Tavuk suyunda bulunan vitamin ve mineraller, vücuda zarar veren maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Bu nedenle grip ve nezle gibi hastalıklarda, hastanın bolca tavuk suyu içmesi istenir. Gribe neden olan virüslerin, vücuttan kolayca atılması tavuk suyu çorbası sayesindedir.
Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki bu B5 ve B6 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hale geliyor. Tavuk suyu; sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip.
Tavuk suyunun faydaları saymakla bitmiyor…
Glisin, rahatlatıcı etkisi sayesinde uyku düzeni sağlıyor ve içerdiği jelatin ile saç ve tırnak sağlığına yardımcı oluyor. Kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi birçok faydalı mineral açısından zengin olan Tavuk Suyu, sağlıklı kemik gelişiminde önemli rol oynuyor.
Süzdüğünüz tavuk suyunu biraz ılımaya bırakın. Ilıyan tavuk suyunu buz torbalarına, buz kalıplarına ya da plastik kaplara koyup, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Hazırladığınız tavuk suyunu çorba, pilav ve yemeklerinizde istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Hazırlanan tavuk suyunu çorba, pilav ve yemeklerinize katarsanız enfes olur. Ya da fazla kalan kısmını buzlukta dondurup, farklı zamanlarda hazırlayacağınız tariflere ekleyebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Tencere yerine tavuk suyunu cam kavanozlara paylaştırıp ağızlarını kapatarak da muhafaza edebilirsiniz. Tavuk suyu, buzdolabında en fazla 3-4 gün saklanabilir. Bu yüzden kısa süre içinde kullanmayı düşünüyorsanız, buzdolabına kaldırabilirsiniz. Ancak uzun süre saklamak için uygun değildir.
Tavukları yıkayıp tencereye alın. Üzerine yıkayıp iri doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ilave edin. Soğuk suyu, baharatları ve sarımsağı ekleyerek 1,5 saat etler pişinceye kadar(kaynamayacak usul usul pişecek). Tavuk suyunu süzüp soğutun ve buzdolabına muhafaza edin.
Tüketildiğinde kolayca bağırsaklardan süzülebilir. Bu özelliği ise bağırsak sağlığını korumaktadır. Metabolizmayı aktif tutarak bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Bağırsak hastalıklarından korunmak için öğünlerinize tavuk suyu çorbası ekleyebilirsiniz.
Tavuk suyu (%99.8) (su, tavuk, havuç, soğan, sarımsak, kereviz sapı, maydanoz, karabiber), iyotlu tuz.
Defne yaprağı ve tane karabiberi de ekleyip, orta ateşte kaynamaya bırakılır. Yarım saat kaynatılıp, kevgir yardımıyla tavuk alınır. Tel süzgeçten pişirdiğimiz suyu süzdürüp, oda ısısında soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra plastik bardaklara yada buzluk poşetlerine paylaştırıp streçle üzerlerini kapatıyoruz.
Amerikalı bilim adamları tavuk çorbasının soğuk algınlığını tedavi ettiğini kaydetti. Tavuk çorbasında bulunan ve “karnosin” adıyla anılan bir madde enfeksiyonla ilk aşamasındayken savaşıyor.
Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın.
Her hasta olduğumuzda imdadımıza yetişen tavuk çorbası, birçok hastalığa iyi geldiği gibi bağışıklık sistemini toparlamasıyla da bilinir. Mide ve bağırsak problemlerinde de oldukça etkili olan tavuk suyu çorbalar, sizleri mide bulantılarınızdan da kurtaracaktır.
Önceden pişirdiğiniz tavuğu kendi suyu ile beraber fermuarlı saklama poşetine yerleştirirseniz sonrasında kaynayan bir suyun içerisine atarak rahatlıkla ısıtabilirsiniz.
Tavukta bulunan B2, B3, B5, B6 ve B12 vitaminlerinin hepsi suda eriyen vitamin oldukları için tavuk suyuna geçer ve beslenme açısından zengin bir B vitamini kaynağı haline gelir.
1Soğuk Suda Bekletin:
Tavuğu su geçirmez bir şekilde streç film ile örtün. Geniş bir kasenin içerisine soğuk su ekleyin. Tavukları bu suyun içerisinde 2-3 saat bekleterek çözdürebilirsiniz. Bakteri üremesini önlemek için kasenin içindeki suyu yarım saatte bir değiştirin.
Bağırsakları iyileştirmek ve korumak, bağışıklığı arttırmak, sindirime yardımcı olmak, vücuttaki inflamasyona karşı savaşmak için güçlü bir besin değerine sahip tavuk suyu çorbayı sofralarınızdan eksik etmeyin.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tavuğun ilk haşlama suyu dökülür mü? Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır. Haşlama suyunu çorbalarda afiyetle kullanabilirsiniz.
Hayır, yıkamamalısınız. Piliç etinin yıkanmadan pişirilmesi gerekir çünkü çiğ piliç etinde belli sayıda bakteri bulunabilir ve yıkarken bu bakterilerin etraftaki kap kacak, evye, bıçak gibi malzemeler ile etraftaki pişirmeden tüketilen diğer gıdalara bulaşma riski vardır.
4) Temiz ve genç bir cilt Tavuk suyu kolajen içerir ve kolajen cilt elastikiyeti için en önemli besinlerden biridir.
Horoz eti Anadolu'da da eskiden beri bilinir. Horoz çorbası “hasta yemeği” olarak geçer. Gerçekten de doğal ortamda beslenmiş bir horozun eti protein, mineral ve vitamin bakımından zengindir ve oldukça lezzetli olduğu için en iştahsız hastayı bile ayağa kaldırabilir. Horozun eti tavuğa göre daha kaslı ve koyudur.
1 Su Bardağı (200 ml lik) Tavuk Suyu (Ev yapımı) 72,00 kaloridir. Tavuk Suyu (Ev yapımı) içeriğinde 7,06 Karbonhidrat(g), 5,04 Protein(g), 2,40 yağ(g), 286,00 Sodyum(mg), 210,00 potasyum(mg), 6,00 Kalsiyum(mg), 6,00 A Vitamini(ui), 0,40 C Vitamini(mg), 0,42 ve Demir barındırır. Tavuk Suyu (Ev yapımı) kalorisi ve besin ...
Pişmiş tavuk suyunun raf ömrünü daha da uzatmak isterseniz kesinlikle - 18 derecede dondurucuda muhafaza etmelisiniz. Yine kapalı ve hava geçirmez kaplarda saklayabilir, derin dondurucu torbalarına koyabilirsiniz. Ya da hava geçirmez kavanozlara da koyabilirsiniz.
Tavuğun üzerini geçecek şekilde su ilave edin ve bir yemek kaşığı tuz da eklemeyi unutmayın.
Bir başka yöntem olarak çiğ tavukları haşlamadan önce bir kaseye koyup üzerine su ve birkaç damla sirke ya da 1 yemek kaşığı limon suyu koyup 4-5 dakika bu şekilde bekletebilir, ardından durulayarak haşlanmaya hazır hale getirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri