Birçok çeşidi olan bu tropik ve leziz meyvenin ülkemizde Miski türü üretilmektedir. Bazı ülkeler bu meyveyi “armut kavunu” olarak tabir etse de pepino, sevilen meyvelerin ortak bir tat verdiği yiyecektir.
İçinde tohum bulunmayan pepino meyvesi, kabukları soyulduktan sonra bütün bir halde tüketilebilir. Pepinonun kabukları salata soyar gibi ince bir şekilde soyulur. Ardından küçük küçük dilimlenerek sade bir şekilde tüketilir.
Pepino sağlık açısından çok faydalı olsa da olgunlaşmadan yenildiği takdirde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu yüzden pepino meyvesi olgunlaştıktan hemen sonra taze taze tüketilmelidir.
İnce, kahverengi çizgileri olan sarı bir kabuğa sahip olan pepino, tatlı bir meyvedir. Enine ikiye bölerek içine ulaşabileceğiniz pepino meyvesinin çekirdekleri de yenilebilir.
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
İlgili 19 soru bulundu
Pepinonun tadı, kavunu andıran bir aromaya sahiptir.
İlk defa yiyen kişilerden kavuna çok benzer bir tat verdiği yorumu alınmıştır. Pepino, patlıcangillerden bir meyvedir ve çok yıllıktır. Fakat en iyi verimi almak için tek yıllık olarak yetiştirilmektedir.
Oldukça yumuşak bir kabuk olduğundan dolayı rahatlıkla ve basitçe soyabilirsiniz. Pepino Meyvesi bu şekilde soyulduktan sonra çeşitli tarzlarda tüketilebilmektedir. Örneğin bu meyvesi soyup ham şekilde olduğu gibi tüketebilirsiniz.
Pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Afrodizyak (Cinsel duyguları veya isteği uyaran veya artıran) etkisi yaratıyor.
Sağlığa birçok faydası olan pepinonun tüketicileri bu meyvenin herhangi bir zararı ya da yan etkisi var mı diye tereddüt edebilirler. Ancak tam bir şifa deposu olan pepinonun hiç kimseye karşı bir zararı yoktur.
Hücre yenileyici ve kemik gelişimine fayda sağlayan özelliğiyle çocukların gelişiminde büyük rol oynayan pepino, C vitamini deposu olma özelliğiyle idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücut direncini artırıyor. İçerdiği kalsiyum oranıyla ağrıların giderilmesinde de önemli bir etkiye sahip.
Ancak anne adayı pepino eşliğinde farklı meyveler de tüketmişse bir süre sonra şişkinlik ve gaz problemleri meydana gelebilir.
1 Adet Pepino 26,00 kaloridir. Pepino içeriğinde 7,00 Karbonhidrat(g), 0,40 Protein(g), 0,10 yağ(g), 0,60 lif(g), 14,00 Sodyum(mg), barındırır.
Kavun ve muz karışımı bir tadı olan pepino meyvesi son yıllarda popüler olmaya başladı. Pepino bir tropikal iklim meyvesidir. Yüksek derece lif içerdiğinden diyet yapmak isteyenler için idealdir. En iyi faydası ise kandaki şekeri dengeler.
Ilıman iklim koşullarında yetiştiriciliği yapılmakta olup bu ürün kavun tadını andırmaktadır.Kavun kadar şekerli olmasada yakın bir tada sahiptir.Tropikal iklim kuşağında yılın her ayı yetiştirilebilir.
1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama ...
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Cinsel gücü artıran kuruyemiş hangisi diye soranlar yanıtın fındık olduğunu bilir. Fındık en eski dönemlerden beri cinsel yaşamda oldukça etkili olan bir kuruyemiş çeşididir. Fındığı dilerseniz karışık taze kuruyemiş içerisinde dilerseniz de yalnız olarak tüketebilirsiniz.
Muz içerdiği yüksek minerallerden dolayı afrodizyak besinlerde üst sıralarda yer alır. Magnezyum, potasyum ve B vitamini libidoyu artırmak için önemlidir. Erkeklerde cinsel isteği artırmak için bilinen bromeliad enzimler içerir. İçerdiği yüksek potasyumdan dolayı orgazm için önemli besinlerdendir.
Ejder meyvesi, Meksika ve Orta Amerika'ya özgü tropikal bir meyvedir. Tadı kivi ve armut karışımı gibidir. Pitaya, pitahaya ve çilekli armut gibi birçok isimle anılır.
Ağustos ayında çiçek açmaya başlayan pepino bitkisinin meyveleri ekim ayından kasım ayına kadar hasat edilir.
armut kavunu olarak da adlandırılıyor. latincesi solanum muricatum olan akdeniz de de yetistirilen, agac kavunu, tatlı salatalık olarak da bilinen bitki.
Tüm meyveler şeker hastaları için uygun değildir. Doğal bileşimleri nedeniyle güçlü bir şeker yüküne sahip olanlar, şeker hastaları tarafından tüketilmemelidir. Bazı örnekler üzüm, incir, muz, mango ve papayadır.
Badem ve ceviz
Hem ceviz hem de bademde bulunan yüksek lif ise insülin direncini düşürmeye yardım eder ve kan şekerinin daha kolay dengelenmesini sağlar. Düzenli olarak ceviz ve badem tüketimi diyabeti olanların insülin dengesini sağlayarak kilo vermesine yardımcı olur.
Şeftali glisemik indeksi ve yükü düşük olan bir meyvedir. Aynı şekilde portakal, çilek, erik, armut, çarkıfelek meyvesi, elma, guava meyvesi, avokado, kiraz gibi meyveler glisemik yük ve glisemik indeksi düşüktür. Böylece şeker hastalarının beslenmesi için en uygun meyvelerdir.
Pepino Türkiye'de nerede yetişir? Pepino meyvesi ülkemizin Akdeniz kıyılarındaki seralarda, Erzincan'ın Üzümlü bölgesinde ve Malatya'nın Bakırköy kısımlarında ve Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Doğantepe köyünde yetiştirilebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri