Potasyum ve magnezyum bakımından zengin olan patlıcanın kendisi ayrı suyu ayrı öneriliyor. Bol sulu, düşük kalorili ve lifli dokusu sayesinde zayıflamanıza yardımcı olacak olan patlıcanı diyet listenize eklemeye ne dersiniz? Patlıcanı ister közlenmiş halinde ister sadece suyu ile fit görünüme kavuşabilirsiniz.
Kilo vermeye yardımcı olur
Patlıcan az miktarda yağ veya kolesterol içerdiğinden, kilo vermeye çalışan veya obezite ile savaşan insanlar için çok sağlıklı bir besindir. Patlıcanın lif açısından zengin olması da kilo vermeyi sağlamasında büyük bir etken taşımaktadır.
Domates ve haşlanmış patlıcandan salata yapılır. Bunun için 1 adet patlıcan haşlanır, küp küp doğranır, çok az tuz dökülür, domatesler de doğranıp üzerine eklenir, bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilir ve afiyetle yenir.
Kalori değeri düşük olan patlıcan bol miktarda A, C ve B vitamini içerir. Diyet yapanlar patlıcanı gönül rahatlığıyla tüketebilir. Patlıcan, tansiyonu düşüren ve sinirleri yatıştıran bir sebzedir.
Kolaylık olması açısından zencefil, tarçın ve zerdeçalı aldıktan sonra bir kavanoz içerisine eşit miktarda karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı sadece geceleri kullanmanız gerekir. Gece siz uyurken metabolizmanızın hızlanarak yağ yakımı artıracak bu kür sayesinde 1 gecede yarım kilo verebileceksiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Özellikle ıspanak, roka, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ve lahana, brokoli gibi kükürtlü sebzeler yüksek posa ve su içeriyorlar. Hacimce yüksek ve çok düşük enerjiye sahip bu sebzeler kilo vermede ve tokluğa ulaşmada en önemli besinlerin birkaçı.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
7. Ispanak, kabak, patlıcan: Lif açısından zengin olan bu sebzeler sindirim sırasında daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu sayede metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
1 tabak patlıcan yemeği kaç kalori? Patlıcan Yemeğinin 100 gramında 35 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 370 gram Patlıcan Yemeğinde 130 kalori bulunmaktadır. Patlıcan yemeği; demir, potasyum, folik asit açısından zengin bir yemektir.
Yağda kızartılmış patlıcanlarla yapılan patlıcan kebabı yemek kilo aldırabilir. Ancak fırında yapılan az yağlı patlıcan kebabını arada bir olmak şartıyla yemeniz kilo aldırmaz.
Düşük kalorilidir, düşük oranda karbonhidrat içerir ve iyi bir lif kaynağıdır. Bu sayede, daha uzun süre tok hissetmenize ve kilo yönetimine katkı sağlayabilir.
1 Porsiyon (Orta) Patlıcan (Pişmiş) 25,50 kaloridir. Patlıcan (Pişmiş) içeriğinde 3,73 Karbonhidrat(g), 1,86 Protein(g), 0,27 yağ(g), 4,37 lif(g), 3,00 Sodyum(mg), 280,50 potasyum(mg), 19,50 Kalsiyum(mg), 10,50 A Vitamini(ui), 4,16 C Vitamini(mg), 0,59 ve Demir barındırır.
Patlıcan, bol lifli yapısı sayesinde doyurucu olan sebzelerden birisi olarak bilinir. Uzun süre tok tutması sebebiyle, kilo vermek isteyenlerin diyetlerinde, üst sıralarda yer alır.
Kasların gelişimine ve istemsiz kas kasılmalarına da iyi geldiği tespit edilmiş. Patlıcan lifli bir sebzedir. Bu lifler sayesinde hazımsızlığa iyi geldiğini bağırsakları da iyi çalıştırdığını belirtiyor uzmanlar.
Bugün özellikle fast food zincilerinin kızartmalarıyla çok yaygın tüketilen ve ekonomik fiyatlarıyla kolay ulaşılabilir olan patates, özünde kilo aldıran ve şişmanlatan bir sebze değil. Öyle ki, domates ve portakaldan sonra C vitamini içeriği en yüksek gıdalardan biri.
Patlıcanın sapları kaynatılıp içildiğinde hemoroid sorununu giderebilir. Patlıcanın çiğ ve aşırı miktarda tüketimi, zehirlenmeye yol açabilir. Ayrıca, içeriğindeki oksalat nedeniyle böbrek sorunu olan kişilerin kısıtlı miktarda patlıcan yemesi önerilir.
1 kilo ortalama 7400 kalori olduğuna göre, 1 kilo verebilmek için de yine ortalama 7400 yağ yakmanız gerekir.
Düzenli olarak yapılan orta tempolu bir saatlik yürüyüş ortalama olarak 250 ile 350 kalori harcanmasını sağlar. Bu da ayda yaklaşık ekstradan 7500 ile 10500 kalori harcanır.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
Güne başlarken ilk yapmanız gereken 2 bardak ılık su içmelisiniz. Metabolizmayı daha fazla çalıştırır. Böylece daha fazla kalori yakmış olursunuz. Ilık su, aynı zamanda vücuttaki yağların parçalanmasını sağlayacaktır.
Yeşil çay içeriğinde bulunan kateşinler sayesinde yağların yakılmasını sağlar ve metabolizma hızını arttırır. Günlük 1-2 fincan kadar yeşil çay içmek metabolizma hızı için etkilidir. Kırmızı biber, kapsaisin denilen içermiş olduğu aktif bir madde ile metabolizma hızını arttırıcı etki göstermektedir.
Ancak genellikle diyeti uygulayanlar 13 günlük İsveç diyeti sonrası yaklaşık 3 ile 15 kg arası kilo vermektedir. Kişinin diyet öncesi kilosu, gün içi aktiviteleri, günlük alışkanlıkları ve yaşına göre verilen kilolar daha az veya daha çok olabilir.
Açlık sırasında vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacak glikoz olmadığından, enerji yedek kaynaktan, yani trigliseritlerden sağlanır. Kısacası vücutta yağ yakımı başlar.
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Bir kaseye yoğurdu alın, üzerine taze taze sıktığınız yarım limonun suyunu ekleyin. Ardından dilerseniz 1 çay kaşığı toz zerdeçalı dilerseniz de 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip güzelce karıştırın. İşte bu kadar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri