Kavurduğunuz pazının üzerine damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip, karıştırın. İsteğe göre pazı kavurması içine patates ya da havuçta ekleyebilirsiniz.
Tencereye zeytinyağını, ince ince kesilmiş soğanları ve sarımsağı ilave edip, yaklaşık 5 dk kavurun. Daha sonra küçük küçük doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri, tencereye ilave edin. Üzerine pazıları da ekledikten sonra; tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 20 dk pişirin.
Pazı Kavurması Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır? Pazılar doğranarak suda haşlanır. Sonra suyu süzülür. Tencereye yağ konulur ve soğan ve sarımsak doğranarak iyice kavrulur.
Pazıları ince ince doğrayıp tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Su, tuz, karabiber ve kuru acı biberi ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin. Yemeğin pişmesine yakın nohut, buğday ve nar ekşisi ekleyip biraz daha pişirin, sıcak servis edin.
İlgili 16 soru bulundu
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları şeker ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Pazı ve fesleğenleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın. Orta ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Soğan yemeklik doğranır, bir miktar sıvı yağ konan tencere ısındıktan sonra soğanlar konur ve kavrulur. Sonra salçalar ilave edilir ve kavrulan karışıma pazılar ilave edilir. Tuz, biberler ve kimyon ilave edilip, biraz çekmesi beklenir. Servise hazırlanır.
Pirinçli Pazı Yemeği yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, lebeniye çorbası, pirinçli pazı yemeği, portakal dilimlerinde kereviz salatası ve çikolata soslu parfe son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Pazı kalsiyum, magnezyum, K vitamini ve C Vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu sebeple kemikleri güçlenmesinde oldukça etkilidir. Bunun yanında saçların canlı görünmesi ve dişlerin güçlenmesin de rol oynar. Pazının tüketilmesi ya da suyundan saç maskesi yapılması saç sağlığı bakımından faydalı olabilmektedir.
Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Pazı piştiğinde oldukça sulu bir yemeğe dönüşür. Ancak fazla sulu yemeklerden haz etmiyorsanız kavurarak suyunu çekene kadar pişirmeyi tercih edin! Üstelik kavurarak yaptığınız bu pazıyı ister yoğurtla yemek gibi tüketin, isterseniz üzerine yumurta kırıp afiyetle yiyin.
Pazı çabuk bozulan bir sebze olduğu için buzdolabında en fazla iki gün muhafaza edilebilmektedir.
Ilıklaşan pazıları doğrayıp kavrulan soğana ekleyelim. Kısık ateşte tuzunu ve karabiberini ekleyip 5 dk kavuralım altını kapatalım. Diğer yandan sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp tereyağında toz biberi azıcık döndürelim. Üzerine yoğurt döktüğümüz pazının en üstüne tereyağını gezdirip sıcak servis yapalım.
Pazı Sarması tencerede kaç dakikada pişer? Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte, kısık ateşte kontrol edilerek pazılar yumuşayıp sarmaların içi pişene kadar 20 -30 dakika arasında pişirilir.
Ispanak ve pazılar eklenerek beraberce on dakika kavrulup birer çay kaşığı karabiber ve kırmızı pul biberle tuz ilave edilir. Yumurtaları kırmak için beş adet yuva açılır ve yumurtalar kırılır. Yumurtalar pişince sıcak olarak sunulur.
Ispanak, pazı, pancar yaprağı gibi sebzelerden yapılan yemekler yoğurtla birlikte yenir. Bunun sağlık açısından bir sakıncası yoktur.
Sarma ve dolma yaparken hepsinin eşit şekilde pişmesi için iç harcına 1 su bardağı kadar su ekleyip yarı yarıya pişiriyorum. Bu şekilde eşit şekilde piştikleri gibi aynı zamanda çok daha kısa sürede pişiyorlar.
PAZI NASIL TÜKETİLMELİ? Ispanak gibi yaprakları temizlenerek yıkanır ve pazı yemeği yapılabilir ya da yumurta kırılarak kavurması yapılabilir. Çiğ olarak pişirilmeden salatalara doğranabilir. Pazı dolması şeklinde sarma yapılarak da pirinçle tüketilebilir.
Toprağı yağmurlama sulama yöntemiyle serin ve nemli tutmak, toprağın yapraklar üzerindeki gelişimini ve yabani otların büyümesini de azaltır. Kuru koşullarda pazı acı tadı verme eğiliminde olduğundan nemli tutulması gerekir.
Semizotu, roka, pazı gibi demet halindeki sebzeleri kökünden kesin. Yaprakları ayırın, sararmış ya da yumuşak yaprak varsa çöpe atın. Ayırdığınız yaprakları temiz su ile yıkayın.
kullanabilirsiniz. Gayet lezzetli bir salata/meze oluyor. Ufak da olsa bir tasarruf yapmış olmanın hazzı ise bambaşka. Pazı sapından başka ıspanak, semizotu gibi sebzelerin saplarını da kullanabilirsiniz bu tarif için.
Pazı Sarması Tarifinin Pişirme Önerisi
Nar ekşisi yerine sumak ekşisi kullanabilir, arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları iç harca ekleyebilirsiniz. Sarmaların üzerine arzuya göre limon dilimleri yerleştirebilirsiniz.
Pazı suyu, pazı haşlanır suyu tüketilirse damar sertliğinin giderilmesine ve kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Pazı hardal ile birlikte tüketilirse gazları giderdiği ve dalak hastalığına iyi geldiği bilinir.
Bu yaprakları haşlayarak da yapanlar var ama siz benim dediğim şekilde yaparsanız haşlamaya gerek yok.
Pazı folik asit bakımından zengin bir besin türüdür. Anne adayları gebelikte pazı tüketimi yapabilirler. Fakat aşırı tüketim anne ve bebeğe zarar verebilir. Pazı ayrıca anne ve bebeğin gelişimini destekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri