Su borusu patlaması durumunda ustamız önce suyun temiz su borusundan mı yoksa pis su borusundan mı olduğunu belirler. Pis su gider borularında patlama var ise kameralı görüntüleme cihazı ile tespit işlemi yapılır. Herhangi bir yer kırılmadan, kirletilmeden, gider borusuna kameralı cihaz yerleştirilir.
İSKİ Alo 185 servisi 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Tüm telefonlardan 185'i tuşlayarak İSKİ Alo 185 Servisi'ne ulaşabilirsiniz.
Patlayan borunun tamiri için önce suyunuzun tamamen kesilmesi gerekir. Daha sonra ustayı çağırırsınız onunda ilk önce kırılmış boruyu yenisiyle değiştirip tesisatı tekrar düzenlemesi sonrada yeni sıva ve alçı yapıp boya sürmesi gerekir. Yerden geçen su borusu patlamışsa laminat parke veya fayans ile kapatılır.
Manometre değerinde düşüş olursa, akustik dinleme cihazı ile su kaçağı dinlenmeye başlanır. Su kaçağı ufak bir çatlaktan sızıntı şeklindeyse ve sesi duyulmuyorsa, temiz su tesisatının basıncı yükseltilerek akustik dinleme cihazı ile tekrar dinlenir. Bu işlemin sonunda evdeki su kaçağı kesin olarak tespit edilir.
sorusuna gelirsek; evin yasal sahibi olarak ev sahibinin ödemesi gereklidir diyebiliriz.
İlgili 29 soru bulundu
185 Arıza İhbar Servisini aramadan önce su abone numaranızı mutlaka yanınızda bulundurunuz ve güncel adresinizi mahalle, cadde, sokak ve bina numarası olarak bildiriniz.
Evi su basması, Evin içinde küf, rutubet kokusu olması, gibi belirtiler su sızıntısı, su kaçağı, su borusu patlağı olduğunu gösterir.
Evde su kaçağı nasıl anlaşılır sorusunun sorulması gereken yerdeyiz. Odalarda rutubet kokusu duvar boylarında kabarma parkelerde şişme görülüyorsa küçük böcekler çıkıyorsa gidere dökülen su rogar a gelmiyorsa musluklar kapalıyken su sayacı dönüyorsa tesisat su kaçağı olduğunu anlayabiliriz.
Su kaçağının kırmadan tespit edilebilmesi için su kaçak bulma cihazlarının olması gereklidir. Kameralı boru içi görüntüleme, su kaçak görüntüleme kameralarının kullanılması gerekir. Bu cihazların kullanılması sayesinde noktasal tespit yapıldığından sadece bu bölgede onarım yapılır.
Boru anahtarıyla demirin çürüme yapmış bölgelerini sıktığınızda çürümeden dolayı yumuşak bir yapı ile karşılaşılır. Ancak sökerek tamir yerine Sun-fix denilen kimyasal ile borunun deliğini tıkanıp kapatılabilmektedir. Sun-fix ile patlayan demir borularda tamir olanağı çok yüksektir.
Su borusu deliği kapatmanın çeşitli yöntemleri vardır. Şu an piyasada en çok tutulan yöntem, kaçak tamir kimyasalı ile onarım yapmaktır. Kırmadan boru deliği onarımı sağlayan bu sıvılar; çatlakların, deliklerin tamamen kaynamasını sağlamaktadır. Su kaçağının yerini bilmiyorsanız, tamir kimyasalı tam size göre.
Tesisat boruları ayrı ayrı parçalar halindedir. Bina yapım aşamasında iken kaynak ile borular birbirlerine bağlanır. Kaynak yapan usta su tesisatı borusunu döşerken ısıyı fazla verirse, boru çapı ısının etkisiyle iç taraftan daralır. Bu nedenle de borudan basınçlı gelen su geçişi engellenir ve ortaya gürültü çıkar.
1/2" anma çapı dış çapı 21,3mm ve et kalınlığı 2,6mm olan Galvanizli düz uçlu su tesisat borusu metre fiyatı 41,44 TL/mt olarak fiyatlandırılmaktadır. 1/2" anma çapı dış çapı 21,3mm ve et kalınlığı 2,6mm olan Galvanizli dişli manşonlu su tesisat borusu metre fiyatı 44,63 TL/mt olarak fiyatlandırılmaktadır.
Donmada meydana gelen basınç, genleşme basıncıdır. Düşük ısılarda su kristalleri donar ve hacim kazanırlar. Hacmi artan su molekülleri, su borularının cidarlarına yani iç yüzeylerine basınç yaparlar. Basınca dayanamayan su borusunun moleküler yapısı çözülmeye başlar ve sonuçta patlama ya da çatlama meydana gelir.
Abone arızayı, ALO 185 no'lu telefona bildirir. Şehir dışından aramak istediğiniz zaman 0222 alan kodu ile 1851851 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Arızanın türüne göre iş emri oluşturulup ilgili Daire Başkanlığına intikal ettirilir.
Bunun için ilk yapmanız gereken, dairenin ana vanasını kapatmak olmalıdır. Su sayacının üstündeki endeksi not ediniz. Ertesi gün tekrar endeksi kontrol ediniz. Eğer arada fark bulunuyorsa, su kaçağının olduğu kesinleşir ve bu su kaçağının temiz su tesisatından olduğunu anlarsınız.
Su Kaçağı Tespit İşlemleri
Kendi evinizde veya alt komşunun tavanında su damlaları oluşabilmektedir. Bu damlalar sürekli ise temiz su tesisatında kaçak vardır. Bunun yanında tavanda veya duvarda dökülmeler ve küflenme meydana gelir. Su damlaları ara ara akıyorsa atık su tesisatında kaçak vardır.
Tesisat istenen basınca ulaşınca deneme tulumbası üzerinde bulunan vana kapatılarak 10 dakika süre ile sızdırmazlık su basıncı testine tabi tutulur. Bu süre içinde hiçbir sızdırma olmamalı ve basınç düşmemelidir. Eğer basınç testinin izlendiği manometrede basınç düşerse kaçak olduğu anlaşılır.
Kiracıların daire içinde meydana gelen su sızıntıları için herhangi bir ücret ödemesi gibi bir sorumluluğu yoktur. Daire içinde olmayan, binanın genel hattını ilgilendiren bir sorunda ise meydan gelen arızadan tüm bina sakinleri sorumludur.
Su kaçağı tespit cihazlarının birçok marka ve modeli vardır. Su kaçağı tespit cihazları, üstün özellikleri ve performanslarıyla dikkat çeker. Rothenberger kaçak tespit cihazı ile sorunlar farklı biçimlerde dinlenir. Farklı yüzeylerdeki su sızıntıları için kullanılır.
Boru hatlarında hava oluşumu, kısmen açık durumdaki vanaların yarattığı düşük basınç koşulları, kısmen dolu bir hattaki suyun yarattığı dalgalanma, değişken çaplar ve eğimler ile boru hattının hidrolik eğim çizgisindeki değişimlerden de kaynaklanır.
Tangit içme suyu, gaz boruları ve tarımsal sulama boruları gibi U-PVC'den yapılmış basınçlı boruların bağlantı yerlerinin birleştirilmesi için kullanılır. Stabilize edilmiş Tehrahidrofuran bazlı çözücü içeren yapıştırıcıdır. Tangit ile yapıştırılmış boru bağlantı yerleri suya dayanıklılık gösterir.
Zamanla kireçlenme meydana gelir ve bu kireçlenme boru çapını daraltır, tıkanıklığa sebep olur. Banyo lavabosunda tıraş olduktan sonra gidere giden kıllar zamanla tıkanıklığa sebep olur. İnşaat halinde iken, lavabo giderinin içine kaçan inşaat kalıntıları gider borusu tıkanması sorunu olarak ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri