Hayır. Günlük pedlerin vajinal enfeksiyonlara zemin hazırlamadığı ve vajinal florayı bozmadığı birçok bilimsel araştırmayla kanıtlanmıştır. Genital hijyen, kadın sağlığı açısından çok önemli bir konu.
Uygun olmayan bir ped kullandığınız zaman idrarla temas eden ciltte kimyasal bir tahriş oluyor. Böylelikle vajinal bölgeye bizim kendi vücudumuzda yaşayan mikropların yerleşmesini sağlıyor. O mikroplar da idrar yoluna geçerek idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyor.
Vajinal enfeksiyonlar vajenin dışarı açık bir ortam olması, cinsel ilişki, alerjenler, pedler vs ile tahrişe açık olması nedeni ile sık karşılaşılan enfeksiyonlardır. Çoğunlukla akıntı ile kendini gösterir.
Uzmanlar ped kullanımı konusunda kadınları uyarıyor. Çok sık akıntısı olan ve iç çamaşırı sürekli ıslanan kadınlar için günlük pedler büyük kolaylık. Ancak dikkatli kullanılmadığı takdirde mantar oluşumu gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.
Aynı ped veya tamponun uzun süreli (özellikle vaginal tampon) kullanılması vajina içinde bazı bakteriler (mikroplar) üreyerek bunların oluşturduğu toksinlerle (zehir) ciddi,hatta bazan ölümcül hastalıklar (toksik tok sendromu) bile görülebilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Kadınlar için gün içinde beşten fazla ped kullanılması normalin üzerinde kabul edilir. Normal bir süreçte kadınlar günde ortalama 1-2 ped değiştirmektedir. En ufak bir kanama pıhtısında ped değiştiren kadınlar için 5 ped normal kabul edilebilir.
Hijyenik ped nasıl değiştirilmeli? Çocuğunuza pedini en az 3-4 saatte bir değiştirmesi gerektiğini ve yoğun günlerde bunu daha sık tekrarlaması gerekeceğini öğretin. Ayrıca yoğun geçen günler için tasarlanmış daha emici pedler olduğundan da bahsedin.
Bu pedler doğru kullanıldığında herhangi bir yan etkiye neden olmaz. Incecik ve nefes alan yapısıyla, temiz ve rahat hissetmenize yardımcı olan Orkid Günlük ailesi, her an temiz iç çamasır giymis duygusu yasamanızı saglıyor.
Cilde uygun olmayan pedlerin alerjiye sebep olduğu bilinmektedir. Özellikle de içerisinde boya ve parfüm içeren pedler alerji oluşumunu kuvvetlendirmektedir. Hem regl döneminde hem de regl dönemi sonrasında özel bölgenizin temizliğine dikkat etmediğiniz takdir de ped alerjisinin oluşmasına yol açmaktadır.
Enfeksiyon belli başlı bakteri ya da virüsler yoluyla ortaya çıkar. Hava ve su gibi çoğu ortamda bulunan mikroorganizmalar, vücuda bulaştığında hızlı bir şekilde çoğalır. Bu çoğalma sonucunda reaksiyon gösterdiğinde ise enfeksiyon meydana gelir.
Tedavi vajinal akıntıya neden olan faktörlere göre değişiklik gösterir. Örneğin, akıntı maya enfeksiyonlarına bağlı ise genellikle krem veya jel formunda vajinaya uygulanan antifungal ilaçlar ile tedavi edilir. Bakteriyel vajinozis tedavisinde ağızdan antibiyotik verilir veya antibiyotikli kremlerle kullanılır.
Vajinal mantar hastalığı tedavi edilmezse makata kalçalara yayılım gösterebilir. Tedavide daha da geç kalınırsa kronik - tam iyileşmeyen bir enfeksiyon halini alabilir. Bu nedenle tüm hastalıklarda olduğu gibi erken teşhis ve tedavi vajinal mantar enfeksiyonları içinde önemlidir.
Ortak kullanım alanları olan havuz, deniz, hamam, sauna gibi ıslak ortamlar, genital hijyene dikkat edilmemesi, cinsel ilişki, sık partner değişikliği, antibiyotik kullanımı, diyabet, yetersiz sıvı alımı ve buna bağlı yetersiz idrar çıkışı idrar yolu enfeksiyonunun nedenler arasında yer alır.
İdrar yolu enfeksiyonu, genellikle hijyenik olmayan ve ortak kullanılan havuzlar nedeniyle ortaya çıkıyor. Ayrıca, idrar yoluna yapılan operasyonlar ve sonda takılması gibi müdahaleler, hijyene yeterince önem verilmemesi, diyabet hastalığı, bağışıklık sistemi yetersizliği gibi nedenlerden de kaynaklanabiliyor.
Gün boyunca idrar kalıntıları, vajinal akıntı, nem ve ter gibi sıvılara temas eden, ayrıca plastik ya da sentetik malzemeden üretilen pedler vücut florasını ve vajinal bölgeyi tehdit ederler. Bu durum da zaman içinde mantar, sistit ve vajinit gibi bir çok enfeksiyonun gelişimine sebebiyet verebilir.
Tamponun yanı sıra kullanımı gittikçe yaygınlaşan başka alternatifler ise menstrual cuplar ve emici iç çamaşırlarıdır. Ayrıca doğa dostu yıkanabilir ve bambu çeşitleri de hijyenik pedler yerine tercih edebileceğiniz ürünlerdir.
Evet. Günlük pedler her gün kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hem adet dönemlerinden önce, hem sonra kullanıma uygundur. Ayrıca hamilelik döneminde de doğru kullanıldığında genital akıntıları önlemek adına oldukça faydalıdır.
Yaprak pedler sıvıyı emdikleri için, uzun süreli kullanımı vajinadaki proteince zengin doğal salgıyı devamlı emerek vajinada kuru bir ortam yaratırlar ve daha çok akıntı artışına neden olurlar."
Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir.
- Bol yoğurt tüketmek, - Vajinal bölgeyi suyla seyreltilmiş üzüm sirkesiyle temizlemek, - Kekik ve adaçayının banyo suyuna eklenmesi olarak sıralanabilir. Ancak bu yöntemlerin bir hekime danışılması da bireyin sağlığı açısından önemli olacaktır.
Elma Sirkesi
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Daha emici malzemeden yapılan gelişmiş merkezi sayesinde ORKİD Platinum, ORKİD ailesinin en iyisidir (ORKİD Ultra'ya göre).
Ancak genel olarak gün içerisinde 3 veya 5 ped den fazlası, çok olarak kabul edilmektedir. Az önce de belirttiğimiz gibi, hasta 1-2 damla kanama olduğu zamanda dahi ped değiştiriyor ise ve bu şekilde günde 4-5 ped değiştirdiğini belirtiyor ise, bu fazla değildir normaldir.
Erkeklerin prostat, bel soğukluğu, frengi gibi akıntılı hastalıklar nedeniyle zor durumda kalmasını önlemek için geliştirilen ped, namaz kılmadan önce alınan abdestin çamaşırdaki ıslaklık ve lekeleri önleme amaçlı kullanılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri