Patatesleri soyarak küçük küpler halinde doğrayalım. Ardından ocağa aldığımız ve ısıttığımız yağda hafif kızartalım. Ayrı bir karıştırma kabına yumurtaları alalım, üzerine tuz ve baharatları ekleyerek çırpalım. Patateslerimiz kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatarak fazla yağını süzelim.
Patatesler biraz kavrulunca üzerine tuz ve karabiber ekilir. Küçük küçük doğranmış yada rendelenmiş kaşar peyniri patateslerin her yerini örtecek şekilde ilave edilir. Kaşarlar eriyince üzerine çırpılmış yumurta dökülür ve pişirilir. Afiyet olsun.
Patatesi bir kaba rendeleyin içine yumurta, tuz ve baharatını koyup güzelce karıştırın. Altı yapışmayan tava veya tencereye yağ koyup ocakta ısıtın. Daha sora patatesi düz bir şekilde tavaya yayın kapağını kapatıp kısık ateşte arkalı önlü pişirin .
İlgili 23 soru bulundu
Patatesli omlet yüksek kalorili bir besin olduğu için diyet esnasında tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.
Tavanızı ısıtın ve 1'er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Ardından yumurta karışımını tavaya dökün. Ocağınızın altını kısın ve alt kısmı kızarana adar pişirin. Omletin alt kısmı kızarıp, üst kısmı hafif sulu kaldığında tavanızı önce doğru eğip omleti ikiye katlayın.
Tavaya zeytin yağını döküp patatesleri kavuruyoruz. Bu sırada küçük bir kapta yumurta ve baharatları karıştırıp çırpıyoruz. Ardından kavrulan patateslerin üzerine döküp 2-3 dakika kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp sıcak servis edebilirsiniz.
Patatesli Yumurta Tarifinin Pişirme Önerisi
Patatesleri yağsız tavada daha az yağda kızartabilir ya da derin yağda ve fritözde kızartmayı da tercih edebilirsiniz. Yumurtaya rendelenmiş kaşar peyniri ve arzu ettiğiniz baharatları katabilirsiniz.
Orta boy bir tava içine yarım yemek kaşığı tereyağ koyun. Üzerine kızarmış patatesleri ekleyip, 1-2 kere karıştırın. Son olarak yumurtalı karışımı patateslerin üzerine döküp, 1 kere karıştırın. Tavanın kapağını kapatıp, pişmeye bırakın.
patatesli yumurta olarak tanımlanan yemeğin doğrusudur. sonuçta patatesli yumurtada esas oğlan yumurta olmalıdır ki, o da yemeğin bütün dengesini altüst eder.
İçerisine süt konularak hazırlanan omletler daha nefis kabarıyor, su konulanların lezzeti ise daha bir hafif oluyor.
i. (Fr. omlette) İyice çırpıldıktan sonra sâde olarak veya içine peynir, kıyma, mantar vb. şeyler konarak az yağla tavada pişirilmiş yumurta yemeği.
Süt ve yoğurdun yağ ve su oranları birbirinden farklıdır. Bu nedenle yoğurt kullanılan tariflerde süt, süt kullanılan tariflerde yoğurt bir diğerinin yerini tutmaz, aynı görevi görmez.
Bugün özellikle fast food zincilerinin kızartmalarıyla çok yaygın tüketilen ve ekonomik fiyatlarıyla kolay ulaşılabilir olan patates, özünde kilo aldıran ve şişmanlatan bir sebze değil. Öyle ki, domates ve portakaldan sonra C vitamini içeriği en yüksek gıdalardan biri.
Omlet, sabah, öğlen veya akşamda tüketebileceğiniz kilo aldıran değil kilo vermeye yardımcı olan bir besindir. Omlet çeşitleri kalori açısından değişiklik göstermektedir fakat genel olarak kalori açısından düşüktür.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Sarılarını kırdığımız kaptaki yumurta sarılarını çatalla çırpıyoruz ve köpük köpük olan yumurta beyazlarıyla aynı kaba alıp biraz karıştırıp tereyağ erittiğimiz tavamıza döküp önlü arkalı pişiriyoruz. Puf puf kabaran omletimiz hazır. Üzerine peynir rendesi ile servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Yumurtalara tuz, karabiber ve maydanoz ekleyip iyice çırpın. Yumurtaları pişen malzemenin üzerine dökün ve eşit dağılmasını sağlayın. Tavayı ocaktan alıp fırına koyun ve 4-5 dakika yumurtalar kabarıncaya kadar pişirin. (sıcak tavayı fırından alırken eldiven kullanmayı unutmayın.)
Unlu Omlet Nasıl Yapılır? Unlu omlet yapımı için; bir kaba 3 adet yumurta kırın. Üzerine damak tadınıza göre tuz ve 1 buçuk yemek kaşığı un ekleyip, tel çırpıcı ile iyice çırpın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri