Ama artık mevsimlere bağlı sebze kalmadığı için her mevsimde bu yemek oluyor. Asıl zamanı ise, temmuz ve ağustos ayıdır. Fırat Nehri'nin kenarında o kumlu toprakta yetişen patlıcan ile yapılan kebabın lezzeti başkadır. Talep çoktur. Patlıcan kebabı yaz mevsiminin yemeğidir ama kışın da çok fazla talep var" dedi.
Patlıcanın en iyi tamamlayıcısıı mutlaka sade pirinç pilavıdır. Patlıcan yemeğinizin yanında ya da pilavın üzerinde servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı tercih etmek istemeyenler patlıcan yemeğinin yanında bulgur pilavını deneyebilir.
önceden ısıtmış olduğunuz fırına sürün, pişince lavaş ekmeği desteğinde afiyetle tüketin... yanında bol yoğurtlu bir ayran unutmayın... obez ustanız kolay gelsin, afiyet olsun der ve huzurlarınızdan ayrılır...
Gaziantep ve Güney Türkiye'nin diğer bölgelerinde, insanlar geleneksel olarak evde arta kalan patlıcan ve tavuk etinden bir tepsi patlıcan kebabı hazırlar, sonra odun ateşinde pişmek üzere yerel bir fırına götürürdü.
İlgili 21 soru bulundu
Patlıcanlı bir yemek varsa masada, gözler pirinç pilavını arar. Tane tane dağılan şehriyeli pirinç pilavı ise patlıcan musakkanın yanına çok yakışır. Kalabalık davetlerde doyurucu bir tabak sunmak isterseniz şehriyeli pirinç pilavını deneyip tüm beğenileri üzerinize toplayabilirsiniz.
Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tercihen turbo veya fanlı fırında 50-60 dakika kadar pişirin. Ev usulü, mis gibi fırında patlıcan kebabınız hazır, afiyet olsun!
Patlıcanın ilk yetiştiriciliği MÖ 5. yüzyılda Hindistan'da gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika'ya, sonra Doğu Akdeniz'e ve Avrupa'ya getirilmiştir. Avrupa'ya getirilmesi 16. yüzyılda İspanyollar tarafından gerçekleştirilmiştir.
Patlıcan kebabının eti, kuzu kıymadan olur. Mümkünse zırhta çekilmiş kaburga eti kullanılmalıdır. Ama kasaptan alınacak kuzu döş kıyması da kullanılabilir.
250 derecelik fırında, 1 saate kadar pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım. Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini fırın torbası ile kapatalım. Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Merhabalar Sevgili Dostlar, Bu yemeği patlıcanları kızartmadan da yapabilirsiniz, ama yemeğiniz orjinalinde olduğu gibi taş fırınlarda pişmediği için lezzet yönünden eksik kalacaktır. Tavsiyem kızartmanız. Ayrıca seçtiğiniz et de yemeğin lezzeti için çok önemli.
Hafif kavurduktan sonra doğranmış sarımsak ve sivri biberimizi ekleyelim. 2-3 dakika kavurup, kabuksuz doğranmış domatesi ve tereyağını ekleyelim. 2-3 dakika pişirdikten sonra baharatları ekleyelim ve altını kapatalım. Bir tepsi yada borcam içine sosu dökelim.
Yoğurt, cacık ve türevleri her ne kadar ete yakışsa da, Adana kebap doğru adres değil. Adana kebaba masada közlenmiş domates ve biber, söğüş, salata eşlik eder.
Patlıcan, biber, sığanımızı sırasıyla kızartıp borcama patlıcanı eti sarımsağı biberi sırayla dizip üzerine domateslerimizi doğrayıp üzerini kapatıyoruz. Yarım kaşık salçamızı sulandırıp içine tuzumuzu koyup üzerine yayarak ekliyoruz. Üzerine pulbiberi serpip fırında 40 dk kadar pişiriyoruz.
Terletme, işlemi yapılan sebzeler kebapları daha çok lezzetli yapmaktadır. Terletme, et ile birlikte pişmesi gereken ancak pişme süresi etten daha uzun olan sebzelere yapılan işlemdir.
Yanına sumaklı soğan ve lavaş ekmeği eklemeyi de unutmayın.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından kontrollü bir şekilde toplanıp yetiştirilen deniz patlıcanlarının tekil bireyler tarafından toplanması yasaktır. Yasak olmasının sebebi, su altındaki yaşamı ciddi bir şekilde etkileyecek olmasıdır.
Kimler Patlıcan Tüketmemeli? Patlıcanın aşırı miktarda ve çiğ tüketilmesi, zehirlenmelere yol açabilir. Ayrıca mide bulantısı ve sindirim sorunlarına sebep olabilir. İçeriğinde bulunan oksalat nedeniyle, böbrek sorunu olan kişilerin, patlıcanı sınırlı miktarda tüketmesi önerilir.
Bamya: Belki de dünyanın bilinen en eski sebzesi olan bamya Habeşistan kökenlidir. Bamya taneleri dış görünüm itibariyle yeşil acı biberi andırır. Fakat yumuşak baharatlı bir tadı vardır.
Soğanları soyarak küp küp doğrayıp derin bir tencereye alınarak kavrulur. Pembeleşen soğana önce domates ve biber salçası eklenerek kokusu çıkana kadar pişirilir. Daha sonra pişen ve suyu süzülen etiniz bırakılarak biraz daha kavrulur.
Önce bir parça kuyruk yağı, bir baş sarımsak (Bütün olarak) sonra iri kuşbaşı doğranmış et, 1 parça patlıcan olmak üzere şişlere dizilir. Diğer şişlere tepesine yağ, sarımsak, alt kısımlarına biber, patates dizilip hazırlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri