Sirke İyi Bir Çözüm Aynı şekilde su lekeli parkelerde de güzel sonuçlar veriyor. Tek yapmanız gereken az miktarda lekeli bölgeye damlatmak. Genelde 3 – 4 damla yeterli olmaktadır. Sonra da yumuşak bir bebek bezi kullanarak durulayın.
Parke üzerine dökülen su ve diğer sıvılar da kısa süre içerisinde silinerek parke kurulanmalıdır.
Diş macununu bir beze sürüp ( ıslak olmalı ) lekeli yüzey üzerinde gezdirin. Sonrasında yine ıslak bir bez yardımı ile üzerinden geçin. Leke gidecektir. Diğer bir yöntem ise kabartma tozu işe mayonezli karıştırıp lekeye yedirmek daha sonra da bezle silmek.
BEYAZ SİRKE
Fayansta oluşan su lekesi için sirkeden yardım alabilirsiniz. Bir kabın içine bir ölçü ılık su ile bir ölçü sirke koyun. Fayansları hazırladığınız bu karışım ile iyice silin. Ardından fayansı bu karışıma batırdığınız bulaşık süngeri ile silin.
Parkeden alçı tozunu sabunlu su ile temizleme yöntemi:
1 litrelik bir kovanın içerisinde birkaç damla doğal sıvı sabun ilave edin. Karışımı elinizle köpürterek karıştırın. Yumuşak bir beze ihtiyacınız olacak. Bez ile zemini sabun suyu kullanarak temizleyin.
İlgili 18 soru bulundu
Limon suyu: Limon suyu da kurumuş kireç lekelerini çıkarmak için etkili bir yöntemdir. Bir limonun suyunu sıkın ve lekenin üzerine dökün. Yaklaşık 10-15 dakika lekeyi bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Limon kolonyasını beyaz lekenin üzerine dökünüz. Kolonyanın üzerine çakmak çakınız. Bir kaç saniye içerisinde lekenin kaybolduğunu göreceksiniz. O sırada temiz bir bezle alevi söndürünüz ve bez ile bölgeyi temizlemeniz yeterli olacaktır.
Kireç ve su lekeleri, asitli temizleyicilerin yardımıyla temizlenebilir. Lekelerin olduğu bölgeye asidik temizleyici uygulayın. Asidik temizleyici, bulaşık deterjanından daha fazla etki gösterir, ancak bu sürece dikkat etmelisiniz.
Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Su Lekelerini Çıkarma
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin.
Beyaz sirke ve karbonat karışımı etkili bir temizleyici olabilir. Karışımı cama sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile ovarak durulayın. Sirke ile temizlediğiniz duşakabininiz parlak ve tertemiz görünecektir.
Daha inatçı yapıdaki yağlı boyaları temizlemek için ilk başta parke boya lekesi üzerine pudra dökmelisin. Etere batırdığın bir bezi kullanarak temizleyebilir, eterin yanıcılığı deneniyle soğuk su ile iyice durulamaya özen göstermelisin. Çıkmayan parke boya lekesi için amonyak kullanabilirsin.
Çamaşır suyu içeren temizlik ürünleri ahşap yüzeylere zarar verebilir. Tercih ettiğiniz ürünü her zaman kullanım talimatlarına uygun olarak kullanın. Zemini parke yönüne doğru silin. İnatçı lekeler için ise temizlik bezini ahşap temizleyici suya batırın ve silin.
Fayans, laminat parke, ahşap temizliğinde…
Beyaz sirke tüm bu yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Hızlı bir şekilde silin, kuvvetlice havalandırın, kurumaya bırakın. Devrilmiş su bardağı veya temizleme kovası gibi küçük arızalarda, sıvıyı bir toplayıcı ile hemen ve tamamen çıkarmak yeterli olabilir. Özellikle vernikli parke ile bu kadar sıvıyı giderebilirsiniz.
Piyasada parke temizleyici olarak satıla ürünler yerine arap sabunu veya sirke de kullanarak, bez ile parke yüzeylerini temizlemeniz mümkün. Parke siliminde mikrofiber bez tercih etmeniz yararlı olacaktır. Su ile çok fazla temas eden parke, uzun süre ıslak kalırsa kabarma ve bel verme olayları ile karşılaşabilir.
Su lekelerinin aynalardan ve camdan temizlenmesi için basit bir bulaşık deterjanı ve su karışımı da kullanılabilir. Amonyak Kullanın: Amonyak ve su karışımı oluşturarak içerisine bir havlu daldırın ve su lekelerini aynalardan ve camdan temizlemek için bu havluyu kullanın.
- Bulaşık makinesi için kullandığınız parlatıcıları yağmur lekelerini geçirmek için kullanabilirsiniz. - Camları gazete kağıdı yardımı ile silerseniz yağmur lekesinden eser kalmadığını göreceksiniz. - Temiz bir beze amonyak katarak yağmur lekelerinde kesin çözüme ulaşabilirsiniz.
Türkiye'deki çoğu evde, beyaz lekelerin görüldüğü küvetler ve fayanslar, cam duş kapıları, duş başlıkları, armatürler ve lavabolar üzerinde sert su kireçli bir mineral birikintisi bırakır.
Bir kap içerisine koyduğunuz az miktarda metil alkolü kullanmanız yeterli olacaktır. Lekeli kıyafetinizi yere serin ve metil alkole batırdığınız pamuğu lekenin üzerine sürün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken düşük sıcaklıkları tercih etmeniz gerektiğini de unutmayın.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
Kir ve su lekelerinden kurtulmak için, temizleyiciyi mikrofiber bir havluya püskürtün ve silin. Ardından, havluyu ve kalan temizleyiciyi atın. Saç kremi kullanmak kadar kolay – sadece ovalayın, birkaç dakika bekletin ve daha sonra fazlalığı mikrofiber bir havluyla silin ve döşemeniz tamamen temiz olacaktır.
Laminat parke kendi kendine sararma yapmaz. Muhakkak dış bir olumsuz etken ile temas halinde olması gerekir. Güneşten gelen UV ışınları sararmanın en temel ve etkili sebeplerindendir. Ayrıca suya aşırı temas ya da kurumuş lekeler de zaman içerisinde yüzey sararmalarını yaratır.
Bunun için öncelikle kumaşın lekelenen kısmını hafifçe ıslatmalısınız. Lekelenen bölgeye çamaşır sodası ilave ederek birkaç dakika bekledikten sonra hafifçe ovalayarak söz konusu izi çıkarabilirsiniz. Bu ipuçlarını yalnızca leke çıkarma işleminde değil, çamaşır yıkarken de etkili sonuçlar almak için kullanmanız mümkün.
Masif ve lamine parkeler döşendikten sonra, çok ıslak ve çok kuru olmayan, duru su ile yıkanmış temiz bir bezle silinmelidir. (Arzu edilirse duru su içine Pronto ahşap temizleyici ilave edilebilir.) Günlük bakım için silme ve vakumlu süpürme yeterli olacaktır. Ayak izleri ve kirler nemli bezle kolayca giderilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri