Bilgisayarınız kapalıysa başlatın ve açılış sırasında Windows logosunu görmeden hemen önce F8 tuşuna basın. Kaçırmamak için birkaç kez basabilirsiniz.
Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra bir seçenekler listesi göreceksiniz. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmak için 4'ü veya F4'ü seçin. İnternet'i kullanmanız gerekiyorsa Ağ ile Güvenli Mod için 5 veya F5'i seçin.
Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat öğesini seçin. PC yeniden başlatıldıktan sonra, bir seçenekler listesi gösterilecektir. Bilgisayarı Güvenli Modda başlatmak için 4 veya F4 veya Fn+F4'ü seçin (ekrandaki talimatları izleyerek).
Windows Masaüstünden:
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin.
İlgili 25 soru bulundu
F8 tuşuna Windows logosu görünmeden önce basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.
CMD ile Windows 10 güvenli mod açma işlemi
Standart güvenli mod için Windows arama çubuğuna CMD yazdıktan sonra karşınıza çıkan sekmeye sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır butonuna basın. Ardından karşınıza çıkan komut ekranına bcdedit /set {default} safeboot minimal yazdıktan sonra enter tuşuna basın.
Windows Kurulumu ekranında Repair your computer (Bilgisayarınızı Onarın) öğesine tıklayın. Sorun Giderme öğesini seçin. Başlangıç Onarımı'> Advanced Options (Gelişmiş Seçenekler) bölümüne gidin. Başlangıç onarım işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Güç düğmesine uzun basın. 2. "Kapama" seçeneğine dokunarak parmağınızı basılı tutun. 3. Güvenli Modda Yeniden Başlatma penceresi geldiğinde "Tamam" seçeneğine dokunun.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Windows 10 Manuel Sistem Geri Yükleme Noktası Oluşturma
Bilgisayarın Başlat bölümüne gidin. Ardından sırası ile Sistem Özellikleri ve Sistem Koruması sekmesine tıklayın. Sistem Geri Yükleme bölümünü seçtikten sonra Farklı bir yükleme noktası seç butonuna tıklayın.
F8 tuşu ile Windows 10 güvenli mod açma:
F8 tuşunu kullanarak güvenli mod açma en çok bilinen ve en eski yöntemlerden bir tanesi. Yapmanız gereken tek şey bilgisayarınız açılırken Windows logosunu görmeden F8 tuşuna basmak. Böylece Windows 10 güvenli mod açabilirsiniz.
Güvenli moddan çıkmak için genellikle telefonunuzu normal şekilde yeniden başlatabilirsiniz.
Başlangıç Ayarları seçeneğini görmüyorsanız, Gelişmiş seçenekler'e dokunun veya tıklayın. Başlangıç ayarları 'na dokunun veya tıklayın ve yeniden başlatın. Başlangıç Ayarları ekranında, istediğiniz başlangıç ayarlarını seçin. Yönetici hakları olan bir kullanıcı hesabıyla bilgisayarınızda oturum açın.
F11 tuşuna basın. Sorun Gider'i seçin.
Komut istemi penceresinde Enter tuşuna basın SFC /scannow . Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse onarın. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Windows güncelleştirmelerini indirirken ve yüklerken bir hata kodu alırsanız, Windows Update Sorun Gidericisi sorunun çözülmesine yardımcı olabilir. Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Giderme > Ek sorun gidericiler'i seçin.
Android güvenli mod nedir ve ne işe yarar? Güvenli modun temel amacı cihazı zararlı yazılımlardan korumak ve kurtarmaktır. Bu kapsamda kimi zamana mod otomatik olarak açılırken, kimi zaman da kullanıcılar tarafından açılıyor. Açıldığında ise üçüncü parti uygulamaları geçici olarak devre dışı kalıyor.
Bilgisayarı Güvenli Modda başlatmak için 4 veya F4 veya Fn+F4'ü seçin (ekrandaki talimatları izleyerek). İnternet kullanıyorsanız, Ağ ile Güvenli Mod için 5 veya F5 veya Fn+F5'i seçin.
Win+R tuşlarına basın. Çalıştır komutunu "msconfig" yazıp tamam deyin. Önyükleme ayarlarına girin. Güvenli Mod'u işaretleyip tamam deyin ve bilgisayarı yeniden başlatın.
Recovery mode ses tuşları ve power tuşuna aynı anda bastığımızda aktif olur. Açılmayan telefon ve tabletlerde çok sık kullanılan kurtarma yöntemidir. Aynı zamanda unutulan ekran kilidi için de recovery mod aktif hale getirilerek resetleme işlemi sağlanır.
Android cihaz kullanıcılarının alışık olduğu Açma - Kapatma tuşu ile aynı anda ses kısma tuşuna basarak DFU moduna geçebilirsiniz.
Recovery (Kurtarma), bilgisayar ve diğer elektronik cihazlarda sistemin en sorunsuz çalışan haline geri getirmek amacıyla oluşturulan kurtarma konsoludur. Recovery işlemiyle bir cihazı kurtarma noktasına geri getirdiğiniz anda sistem içerisinde yer alan verilerin tamamı kalıcı olarak silinecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri