YÖK 2011 tarihli adalet bakanlığına sunduğu görüş yazısı açıktır. Pedagog sadece Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunları ile 2007 de kapatılan ve halen mezun vermeyen Eğitim programı ve geliştirme mezunlarıdır .
PDR mezunları Pedagog olmak için yüksek lisans mı yapmalıdır? Hayır. PDR lisans mezunu olmak Pedagog olmak ve Pedagog kadrosuna başvurabilmek için yeterlidir.
Çünkü Pedagog ne sadece bir Psikolog, ne sadece bir Eğitimci; Çocuk Psikoloğu ve Eğitimcisidir. Psikoloji ile eğitim birbirinden hiçbir zaman ayrılamaz. Türkiye'de Pedagoji Bölümü 1982 yılında kapandığı için günümüzde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunları Pedagog olarak atanmaktadır.
Pedagog olmak için, üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Çocukların psikolojik sorunlarını tedavi etmek, çocuk psikoloğunun veya çocuk psikiyatristinin görevidir. Çocuk psikoloğu çocukların psikolojik süreçleriyle, çocuk gelişimcisi çocukların gelişimiyle, pedagog ise çocukların eğitimiyle ilgili çalışmalarını yürütmektedir.
Comments9. Pedagog unvanını sadece Üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölüm mezunları kullanabilirler.
2- 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak gerekmektedir. II) Özel Şartlar: “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” veya “Eğitim Programları ve Öğretim” bölümlerinin birinden mezun olmak.
Bunun için bireysel olarak veya gruplar halinde psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti verirler. Mezunlar, resmi ve özel okullarda, dershanelerde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim merkezlerinde, çocuk yuvalarında görev alabilmektedirler.
Pedagog sadece Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunları ile 2007 de kapatılan ve halen mezun vermeyen Eğitim programı ve geliştirme mezunlarıdır .
PDRcilerAile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programını tamamlamak şartıyla Aile Danışmanlık Merkezi açabilmektedir. PDR bölümü mezunları genellikle aile danışmanlığı merkezlerinde çalışmaktadırlar.
Yeni mezun bir psikolojik danışmanın maaşı genellikle 11.000 TL ile 23.500 TL arasında değişebilir. Daha deneyimli bir psikolojik danışmanın maaşı ise 17.000 TL ile 26.000 TL arasında değişebilir.
Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı lisans mezunları, Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda, Özel eğitim kurumlarında, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde psikolojik danışman/Rehber öğretmen olarak çalışabilirler.
- Özel anaokulları ve kreşlerde, - Özel etüt ve kariyer merkezlerinde psikolojik danışman / kariyer danışmanı olarak, - Özel şirketlerin İnsan Kaynakları departmanlarında (yabancı dil ve diğer beceriler yardımıyla) İnsan Kaynakları elemanı olarak çalışabilirler.
Tanımlamalar ve alınan eğitimler dayanağında Psikolojik Danışma ve rehberlik lisans mezunlarının klinik psikoloji yüksek lisans yapmaları bilimsel ve yasal olarak haklarıdır.
PDR mezunu yer/ofis açabilir mi? Evet, açabilir.
Rehberlik branşına atanmak için 2021 yılı KPSS de 21.000 mezun başvurmuştur, atama ise sadece 804 tür. 20 bin Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunu ile geçmişte formasyon almış psikoloji mezunu atama beklediği gibi özel öğretim ve eğitim kurumlarında iş bulamamaktadır.
Pedagog olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Pedagog maaşı 2023 verilerine göre ortalama 17.900 TL civarındadır.
Psikolog olabilmek için psikoloji bölümünden mezun olmak gerekirken pedagog olabilmek için ise üniversitelerin psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Kişiler psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun olduktan sonra pedagog unvanına sahip olabilmektedirler.
7. Neden her üniversitede pedagojik formasyon programı açılmamaktadır? Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir.
Pedagog, çocuk ve ergenin psikolojisini, psikososyal, bilişsel ve duygusal gelişimini takip eden, gerektiğinde ebeveynlere psikolojik ve pedagojik danışmanlık yapan, çocuk ve ergenler ile çalışan psikolojik danışmanlardır.
PDR bölümü, eğitim teknolojilerinin son yeniliklerinden biri olan uzaktan eğitim konseptiyle de okunabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri