Yıldız çiçeğinin yumruları birbirine ince bağlantılar ile bağlıdır. Bu çiçeğin yumrularından çimlenme yani filizlenme gözleri belirgin olanları dikkatlice kesilerek ayrılır ve başka bir saksıya ekilir. Bu işleme kök çeliği yöntemi denilmektedir. Yıldız çiçeği çoğaltma için sık kullanılan bir yöntemdir.
İlkbaharda dikilip, sonbaharda çıkarılmalıdır. Fazla güneşi severler. Ne kadar fazla güneş alırsa, bitki o kadar güçlenir.
Kış ayları bu yöntem için uygun zamandır. Çiçek dalının kırılarak başka bir toprağa ekilmesi ile gerçekleşir. Özenerek yaptığınız çoğaltma işleminden sonra çiçeğiniz yerini sever ise çok geçmeden büyüyüp, güzelleşecektir.
Yıldız Çiçeği fazla su istemez. Ancak solmuş çiçeklerini saplarıyla birlikte kesmek gerekir. Böylece sürekli yeni çiçekler açacaktır. Sonbaharda, Yıldız Çiçeklerini 10-15 cm kalacak şekilde kesin.
Yıldız çiçeği güneşi sevdiği kadar havadar ortamları da sevdiğinden mümkünse bolca hava alabileceği balkonlarda yetiştirmeli, yıldız çiçeği saksılarınızı iç mekanlardan ziyade çok şiddetli rüzgar almayan ama havadar açık alanlara koymalısınız.
İlgili 39 soru bulundu
Yıldız çiçeğinin yumruları birbirine ince bağlantılar ile bağlıdır. Bu çiçeğin yumrularından çimlenme yani filizlenme gözleri belirgin olanları dikkatlice kesilerek ayrılır ve başka bir saksıya ekilir.
Starliçe çiçeği nemli ortamı çok sever; fakat bu çok sulanmaktan hoşlandığı anlamına gelmez. Toprağı kurumaya başladığı zaman su verilmesi gerekir. Elinizle toprağını kontrol ettikten sonra sulama işlemini yapmalısınız. Yaz aylarında haftada bir kez, kış aylarında ise on günde bir sulanması yeterli gelecektir.
Güneş ışığını sever ve ne kadar güneş görürse o kadar sağlıklı büyür. Özellikle bahar ve yaz aylarında gün içerisinde en az 5 saat kadar güneş görmelidir. Havadar ve sıcak ortamları sever. Soğuktan nefret eder ve oldukça dayanıksızdır.
Yumrulu çiçekler genellikle soğuğa dayanıklılık gösteremez. "Yıldız çiçeği kışın kurur mu?" diye merak edilmektedir. Bu çiçeğin kurumaması için ortamın en az -7 derece olması gerekir. Toprak üstü bölüm ise -12 derecede kuruyabilir.
Dalı 45 derecelik açıyla kesmeniz gerekmektedir. Böylece suyla temas edecek alanı büyütür ve daha kolay köklenmesini sağlarsınız. Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin.
Bu taneciklerden biri bir çiçeğin yapışkan tepeciğine konduğu zaman, içindeki erkek üreme hücresi çiçekteki dişi üreme hücresiyle birleşir. Bu birleşmeye döllenme denir ve döllenmenin sonucunda bitkinin çoğalmasını sağlayan tohumlar oluşur. Tozlaşma, çiçek tozlarının erkek organdan dişi organa taşınma sürecidir.
➢ Generatif çoğaltım ise patates saplarının ucunda oluşan ve küçük yeşil domateslere benzeyen meyveleri içerisinde bulunan tohumlar kullanılarak yapılmaktadır. ➢ Bu tohumlar, patates çiçeklerindeki yumurtalığın döllenmesi sonucu oluşan, botanik anlamda bitkinin gerçek tohumlarıdır.
Derinliği 1 cm olabilir. Bardak veya cam kavanozun içerisine temiz su doldurun. Kürdanladığınız patatesleri kavanozun üzerine oturtun ve güneş alan bir yerde bekletin. İki üç gün içerisinde patatesler filizlenmeye başlayacaktır.
Tohumun ekiminden sonra ki ilk 3 güne dikkat edilmelidir. Bu şartlar yerine getirildiğinde tohum ortalama olarak 21 günde çimlenir.
Yıldız çiçeği tohumu - 22,00 TL.
Ezan çiçeği, uzun süre yeşil kalmayı başaran otsu bir bitkidir. Genellikle yaz aylarında açmasına rağmen kış aylarında da hayatta kalabilir. Narin bir yapısı olmadığı için zorluklara karşı dayanıklıdır. Laleye oldukça benzeyen ezan çiçeği, akşam saatlerinde açmasıyla ün kazanmıştır.
Uyku çiçeğinin soğanları çok küçüktür. Kendiliğinden çoğalırken müdahale ederek, tohum için kullanmak istiyorsanız, bu minik soğanları saplarından ayırmanız gerekmektedir. Bir diğer ekme yöntemi ise, süs yoncasının saplarını köklerinden ayırarak, ayrı bir yere dikmektir.
Yıldız Çiçeği (Dahlia) Nedir? Yıldız Çiçeği (Dahlia), asteraceae ailesine mensup, ''Dahlia'' türünü oluşturan yaz sonu ve sonbahar başlarında çiçeklenen, çalı tipi gövdesiyle tüm yıl yeşil kalabilen, uzun ömürlü-çok yıllık bir çiçek çeşididir.
Halk arasında genelde Dalya çiçeği diye anılır ve ülkemizde de sıkça karşılaştığımız bir bitkidir. Özellikle çiçek reyonlarının vazgeçilmezidir. Normalde topraklı satılan bitki vazo bitkisi olarak da kullanılır. Yalnız bu şekilde en fazla on gün hayatta kalmaktadır.
Yıldız çiçeği, Asteraceae familyasından bir bitkidir. Yaz ve sonbahar mevsiminde çiçek açar.
Para çiçeği genellikle nemli toprakları sever. Para çiçeğini haftada bir defa sulamak yeterli olur. Para ağacının (Crassula Ovata) çiçek açması için aydınlık bir ortamda olması gerekir. Aynı zamanda bu bitkinin çiçek açması için en az 4 yaşında olması gerekir.
Cennet kuşu hızla büyüyen bir bitkidir ve çiçek açmadan önce belirli bir boyuta ulaşması gerekir. Boyu 1 metre olan bir cennet kuşu 27 cm çaplı bir saksıda iyi büyür. 5 ila 6 metrelik bir bitki ise genellikle 35-36 cm çaplıı bir saksıda iyi gelişim gösterir.
İlk olarak bölünerek çoğalmasını sağlamak en kolay yöntemlerdendir. Starliçe çiçeğini olgunlaştıktan sonra ana bitkiden kolaylıkla ayrılabilen köklü yan sürüngenler üretir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri