PDF, taşınabilir belge formatı anlamına gelen bir kısaltmadır.
PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş sayısal bir dosya biçimidir. Container for: Bu doküman türünün bir diğer özelliği de işletim sisteminden bağımsız olmasıdır.
PDF belgelerin düzenlenmesine ve yazdırılmasına yarayan bir format olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu format ücretsiz olması nedeniyle birçok kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Dilimizde Taşınabilir Belge Düzenleme olarak bilinen PDF tüm bilgisayarlarda ve yazılımlarla ücretsiz olarak bulunan bir formattır.
İngilizce olan bu ifadenin açılımı "Portable Document Format"dır. Türkçe karşılığı ise taşınabilen belge biçimleri olarak ifade edilmektedir. PDF türü belgeler tüm platformlar arasında taşınabilen, aktarılabilen, yazdırılabilen sayısal bir dosya biçimi şeklinde ki belgelerdir.
İlgili 16 soru bulundu
Adobe Acrobat Reader yazılımı; PDF'leri görüntülemek, yazdırmak, imzalamak, paylaşmak ve PDF'lere açıklama eklemek için kullanılan ücretsiz ve güvenilir global bir standarttır. Acrobat Reader DC, formlar ve multimedya dahil tüm PDF içeriklerini açabilen ve bunlarla etkileşime girebilen tek PDF görüntüleyicisidir.
a. Microsoft Word:
Yukarıdaki Office menüsünden “Farklı Kaydet” i seçin. 3. Açılan yan menüden PDF veya XPS seçeneğini tıklayın.
PDF'in en çok kullanılan özelliği oluşturulan belgenin tek bir dosya halinde saklanabilmesi ve kolayca taşınabilir olmasıdır. Herhangi bir çeviriciye ihtiyaç duyulmadan her formattaki yazı, resim, belge ile sayfa boyutları PDF aracılığı ile kolaylıkla taşınabilir. Bu da kullanıcı dostu bir özelliktir.
Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi PDF, Portable Document Format kelimelerinin kısaltılmış hali. Türkçe olarak ise “taşınabilir belge” anlamına geliyor. PDF projesinin ortaya çıkarılmasındaki ilk amaç belgelerin dijital forma geçişinin ya da dijital formdan eller tutulabilir hale geçişin sağlanmasıydı.
En bilinen PDF okuma uygulamalarından biri olan Adobe Acrobat Reader, Android, iOS ve Windows Phone platformlarında yerini alıyor. Yeni PDF dosyaları oluşturabildiğiniz, mevcut dosyaları dışarıya aktarabildiğiniz uygulama tamamen ücretsiz olarak kullanılabiliyor.
Acrobat Reader uygulaması Adobe Scan dosyalarına doğrudan erişip Acrobat uygulamasında herhangi bir dosyayı açmanızı sağlar. > Dosya aç'a dokunun. Dosya listesinden Adobe Scan'e dokunun.
PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş sayısal bir dosya biçimidir.
Belgenizi PDF'ye dönüştürmek için Web için Word, PowerPoint ve OneNote'u kullanabilirsiniz.
Yeni metin ekleme
Sistemde yüklü olan fontlardan herhangi birini kullanarak PDF'ye yeni metin ekleyebilir veya yerleştirebilirsiniz. Araçlar > PDF'yi Düzenle > Metin Ekle'yi seçin.
Hayır. Acrobat Reader, PDF dosyalarını açmak, görüntülemek, imzalamak, yazdırmak, aramak, paylaşmak ve dosyalara açıklama eklemek için kullanabileceğiniz ücretsiz ve bağımsız bir uygulamadır. Acrobat Pro ve Acrobat Standard aynı ürün ailesinin birer üyesi olan ücretli ürünlerdir.
“Tarama”, kağıt verilerin (belge, magazin kupürleri, fotoğraflar, elle çizilen çizimler vb. gibi) optik bilgilerini dijital görüntü verilerine dönüştürme işlemidir. Taranan verileri JPEG veya PDF gibi dijital görüntü olarak kaydedebilirsiniz. Görüntüyü yazdırabilirsiniz, e-posta ile gönderebilirsiniz vb.
Adobe Acrobat ile tüm Office dosyalarını, görüntüleri veya web sayfalarını masaüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefon gibi her aygıtta mükemmel görünen yüksek kaliteli PDF'lere dönüştürebilirsiniz.
Acrobat Reader ile PDF açabilir, okuyabilir, yazdırabilir ve PDF formları doldurabilirsiniz. PDF düzenlemek, belgelerinizi PDF'ye dönüştürmek ya da daha karmaşık görevler gerçekleştirmek istiyorsanız Acrobat Pro yazılımını satın alabilir ya da bu yazılımlara abone olabilirsiniz.
Acrobat'ta bir PDF dosyası açın.
Sağ bölmedeki "PDF'yi Dışa Aktar" aracını tıklatın. Dışa aktarma formatı olarak Microsoft Word'ü, ardından "Word Belgesi"ni seçin.
PDF'leri Okuma modunda görüntüleme
Sayfada gezinme ve yakınlaştırma gibi temel okuma denetimleri, pencerenin alt kısmındaki yarı saydam yüzen araç çubuğunda görüntülenir. Okuma modunu açmak için Görünüm > Okuma Modu seçeneğini belirleyin ya da yüzen araç çubuğunda Okuma Modu düğmesini tıklatın.
PDF dosyasını Word belgesine dönüştürmeden açmak için, dosyayı doğrudan depolandığı konumdan açın (örneğin, Belgeler klasörünüzdeki PDF dosyasına çift tıklayın). Öte yandan, PDF dosyasını düzenlemek istiyorsanız, devam edin ve dosyayı Word'de açın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri