Birçok ağrıda olduğu gibi parol da diş eti ağrısının önüne geçmek konusunda etkili olabilir. Ancak ilaç kullanımı hassas bir konu olduğundan doktor kontrolünde alınması daha sağlıklı olacaktır.
Parol, diş ağrısını hafifletmek için kullanılabilen bir ağrı kesicidir. Ancak, diş ağrısını tamamen kesmeye yetmeyebilir ve kesin olarak diş ağrısına iyi geldiği söylenemez. Eğer diş ağrısı şiddetli ise, mutlaka bir diş hekimine başvurulması önemlidir.
Parol, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan bir ilaçtır. Her tablet asetaminofen içerir. Diş ağrısı için etkili olan bu ilacın günde 3 kez alınması önerilmektedir.
1. PAROL nedir ve ne için kullanılır? PAROL, her tabletinde 500 mg parasetamol içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak etki eden bir ilaçtır. PAROL 20 ve 30 tablet içeren blister ambalajlardadır.
Baş ağrısı, migren, âdet sancıları, diş ağrısı, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara bağlı ağrı, nevralji, nevrit, siyatik, lumbago, kas ve eklem ağrıları, orta kulak ağrıları, sinüzit ve cerrahi operasyonlara veya yaralanmalara bağlı ağrılar ile adet zorluklarından kaynaklanan ağrılarda endikedir.
İlgili 20 soru bulundu
Parol, analjezik ve antipiretik etkilerini 15-30 dakikada ve 3-4 saat süreyle gösterir. Parasetamol, çoğu vücut dokularına hızlı ve düzenli olarak dağılır.
Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.
Kısa sürede (akut) yüksek doz alındığında karaciğer hasarına yol açabilir. Eğer kullanmanız gerekenden daha fazla PAROL almışsanız, karaciğer yetmezliği riski nedeniyle, herhangi bir semptom yaşamamış olsanız bile acilen tıbbi yardım alınız.
Belirli ağrılar için uzun vadeli ve bilinçsiz alınan ağrı kesiciler, en büyük zararı böbreklere ve karaciğere vermektedir. Yoğun miktarda alınan ilaçlar böbreklerin bozulmasına neden olur, kişinin tansiyonu yükselir, kalbe de zarar vererek kalp krizine yol açabilir.
Hangi sıklıkta verilebilir? Parasetamol her dört ile altı saatte bir verilebilir – 24 saatlik süre içinde dört defadan fazla verilmemeli. Çocuğunuza 48 saatten fazla parasetamol vermeniz gerekiyorsa, onu bir doktora götürmelisiniz.
4 – Diş Ağrısı İçin İlaç Apranax Önerilir mi? Uzman diş hekimleri hastalarına diş ağrısı için ilaç önerisinde bulunmaktadır. Bu ilaçlardan bir tanesi de Apranax'tır. Diş ağrısı, sırt ağrısı veya baş ağrısı gibi rahatsızlıklarda kullanılır.
Ağrı kesiciler, diş ağrısını hafifletmek için sıklıkla kullanılan ilaçlardır. Ağrı kesiciler, ağrıyı azaltarak rahatlama sağlarlar. En yaygın olarak kullanılan ağrı kesiciler arasında parasetamol, ibuprofen ve asetaminofen bulunur.
Hadis: Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur."
Birçok ağrıda olduğu gibi parol da diş eti ağrısının önüne geçmek konusunda etkili olabilir. Ancak ilaç kullanımı hassas bir konu olduğundan doktor kontrolünde alınması daha sağlıklı olacaktır.
Yeterli olmayan ağız bakımı, diş ipi ve ağız gargarası kullanılmaması ve yanlış diş fırçalama gibi sebeplerden dolayı diş eti ağrısı ve diş eti şişmesi ortaya çıkmaktadır. Öte yandan diş travması, diş eti iltihabı ve diş çürümesi de diş eti ağrılarının en sık görülen nedenleridir.
Diş sızlamasının sebebi olan mikroplardan kurtulmak için tuzlu sudan destek alabilirsiniz. Bunun için bir bardak temiz içme suyunun içine 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edip güzelce karıştırmanız ve hazırladığınız bu tuzlu suyla gargara yapmanız yeterli.
Bazı hastalarda parasetamol kullanımına bağlı olarak baş dönmesi veya uyku hali görülebilir. PAROL kullanan hastaların uyanık kalmalarını gerektiren faaliyetler esnasında dikkatli olmaları gerekmektedir.
İngiliz Ekspres gazetesi, yaygın bir ağrı kesici olan parasetamolun aşırı derecede kullanılmasının mide bulantısı ve kusma gibi yan etkilere neden olabileceğini ve bir doz alındıktan sonraki saatler içinde ortaya çıkabilecek yan etkiyle karaciğer hasarına neden olabileceğini okuyucularına aktardı.
Aspirin, parasetamol ve antienflamatuar gibi ilaçlar aç karan içildiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Mide boşkeen alınan bu ilaç mide asiti tarafından direk olarak enzimlendiğinde mide duvarını delebilir.
Sabah-öğlen akşam öğünlere göre ilaç kullanımı da doğru değildir. Günde tek doz alınacak bir ilaç her gün aynı saatte kullanılmalı, günde 2 kez kullanılması gereken ilaç 12 saat ara ile, günde 3 kez kullanılması gereken bir ilaç ise 8 saat ara ile alınmalıdır.
Belirtilerinizi düzeltmek için ihtiyaç duyduğunuz en düşük dozda ve en kısa süreyle kullanınız. PAROL PLUS'ı 4 saatte birden daha sık aralıklarla kullanmayınız.
· Genel olarak günlük 4 tabletten fazla ağrı kesici kullanılmamalıdır. · Sık ağrı kesici kullanımında vücutta ağrı kesiciye karşı duyarsızlaşma gelişebilir fakat bu etki kalıcı değildir. · Metamizol sodyum etkin maddesini içeren ilaçlar uzun süre kullanılırsa kemik iliğini baskılayabilir.
Sirkeli su ve tuzlu su gargarası: bu yöntem tamamen çözüm olmasa da kısmi olarak diş ağrısını uyuşturur ve geçici bir rahatlık sağlar. Buz kompresi: buz kompresi ile ağrıyan yerinizi uyuşturmak adına soğuk su ile ya da buz ile ağrıyan yerinize buz tedavisi yapabilirsiniz.
Diş iltihapları oluştuğu takdirde iltihapların kuruması için ve iltihabın geçebilmesi için bazı yöntemler kullanılır. İlk olarak eğer bir ilaç tedavisi alınacaksa doktor tarafından önerilen antibiyotikler kullanılır. Bunun yanında kekik, zerdeçal, çörek otu gibi doğal iltihap gidericiler kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri