Patatesin yaklaşık %75'i sudan oluşsa da içerdiği antioksidanlar ve nişasta sayesinde tıbbi anlamda oldukça önemli bir değer taşır. Tıbbi etkilerinden maksimum fayda sağlamak için ise çiğ halinin suyu kullanılmalıdır. Patates suyu kas ve eklemleriniz için oldukça yararlıdır.
Sindirim sistemine iyi gelmektedir. Hazımsızlık sorunlarına ve kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklarda da patates suyunun faydalı olduğu bilinmektedir. Haşlanmış patates suyunun aynı zamanda saç ve cilt sağlığı için de oldukça faydalı olduğu söylenebilir.
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.
Patates potasyum bakımından zengin bir içeriğe sahip olması sayesinde mide gazlarına karşı faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırarak bağırsaklara faydalı olmaktadır. Patates haşlanarak suyu içilmesi birçok rahatsızlığı önlemede faydalı olmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Patates suyunu blenderda, katı meyve sıkacağında çıkarabilirsiniz. Zayıflama amaçlı kullanıldığında ise patates suyuna birkaç bardak ihtiyaç duyulabilir. Bu yüzden haşlanan patateslerden elde edilen suyun süzülerek kullanılması gerekir.
Kilo vermeye yardımcı oluyor. Zengin lif yapısı ve yağsız olması sebebiyle zayıflamaya da yardımcı bir besin patates suyu. Sabah aç karnına içilen bir bardak çiğ patates suyu bu özelliğiyle yaptığınız diyeti de destekliyor.
Patates Suyunun Zararları Neler? Hamile ve emziren kadınların her doğal ürünü kullanımında olduğu gibi patates suyunu kullanmadan önce de kesinlikle bir hekime danışması gerekmektedir. Patates suyu şeker açısından çok zengin olduğu için özellikle şeker hastaları patates suyu tüketiminde kaçınmalıdır.
Her gün düzenli olarak 2 bardak kadar içilen çiğ patates suyu eklemlerde birikmiş olan ürik asidin kristallerinden vücudu arındırır.
Patatesin içinde yağ olmadığı müddetçe haşlanmış patates oldukça faydalıdır ve tok tuttuğu için kilo vermeye de yardımcı olur.
Potasyum, magnezyum ve kalsiyum açısından zengin olan haşlanmış patates, kolesterol ve kan şekerini dengelemede yardımcıdır. Ancak yine de patatesi, vitamin ve mineral kaybını önlemek için haşlamayıp buharda pişirmeyi tercih edin.
İlk olarak sindirimi oldukça zordur ve hazımsızlığa sebep olabilir. Ayrıca aşırı tüketimi damar sertliği ve bazı iltihaplı hastalıklara sebep olabilir. Dişleri de yıpratarak zarar verir.
DNA onarımında önemli rol oynayan folat, kanser hücresi oluşumunu engeller. Patatesin içeriğinde de folat bulunmaktadır. Aynı zamanda patateste bulunan C vitamini ve kersetin antioksidan görevi görerek serbest radikallerle savaşır.
Solanin içeren patatesin tüketilmesi de besin zehirlenmesine neden olur. Solanin adlı toksinin neden olduğu besin zehirlenmesi, patates tüketiminden birkaç saat sonra kendisini göstermeye başlar. Baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, karın ağrısı ile ishal gibi belirtiler görülebilir.
Haşlanmış patates besin değeri ve detaylar haberimizde. Haşlanmış patatesin kalori değeri; 100 gramda 93 kcal kalori olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra bir tane yani yaklaşık 200 gramlık haşlanmış patatesin 183 kalorisi bulunmaktadır. Patates, kök sebzelerden olduğu için nişasta içeriği yüksek bir sebzedir.
Mide yanmasına ve ekşimesine ne iyi gelir, ne yersem midemdeki yanma geçer diye merak edenler için son önerimiz patatesten yana. Patatesi haşlayarak püre yapabilir veya patatesin haşlama suyunu oda sıcaklığına geldikten sonra içebilirsiniz. Özellikle çiğ patates suyu mide sorunları yaşayanlar için birebirdir.
Çiğ patates iltihaba iyi gelir mi? Güçlü antienflamatuar bileşiklere sahip olan patates suyu özellikle bel, sırt ve eklem ağrılarının giderilmesinde oldukça başarılı. İltihap ve şişkinlikle mücadele eden çiğ patates suyu ağrıları da şıp diye geçiriyor.
Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır. Yaz mevsimi sonrasında oluşan güneş lekesine, doğum sonrası olan cilt kararması ve lekesinde çiğ patates ile maske deneyebilirsiniz.
Patates, C vitamini ve potasyum açısından zengindir. Ayrıca baş ağrısına karşı etkilidir.
Patates gibi lifli ya da posalı gıdalarla şekerli yiyeceklerin tüketimine bağlı bir şekilde gaz artabilir. Bağırsaklarda sindirimi önemli ölçüde kolaylaştıran lifli gıdalar, kontrolsüz bir şekilde tüketildiği zaman gaz yapar.
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede patateslerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.
ABD'deki Scranton Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, günde birkaç porsiyon haşlanmış patates yemenin kilo aldırmadan tansiyonu düşürdüğünü ortaya çıkardı.
Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olan patates aynı zamanda mide hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir. Patates mide asidini dengeleyerek mideyi rahatlatmaktadır.
Özellikle de aç karna tüketildiğinde etkisini 2 kat daha hızlı göreceğiniz patates suyu kan dolaşımınızı düzenleyerek hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacaktır. Doğru ve sağlıklı yöntemlerle uygulayabileceğiniz çiğ patates suyunda yağ olmaması ve zengin lif yapısı sayesinde 3 günde 5 kilo verebileceksiniz.
Patates suyu maskesi cilt için koruma kalkanı oluşturarak içeriğinde bulunan nişasta sayesinde cildi yüzeyini eşitleyerek gerdirmektedir. Cilt için yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları gidermeye faydalıdır. Patates suyu maskesi yüze canlılık ve parlaklık getirerek cilt tonunu eşitlemekte faydalı olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri