Parmesan peyniri veya Parmigiano-Reggiano, yağsız veya yarım yağlı inek sütü ile yapılan sert ve kuru bir peynir çeşidi olup, sert, soluk altın bir kabuğun içinde uzun süreli yaşlandırmanın sonucunda oluşmuş saman renginde, granüler dokuya sahip keskin lezzet ve kokuya sahip içi vardır.
Parmesan peyniri granüllü bir yapıya sahip karmaşık, keskin, cevizimsi bir tadı olan doğal sert bir peynirdir.
Parmesan, genellikle servis anında yemeklerin üzerine rendelenir. Sezar salatada da kullanılır. İtalya'da parmesan peyniri risotto ve makarnaları bağlamakta kullanılır. Yaz peynirleri makarna soslarına, özellikle fesleğen temelli pesto adlı sosa çok uygundur.
Parmesan benzeri peynir aradığınızda reyondan İzmir tulum peyniri ya da eski kaşar alabilirsiniz.
Parmesan peyniri yerine sert ve katı bir kıvama sahip olan peynirleri kullanabilirsiniz. Eski kaşar ve İzmir tulum peyniri, parmesan yerine kullanılabilen peynirlerin başında gelir.
İlgili 27 soru bulundu
Protein ve yağ içeriği nedeniyle bu peynir, enerji yoğun bir besindir, yani porsiyon başına yüksek miktarda kalori sağlar. Yine de yüksek protein içeriği, onu lakto-vejetaryen diyetlerini takip eden insanlar için mükemmel bir seçim haline getiriyor.
Parmesan peyniri, yarı sert, rendelenmiş ve inek sütü peyniridir. Keskin ve keskin olan tuzlu, cevizli bir tada sahiptir. Parmesan peyniri, inek sütünden yapılan sert, beyaz bir peynirdir. Kendine özgü bir tadı ve dokusu vardır.
Parmesan peyniri tüm dünya tarafından tanınan ve geleneksel olarak kullanılan bir peynir çeşididir. Özellikle İtalya'da pizzaların vazgeçilmezi olarak kullanılan parmesan peynir çeşitleri, yağsız olarak ya da yarım yağlı olarak üretilebilmektedir.
Kahvaltıdan Akşam Yemeğine Her Öğüne Lezzetiyle Seviye Atlatan 10 Parmesanlı Tarif. Dilimiyle, rendelenmişiyle, tozuyla bir şekilde her yemeğe yakışmayı başaran parmesan, ucundan kıyısından girdiği tariflerde bile diğer her malzemeden rol çalıp başrole adını altın harflerle yazdıran türden bir peynir.
Parmesan, olgunlaştırılmış peynirler arasındadır ve tam olarak olgunlaştırılması yaklaşık 2 sene sürer. Parmesan peynirini muhafaza ederken dikkatli olmak gerekir. Genelde rendelenerek kullanıldığından buzlukta ya da derin dondurucuda saklanması mümkündür.
Makarnalar : Parmesanın kremamsı lezzeti, makarnalara çok yakışır. Fesleğenli, sarımsaklı, kremalı makarna tariflerinizde mutlaka parmesan peyniri kullanmanızı öneririz. Tarifinizin içinde parmesan yoksa da her zaman makarnanızın üzerine bu harika peynirden bir miktar rendeleyebilirsiniz.
Protein ve kalsiyum gibi mineraller açısından zengin bir besin olan parmesan peyniri hem besleyici içeriği hem de lezzeti ile peynir sevenlerin hayran olduğu peynir çeşitlerinden biridir. İtalya'nın meşhur lezzetlerinden olan parmesan, üretildiği bölgeden ismini alan yöresel peynir çeşitlerinden biridir.
Cheddar ve parmesan peynirleri, kuru peynirler. Küfün oluşması için rutubet gerektiğinden bu peynirlerdeki küf tabakası yüzeyin altlarına pek inmiyor. Tabii kimi peynirler özel olarak küflendiriliyor. Stilton ve roquefort gibi kuvvetli küflü peynirlerin üretiminde "penicillium roqueforti" kullanılıyor.
Parmesan peyniri, yaklaşık olarak 700 yıllık bir geçmişe sahiptir. İsmini ise, İtalya'daki üretim bölgelerinden Parma, Modena, Reggio Emilia, Bologna ve Mantova'dan alan çok ünlü bir İtalyan peyniridir. Parmesan peyniri, granüllü bir yapıya sahip keskin, karmaşık, cevizimsi bir tada sahip olan doğal sert bir peynirdir.
Parmesan peyniri yerine mozzarella kullanılır mı? Parmesan ile karşılaştırıldığında (ve diğer İtalyan peynirleri) mozzarella peyniri çok daha hafif. Ayrıca sert peynirlerin çoğuna kıyasla belirgin bir şekilde farklı bir dokuya sahiptir. Bu farklılıklara rağmen, mozzarella birçok yemekte harika bir alternatiftir.
Parmesan peyniri yerine mozzarella kullanılır mı? Parmesan ile karşılaştırıldığında (ve diğer İtalyan peynirleri) mozzarella peyniri çok daha hafif. Ayrıca sert peynirlerin çoğuna kıyasla belirgin bir şekilde farklı bir dokuya sahiptir. Bu farklılıklara rağmen, mozzarella birçok yemekte harika bir alternatiftir.
Özellikle içerdiği serum protein ile vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayan lor peyniri, sporcuların da sağlıklı beslenme listesinde ilk sırada yer alıyor. Lor peyniri, inek sütünden elde edilmesine rağmen inek peynirindeki antijenik proteinleri içermiyor.
Parmesan diyette yenir mi? Parmesan, A vitamini ve demir içeriği de yüksek bir peynirdir. Karbonhidrat değerinin düşük olması nedeniyle, ketojenik diyet gibi yağ oranı yüksek beslenme temelli diyetlerde sıkça tercih edilmektedir.
Parmesan Peyniri rendelenerek çorbalara serpilebilir, yeşil salataya kıyılmış, pesto ya da Alfredo sosunda ve dana eti ve tavuk gibi etlerle birlikte servis edilebilir. Tabii ki, Parmesan Peyniri, makarna veya risottoların vazgeçilmezidir.
Rendelenmiş parmesan peynirini de ekleyin. Daha sonra Haşlanan makarnaları da üzerine ilave ederek harmanlayın. Parmesanlı, mantarlı makarnayı ince kıyılmış fesleğen yaprakları ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bilim adamları araştırma sonunda en lezzetli pizzanın mozzarella ile yapıldığını belirledi. Diğer peynirlerin elastikiyetinin az olduğunu belirten bilim adamları, pişirme sırasında edam, çedar ve colbynin pizzanın üzerinde kolayca kabarmadığını, diğer peynirlerin "mükemmel pizza" için ise çok yağlı olduğunu vurguladı.
kurallarında Parmesan ve Parmigiano-Reggiano aynı peynirdir. Roma İmparatorluğu döneminde benzer peynir çeşitlerinin varlığı bilinmekle birlikte parmesan peynirinin bugünkü haliyle en az 700 yıldır üretildiği bilinmektedir.
1-Taze peynirler kolay bozulur, olgunlaşmış peynirler daha dayanıklıdır. 2-Niteliksiz bir peynirin tadı ve aroması bozuk, kokmuş, lezzetsiz, sert ve keskindir. 3-Donuk, kirli beyaz renkli peynirler kaliteli değildir. 4-Peynirin içinin bazı kısımları pembe renkteyse almayın.
Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve peynir kültürü ile pıhtılaştırılması ve bu pıhtıdan peynir altı suyunun ayrılmasıyla elde edilen fermente bir süt ürünüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri