Patlatılarak, haşlanarak ya da közlenerek tüketilebilir.
Mısır tanelerini tencereye ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Tencereyi sallayarak mısır tanelerinin tencere içinde eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Mısır taneleri patlamaya başlayana kadar kapağı kapalı tutun. Patlama sesleri kesildiğinde, tencereyi ateşten alın ve kapağını açın.
İlk olarak 1 gece önceden mısırı ıslatıyoruz. Ondan sonra düdüklü tencerede haşlıyoruz.
Mısırlarınızı seçtikten sonra mısırlarınızı koçanlarından ayırın ve güzelce yıkayın. Bir tencerenin tabanına koçanları yerleştirin. Üzerine orta sıcaklıkta bir suyu ilave edin. Ocağın üzerine alın. 3-4 dakika koçanlarla beraber kaynadıktan sonra mısırları atın ve orta ateşte haşlanmaya bırakın.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
İlgili 40 soru bulundu
Büyük bir tencereye sıvı yağı alın, ısıtın, mısırı ve tuzu ilave edin karıştırın. Bir tane mısır patlayınca tencerenin üzerine kağıt havlu örtün . Kapağını kapatın kısık ateşte patlamaya bırakın. 10 saniyede bir tencereyi sallayın kapağını sakın açmayın.
Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
Mısır Normal Tencerede Kaç Saatte Kaynar? Günümüzde mısır artık genel olarak düdüklü tencerede pişmektedir. Zira sağladığı özellikler ile beraber en fazla 30 dakika içerisinde mısır haşlanır ve pişer.
Mısır oldukça sert yapıda ve lezzetli bir bitki. Bu lezzetinin en nefis ve sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarmanın da yolu onu haşlamaktan geçiyor. Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var.
Günümüzde oldukça sevilen, sık sık tüketilen besinlerden biri mısırdır. Farklı şekillerde pişme özelliğine sahiptir ve farklı yerlerde, farklı malzemeler ile pişerek tüketilebilir. Mısır yağ ile kavrulduğunda mısır patlağı olur. Düdüklü tencerede ya da normal tencere de haşlandığı zaman haşlanmış mısır olur.
4. : Mısırı kaynayan suya ekledikten sonra, kapağı kapatın. Bu, kaynamış suyun sıcaklığını koruyacak ve mısırın daha hızlı haşlanmasını sağlayacaktır.
3-4 dakika koçanlarla birlikte kaynadıktan sonra mısırları tencereye atın ve orta ateşte haşlamaya bırakın. Mısırları haşlarken ilk aşamada içine tuz atmayın. Bu durum mısırların sertleşmesine neden olur. Tuzu, mısırlar haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz.
Tenceredeki yağ cızırdamaya başlayınca içine mısırı atın ve tencerenin kulplarından tutarak 1-2 kez sallayın. Tencerenin kapağını kapatarak mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine saplarından tutarak 2-3 dakika daha sallayarak pişirin.
Geniş bir tencereye sıvı yağ koyun ve üzerine tuz ekleyin. Mısırı da ilave ederek karıştırın. Bu esnada ocak hararetli bir şekilde yansın ve mısırların patlama olasılığına karşı da tencerenin kapağı yarım açık olsun. Mısırlar patlamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve ocağı orta hararete getirin.
Kapağı açar açmaz üzerinize mısır patlayabileceğinden dilerseniz bu aşamada kapağı kapalı şekilde bekletebilir, ardından dikkatlice açabilirsiniz. Patlattığınız mısırların yumuşamaması ve tencere içinde oluşan buhardan etkilenmemesi için tencerenin kapağını uzun süre kapalı bırakmamaya da dikkat etmelisiniz.
Bir sos tenceresinin içerisinde bir miktar tereyağını eritiyoruz ve ısıttığımız mısırlarımızın üzerine gezdiriyoruz. Tahta bir kaşık yardımı ile nazikçe harmanlıyoruz. Bayatlayan, lezzetini kaybeden, yumuşayan patlamış mısırlarımız artık eskisinden de daha lezzetli bir hale geldi.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun . İçine yarım çay bardağı süt ilave edin . Kapağını kapatıp ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. 30 ile 45 dakika arası pişecektir .
Emin olmak için mısır tanelerine çatal batırıyorum. Pişmişse çatal mısır tanelerine delik açıyor.
Ocak yüksek ateşte açılır, tencere üzerine konulur. Sıvı yağ katılır, tuz ilave edilir.
Lif bakımından zengin olduğu içi form tutmak isteyen kişiler tüketebilir. Yüksek kolesterolü dengelemede etkilidir. Toksinlerin kolayca vücuttan atılmasını sağlar. Retina sağlığına olumlu etkileri bulunan haşlanmış mısır görme fonksiyonlarını iyileştirir.
Bitmek bilmeyen kaynama, mısırın cinsine göre de uzayabilir. Ancak bilmeniz gereken bu pişirme tekniği ile haşlanmış mısır sadece 3,5 dakika içerisinde tastamam hazır.
Büyüme ve gelişim evresine göre mısır bitkisinin bazı dönemler düzenli şekilde sulanması önemlidir. Mısırın son suyu ise süt çizgisinin yarıya indiği dönemde kesilir. Gelişim döneminde yüksek suya ihtiyaç duyan mısır, mahsul verimi zamanında daha düşük su ihtiyacına sahiptir.
Mısır bitkisi hasat zamanı geldiğinde bitkinin sap, yaprak ve tablaları tamamen kuruyup kahverengileşir. Danelik ürün için mısırda hasat zamanının geldiği koçan kavuzlarının kuruyup, danenin sertleşip normal görünen rengini alması, danenin sömeğe bağlandığı yerde siyah noktanın oluşması ile anlaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri