Bol miktarda A, C, K, E ve B6 vitaminleri içeren, fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, folik asit ve beta-karoten kaynağı olan patates suyu, adeta doğal bir tonik etkisi gösterip, cildimizi sıkılaştırıyor.
1 adet patatesi rendeledikten sonra sıkarak iyice suyunu bir kaba aktarıyoruz. Kalan diğer tüm malzemeleri de içine koyup karıştırıyoruz. Bir pamuk yardımı ile cildimize sürdüğümüz maskeyi 10-15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkıyoruz.
Yüzler, eller ve tüm vücut için faydalı olan patates suyu özellikle boyun bölgesindeki kırışıklıklar için tercih edilebilir.
Yatmadan önce göz çevrenize yapacağınız maske, göz çevrenizdeki lekeleri yaklaşık 1 hafta içinde azaltır. İçerdiği yoğun su miktarı ile cilde uygulanan patates suyu cildinizi kuruluğunu giderir, nemli ve canlı bir görüntü kazanmasını sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde patates suyu sivilce için de faydalıdır.
Patatesi rendeleyin ve suyunu ayrı bir kaba alın. Bu suyu birazdan kullanacaksınız. Şimdi makyajdan arınmış cildinize patates suyunu sürün ve tonik olarak kullanın. Patates suyu ile yıkadığınız cildinize, patates rendelerini maske şeklinde uygulayın.
İlgili 45 soru bulundu
Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır. Yaz mevsimi sonrasında oluşan güneş lekesine, doğum sonrası olan cilt kararması ve lekesinde çiğ patates ile maske deneyebilirsiniz.
Patates Suyunun Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sık sık dile getirilmiştir çünkü patates suyu aslında öncelikle doğal bir ağrı kesicidir. Genelde yaşlı insanlarda gözlemlenen şiddetli eklem iltihaplanmasını önlemeye yardım ede patates suyu kemik yapısının da güçlendirilmesini sağlar.
Patates suyu ile cilt rengini açmak ve cilt beyazlatmak için kullanabileceğiniz etkili yöntemlerden biridir. Patates suyu ile yüzü yıkamak ve patates suyunu düzenli olarak yüze sürmek cilt renginin açılmasını sağladığı gibi cilt lekelerine iyi gelen yöntemlerden biridir.
Çiğ patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa 3 adet patatese bir bardak su ekleyerek blenderdan da geçirebilirsiniz.
Bu maskeyi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz. Patates maskesinin bilinen bir zararı bulunmuyor ancak özellikle hassas bir cilde ve alerjik bir bünyeye sahipseniz bu maskeyi düzenli olarak kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışın deriz.
Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır. Yaz mevsimi sonrasında oluşan güneş lekesine, doğum sonrası olan cilt kararması ve lekesinde çiğ patates ile maske deneyebilirsiniz.
Patates ve patatesin suyu doğal bir peeling maddesi olarak tanımlanabilir. Bu ise cildi ölü deriden arındırır. Patatesin içeriğinde bulunan amino asitler ile ciltteki lekelerin yok edilmesi mümkündür. Antioksidan özelliği ile ciltte bulunan kızarıkların ve yaraların daha kolay ve çabuk iyileşmesine destek olur.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Patates maskesini düzenli olarak deneyenler bu maskenin cilt kusurlarını yok etmeye yardımcı olduğunu ve cilt lekelerini açtığını belirtiyorlar. Patates ve patates suyunun cildi nemlendirme etkisi vardır.
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
Bu maske yaklaşık olarak 10 dakika kadar yüzünüzde beklesin. Daha sonra yüzünüzü yıkayın ve kurulayın. Bu karışım patates karbonat maskesi haftada 1 defa deneyebilirsiniz. Cildinizi temizlemeye, arındırmaya, canlılık vermeye ve beyazlatma sağlayan maskedir.
Dolayısıyla soyulmuş patates mümkün olan en kısa süre içerisinde pişirmek veya haşlamak gerekir. Uzun süre su içerisinde bekleyen patateslerde mikrobiyolojik bozulmanın dışında yapıda yumuşama ve tat kaybolması görülebilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Patates suda ne kadar bekler? Bütün halinde soyulmuş patates buzdolabında soğuk suda üzeri kapalı bir şekilde en fazla 24 saat bekletilebilir.
2) Patates
Bir diğer yöntem de, patatesi rendeledikten sonra, bir tülbent yardımıyla suyunu sıkmak ve bu suyu göz çevresine sürmektir. İçerdiği nişasta ve C vitamini, patatesi göz altı morluklarının tedavisinde faydalı bir besin olarak öne çıkarmaktadır.
Patates suyu maskesi cilt için koruma kalkanı oluşturarak içeriğinde bulunan nişasta sayesinde cildi yüzeyini eşitleyerek gerdirmektedir. Cilt için yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları gidermeye faydalıdır. Patates suyu maskesi yüze canlılık ve parlaklık getirerek cilt tonunu eşitlemekte faydalı olmaktadır.
Cildi besler ve genel görünümünü iyileştirir. Yoğurt içerisinde bulunan bol miktardaki kalsiyum, sağlıklı ve zahmetsiz cilt yenilenmesine yardımcı olur. Yaşlanmayı önler. Düzenli yoğurt maskesi ile kırışıklık ve ince çizgilerin başlamasını erteleyebilirsiniz.
Patates A, C, K, B6 ve E vitaminleri içermektedir, bunun yanında folatlar açısından da zenginidir. Tam bir potasyum deposu olan patates aynı zamanda kalsiyum, demir, magnezyum, demir, bakır manganez içermektedir.
Özellikle sabahları aç karnına içilmesi önerilir. Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır.
Ciddi olmayan yanık ve kızarıklıklar için çiğ patates faydaları en doğal çözümlerden birisidir. Midedeki gazı ve asitleri gidererek sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır. Patates vitamin ve mineral açısından zengin bir sebze olduğu için, sinir sistemi üzerinde düzenleyici bir etki sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri