Bol miktarda A, C, K, E ve B6 vitaminleri içeren, fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, folik asit ve beta-karoten kaynağı olan patates suyu, adeta doğal bir tonik etkisi gösterip, cildimizi sıkılaştırıyor.
Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır.
Patatesin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Rendelediğiniz patatesin suyunu sıktıktan sonra bu suyu yüzünüze sürün. Yaklaşık 15-20 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın.
Yatmadan önce göz çevrenize yapacağınız maske, göz çevrenizdeki lekeleri yaklaşık 1 hafta içinde azaltır. İçerdiği yoğun su miktarı ile cilde uygulanan patates suyu cildinizi kuruluğunu giderir, nemli ve canlı bir görüntü kazanmasını sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde patates suyu sivilce için de faydalıdır.
Patatesin içerisindeki nişasta bu konuda doğal bir çözüm sağlıyor. Patates suyunu bir pamuğa döküp yüzünüzü silebilir ya da yüzünüzü patates suyu ile yıkayabilirsiniz. Böylece cilt toksinlerden arınarak parlak bir görünüme kavuşacaktır. Patates suyu cilt lekeleri için doğal bir losyondur.
İlgili 43 soru bulundu
Patates suyu doğal bir renk açıcı olduğundan kararmış, koyulaşmış cildin rengini açarak cilt beyazlaşmasını sağlar.
Patates suyu maskesi cilt için koruma kalkanı oluşturarak içeriğinde bulunan nişasta sayesinde cildi yüzeyini eşitleyerek gerdirmektedir. Cilt için yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları gidermeye faydalıdır. Patates suyu maskesi yüze canlılık ve parlaklık getirerek cilt tonunu eşitlemekte faydalı olmaktadır.
Yapılışı: 1 adet patatesi rendeledikten sonra sıkarak iyice suyunu bir kaba aktarıyoruz. Kalan diğer tüm malzemeleri de içine koyup karıştırıyoruz. Bir pamuk yardımı ile cildimize sürdüğümüz maskeyi 10-15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkıyoruz.
Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır. Yaz mevsimi sonrasında oluşan güneş lekesine, doğum sonrası olan cilt kararması ve lekesinde çiğ patates ile maske deneyebilirsiniz.
Kabızlık, Mide yanması ve Şişkinlik şikayetlerinin sonucunda yavaşlayan bağırsak fonksiyonları patates suyuyla yükselir. Patates suyu aynı zamanda içeriğinde çok yüksek antioksidan bulundurur. Karaciğer ve safra kesesinde biriken toksinlerin temizlenmesinde patates suyu kullanılır.
Porcelain skin toning ya da porselen cilt uygulaması olarak da geçmektedir. Zamanla insanın yaşlanmasına bağlı olarak yüz derisinin üzerinde oluşan lekeler nedeniyle yüz üzerinde gerçekleşen renk değişimlerini tek bir ton üzerinde ayarlamak amacıyla yapılan bir cilt yenileme uygulamasıdır.
Patates ve patatesin suyu doğal bir peeling maddesi olarak tanımlanabilir. Bu ise cildi ölü deriden arındırır. Patatesin içeriğinde bulunan amino asitler ile ciltteki lekelerin yok edilmesi mümkündür. Antioksidan özelliği ile ciltte bulunan kızarıkların ve yaraların daha kolay ve çabuk iyileşmesine destek olur.
Karbonat ya da şeker ile limon suyunu karıştırabilirler. Her iki malzeme de bir macun elde edilene kadar karıştırılır. Bir yemek kaşığı karbonat ya da şeker için bir iki damla limon suyu kullanmak yeterlidir. Kararan bölge bu macun ile güzelce ovulur, on beş dakika sonra soğuk ile durulanır.
Bir makyaj pedi ya da pamuk yardımıyla maskeyi tüm yüzünüze, özellikle de cildinizdeki lekelerin üzerine bolca sürün. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi bol ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada 1-2 sefer cildinize uygulayabilirsiniz.
Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.
Patates ve patates suyunun cildi nemlendirme etkisi vardır. Kuru ve hassas cilde sahip olanlar basit bir patates maskesiyle cildi doğal olarak nemlendirebilirler.Patates maskesi göz altındaki morlukları, şişlikleri geçirip genç ve güzel görünmenizi sağlar.
Bütün halinde soyulmuş patates buzdolabında soğuk suda üzeri kapalı bir şekilde en fazla 24 saat bekletilebilir. Bir iki damla limon suyu veya sirke ile kararmaları önlenebilir. Patatesin kesildikten sonra kararması veya pembeleşmesi zararlı bir durum değildir.
Patates maskesinin faydaları
Cildi nemlendirdiği için özellikle kuru cilde sahip olanlara çare oluyor. Göz altı morluklarınından ve cilt lekelerinden kurtulmanızı sağlıyor. Göz altı şişliklerini yok ediyor.
Çiğ patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa 3 adet patatese bir bardak su ekleyerek blenderdan da geçirebilirsiniz. Ardından topakları ayırarak bir kavanoza aktarın.
İster cilt aydınlatıcı bir kremin, ister bir yüz temizleyicinin içinde olsun, glikolik asit, cildin daha parlak görünmesini sağlar. Rutininize ekleyeceğiniz glikolik asit içeren cilt bakım ürünleri, cildinizi aydınlatacak. Zamanla, cildinizde ölü cilt hücreleri ve kirler birikir.
Koreli kadınların beyaz ve pürüzsüz bir tene sahip olmalarının en önemli etkilerinden birisi de sıklıkla pirinç maskesi uygulamalarıdır. Bu maske, ciltteki renk eşitsizliklerini ortadan kaldırdığı gibi cilt tonunu eşitler ve aynı zamanda pamuk gibi bir cilde sahip olmasına yardımcı olur.
Japon kadınların pirinç maskesi, rutin olarak uyguladıkları cilt bakımlarının en başında gelmekte. Kırışıklık, sarkma, lekeler ve kusurları gidermede oldukça etkisi olan pirinç maskesini aynı zamanda belirli takviyeler ile zenginleştirerek kullanmak da mümkün.
Karbonatı bir miktar su ya da gül suyu ile macun kıvamına getirdikten sonra kararma olan bölgeyi bu karışım ile güzelce ovun. Ovduktan sonra yarım saat kadar bekleyin. Bu süre sonunda soğuk su kullanarak bölgeyi güzelce temizleyin. Haftada iki ya da üç defa uygulama yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri