duvar çatlaklarında, olukların çatıya bağlantı bölmelerinde, su ve hava izolasyonu sağlamak için baca diplerinde ve süpürgelik boşluklarında kullanılabilir.
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri