Ek gıdaya geçildikten hemen sonra da püre halinde bebeklere yedirilebilir. Tatlı Patates: Bebeklerin kilo alması için tercih edilen en önemli besinlerden birisi de tatlı patatestir.
İçinde yağ olmadığı için haşlanmış patates kilo da aldırmaz.
Bebeğe kilo aldıran yiyecekler: Patates, balkabağı, tatlı patates, dal, saf yağ, badem, yoğurt, yumurta ve süt gibi yiyecekler bebeğin kilo almasına yardımcı olur. Lütfen bu yiyeceklerden herhangi birine başlamadan önce bir çocuk doktorunun önerisini alın.
Diyette Haşlanmış Patates, Patates Salatası, Kızartması ve Püresi Yemek Kilo Yapar mı? Diyet listelerine patates eklemenin kilo vermede destek olduğu belirtilmektedir. Patates içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde besleyici özelliği fazla olan ve uzun süre tok kalmayı sağlayan bir gıda olmaktadır.
Fıstık ezmeli sandviç, peynirli sandviç, haşlanmış patates, ballı süt, taze sıkılmış meyve suyu, kurutulmuş meyve ve meyveli yoğurt gibi besinler zayıf çocuk için en ideal sağlıklı atıştırmalıklardan.
İlgili 40 soru bulundu
Bebekler 9-12 aylar arasında ise günde yaklaşık 10-12 gram almaya başlar. Bir yaşına geldiğinde bebeğin doğum kilosunun ortalama 3 katına, 2 yaşına geldiğinde ise yaklaşık 4 katına çıkması beklenir. 1-3 yaş aralığında ise kilonun ayda 250 gram olacak şekilde artması normaldir. Bu durumda yılda 2-2,5 kilo alabilirler.
Eğer patates püresi yaptıysanız püreyi uygun bir saklama kabına alıp buzdolabına yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde yaklaşık 4 günü geçmeden tüketmelisiniz.
Antioksidanlar açısından zengindir. İçerdiği dirençli nişasta ile kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Sindirim sistemini destekler, glutensizdir ve doyurucudur.
Patates nişasta içeriği yüksek olsa da içeriğinde yağ bulunmaz. Bu sebep ile dengeli bir şekilde tüketilir ise kilo yapmayacak bir besindir. Fakat haşlanmış patatesi günlük tüketim miktarını aşarsanız bu da vücuda alınan kalori miktarını arttıracağından insanın kilo almasını sağlayabilmektedir.
Tatlı Patates: Bebeklerin kilo alması için tercih edilen en önemli besinlerden birisi de tatlı patatestir. Tatlı patatesin 100 gramında 90 kalori bulunur. Yumurta: Bebeğe kilo aldırmanın en doğal yolları arasında yer alır. Bu nedenle de kahvaltılarında sıkça yumurtaya yer verilir.
Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar Nelerdir? Hamilelikte birkaç çeşit gıda özellikle tüketilmelidir. Çünkü bu besinler bebeğin ideal kiloda ve sağlıklı olması için önemlidir. Bu gıdalar ıspanak, kabak çekirdeği, yumurta, ceviz, doğal ürünler, sebzeler, kefir, yoğurt, ayran, süt ve et olarak sayılabilir.
Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
Patatesi buhar da haşlayalım. (su da haşlayacaksanız kabuklarını soyup öyle haşlayın lütfen). Daha sonra ezelim ve anne sütü ekleyip kıvamını açalım. Eğer ki formül mama kullanıyorsanız; 1 ölçek toz mamayı soğuyan patates püresine ekleyip ezelim ve ılık suyla kıvamını açalım üstüne 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyelim.
Karbonhidrat oranı yüksek olan patateslerin sindirimi kolay olmaktadır. Özellikle bebek ve çocukların rahatlıkla tükettikleri patates, vücuda enerji verir.
Sindirim sistemi sağlığını korumanın yanında patates bağırsak hareketlerini artırır.
Patates rendelendikten sonra kalan posa ise cilt üzerindeki ağrılara iyi gelmektedir. Patates püre halinde tüketilmesi sindirimi kolaylaştırarak hastalık durumlarında ve beslenme güçlüğü olan durumlarda faydalı ve doyurucu bir besin olmaktadır.
Patates püresi kalori değerleri porsiyon ve gramaj oranına göre şu şekildedir: 1 orta porsiyon (260 gr) patates püresi 491 kcal. 1 çorba kaşığı (15 gr) patates püresi 28 kcal. 100 gram patates püresi 189 kcal.
Patates püresi (Sütsüz) yapılışı Öncelikle patateslerin kabuğunu soyup olabildiğince küçük doğramalısınız. Sonrasında yanmaz bir teflon tavaya boşaltıp yavaş yavaş kısık ateşte pişirmelisiniz. Teflon tavadaki zeytinyağı ve kısık ateşte pişen patatesi kaşık yardımıyla piştikçe ezerek püre haline getirmelisiniz.
9 aylık kız bebek kilosu ortalama 8.2 kg, erkek bebek kilosu ise 8.9 kg olabilir. Bebeğiniz daha hareketli olduğu için daha az kilo alabilir. Bebeğinizin yeterli beslenemediğini düşünüyorsanız doktorunuza danışmanıza danışabilirsiniz.
Bir bebeğin doğumda kilosu ortalama 2.5-4.0 kg arasındadır. Yaşamın ilk yılında ortalama kilo alımı şöyledir: 1-2-3 ay: 750 gr/ay, 4-5-6 ay: 600 gr/ay, 7-8-9 ay: 450 gr/ay, 10-11-12 ay: 200 gr/ay. Bebek bir yılını tamamladığında, doğum kilosunun yaklaşık 3 katına çıkar.
Bebekler, ilk altı ayda her gün ortalama 20-30 gram kilo alır. Sonraki altı ayda ağırlık artışı günde 15-20 grama düşebilir. Bebekler altıncı ayda doğum ağırlıklarının yaklaşık iki katına; bir yaşında ise üç katına ulaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri