Arabanıza yaptığınız pasta ve cila işlemleri sonucu aracınızın üzerinde bir koruma kalkanı oluşur. Söz konusu koruma kalkanı sayesinde, Güneş yanığı oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
Hayır, kesinlikle güneşte pasta cila yapılmaz.
Pasta ve cila kimyasallarının işlevini yerine getirebilmeleri için 5 ile 10 dakika arasındaki bir süre boyunca yüzeyde kurumadan çalışabilmeleri gerekmektedir.
Özellikle uzun süre güneş ışınının altında kalan araçlarda, sıcak bölgelerde görülen güneş yanıkları çok ciddi ve derin boyutlarda değilse pasta ve cila uygulaması yapılarak yanıklar giderilebilir. Pasta uygulaması ile yüzeyde yer alan hasarlı katmanı aşındırarak altta bulunan sağlam boya katmanı ortaya çıkarılır.
Arabayı sık sık yıkayın ve kurulayın, çünkü güneş ve ısı, kir ve tozun çizilmesiyle daha da kötüleşecek olan boyayı soldurup çatlatabilir. Kaplama ve UV ışınları arasında bir koruma tabakası sağlamak için arabanızı cilalayın. Boya koruma gibi önlemler, aracınızın kaportasında güneş yanığı oluşmasını önleyecektir.
Seramik kaplama araç boyası üzerinde 2 mikrona kadar vernikten çok daha sert bir katman oluşturarak boyayı çizilmelere ve uv ışınlarına karşı daha dayanıklı hale getirir. Aynı zamanda bu ürünler 200 derece gibi ısılara karşı dayanıklı olduğu için boya ve verniğin güneş yanıklarına karşı koruma sağlamaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Beyaz Renkleri (Opak, Kar Beyazı)
Genellikle pek çok araç modelinde baz alınan modeller opak beyaz renktir. Bu renk için de ücret ödenmez. Bu boyalarda genellikle güneş yanığı oluşmaz.
Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir. Ek olarak bol sıvı alımı önemlidir; çünkü güneş yanığı nedeniyle ciltten fazla miktarda sıvı kaybı olur.
Boyasız Güneş Yanığı Giderme
Bu durumda boyasız ve verniksiz güneş yanığı giderme işlemi yaptırılır. Bu işlemde vernik sökücü sprey yardımı ile yanmış olan vernik temizlenir. Ardından pasta ve cila yapılır. Bu işlemin üzerine yapılan seramik kaplama ile de araca parlak bir görünüm kazandırılır.
Tavanda Güneş Yanığı Olan Araba Alınır mı? Tavandaki güneş yanığı, boya hatasından vernik yanığı olmamışsa satın alınır.
Otomobilin boyasında ortaya çıkan bu lekeler aracın satış değerini düşürüyor. Siyah ve koyu renkli araçlarda daha fazla görülen güneş yanığı, aracın sadece kaportasına değil iç aksamına da zarar veriyor.
Derinliğin boyutuna göre zımpara veya doğrudan cila kullanmanız gerekebilir. Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
Hızlı cila, araçların dış yüzeylerine kolay ve hızlı bir şekilde uygulanabilen, parlaklık ve canlılık sağlayan bir oto bakım ürünüdür. Hızlı cila ürünleri, aracın boyasını güneş ışığı, asit yağmuru, kuş dışkısı ve diğer dış etkenlere karşı korur.
Aracınızın yüzeyinde bu nedenlerle oluşan çizikler ve küçük deformasyonlar varsa otomobilinizi boyatmak yerine pasta cila uygulaması yaptırabilirsiniz. Pasta işlemi sırasında boyanın üst tabakası inceltilir ve deformasyonlar giderilir. Ayrıca çiziklerin kapatılması da mümkün hale gelir.
Uygun ortam şartları sağlandığı sürece; yağmurlu veya karlı havalarda, her ay ve mevsimde hava sıcaklığı ne olursa olsun pasta cila her zaman yapılabilir. Sıcak yaz aylarında, soğuk kış aylarında veya ılık bahar aylarında pasta cila yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Pasta Cila Ne Kadar Dayanır? Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir.
Kullanılan malzemeye göre pasta cila ömrü 3 aydan 1 yıla kadar kalıcıdır. Silikonsuz çizik giderici pasta ürünleri kullanılarak yapılan uygulamalar neticesinde çizikler kalıcı olarak yok edilir. Ancak, silikonlu veya dolgu malzemesi içeren pastalarla yapılan işlemlerde çizik kanalları dolgu yapılarak kapatılır.
Güneş yanıkları ve boya solması Kasko Sigortası teminatına girer mi? Bu tür hasarlar zamana bağlı ve beklenen hasarlar olduğundan teminat haricidir.
Olumsuz hava koşulları araçlara zarar verebilir. Kışın yağan dolular araçların çizilmesine, kaportasının ya da camının zarar görmesine neden olurken yaz aylarının kavurucu güneş ışınları boyanın rengini bozabilir. Araba brandaları ise araçları tüm bu olumsuz durumlara karşı korur.
Eğer yasal mevzuatta güneş yanığı kusur olarak geçiyor ve bu madde işletiliyorsa helal olsun derim denetim personeline. Fakat Ahmete ayrı Mehmete ayrı muamele olmayacak, gerekiyorsa tüm araçlar kalacak muayeneden...
Güneş yanığı giderme için tercih edilen vernik sökücü sprey ile en başta temizleme sağlanabilir. Daha sonra ise pasta ve cila işlemi hasarlı bölgeye uygulanır. Son aşama olarak da seramik kaplama yapılarak araç parlak ve sorunsuz görüntüsüne kavuşturulur.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
Güneş yanığı, güneş ışığının sürekli olarak yatay yüzeye vurması sonucu ilk olarak boyanın üst katmanını daha sonra ise otomobil sac yüzeyini ısıtır. Hem zeminden hem de yüzeyden ısınmaya maruz kalan boya ise direnç kaybeder ve zamanla yıpranmaya başlar. Bunun sonucunda ise aracınızda güneş yanığı oluşur.
Otomobilinizi güneşin altına park etmek, aracınızın boyasını kötü etkileyerek rengini solgun bir hale getirebilir. Bu durum özellikle koyu renkli araçlarda oldukça kötü bir görüntüye yol açabilir! Güneşin altında uzun süre kalan aracınızın boya yüzeyleri matlaşabilir; kimyasal yapısında bozulmalar meydana gelebilir.
Güneş yanıkları için vazelin ve zeytinyağını karıştırmanız yaranın kısa sürede iyileşmesini sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri