Pepino (Solanum muricatum), patlıcangiller familyasından kültürü yapılan bir meyve türü. Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen Pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir.
1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama ...
Meyvesi etli ve sulu, tadı kavun aromalı, kabuğu ince kabuklu bir bitki türüdür. Meyvesinin içinde tohum olmadığı için bütünü ile yenilebilir.
Pepino'nun tadı kavun, muz ve ananasın tadını andırmaktadır. Meyve eti kısmı sulu ve kabuğu ince olan bir meyvedir. Meyvelerinin partenokarpik oluşması sonucu meyve içerisinde tohum bulunmamaktadır. Bu yüzden meyvenin tamamı yenebilir.
Tıpkı bir elma soyar gibi pepinoyu kabuklarından ayırıp tüketebilirsiniz. Kabukları soyulan pepino, meyve tabaklarında dilimler halinde servis edilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Afrodizyak (Cinsel duyguları veya isteği uyaran veya artıran) etkisi yaratıyor.
Sağlığa birçok faydası olan pepinonun tüketicileri bu meyvenin herhangi bir zararı ya da yan etkisi var mı diye tereddüt edebilirler. Ancak tam bir şifa deposu olan pepinonun hiç kimseye karşı bir zararı yoktur.
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
Beyindeki melatonin hormonunu artıran pepino meyvesi uyku problemi yaşayan kişiler için de birebir faydalıdır.
1 Adet Pepino 26,00 kaloridir. Pepino içeriğinde 7,00 Karbonhidrat(g), 0,40 Protein(g), 0,10 yağ(g), 0,60 lif(g), 14,00 Sodyum(mg), barındırır.
Pepino (Solanum muricatum), patlıcangiller familyasından kültürü yapılan bir meyve türü. Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen Pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir.
Türkiye'de de bu meyve sevilerek tüketilmektedir. Pepino meyvesi bizim ülkemizde dondurma amaçlı, meyve salatasının içinde ve garnitür olarak yenmektedir. Pepino meyvesini yemeden önce tıpkı bir kavun ya da karpuz soyar gibi dış kabuğu soyulur. Salatalık soyar gibi de dış kabuğunu soyabilirsiniz.
-Pepino Fidanları Ne Zaman Meyve Verir? Dikildikten 1 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır.
Ticari anlamda pepino çelikle çoğaltılır. Elde edilen çelikler torf veya bahçe toprağında hazırlanan çoğaltma ortamında yarıya kadar toprağa sokulurlar. Suyu çok sevdiğinden dolayı sık sık sulama yapılır. Bir hafta sonra köklenen çelikler saksılara dikilir.
Pepinoyu ister açık arazide serada isterse saksıda yetiştirebilirsiniz. Açık arazi de yetiştirmek için mevsim özelliklerine bağlı olarak soğuk fazla olmayan dönemlerde dikim yapılmalı yetiştirme işlemi yapılabilmektedir. Domates ve biber gibi sebzelerin yetiştiği bütün ortamlarda yetişebilme kabiliyetine sahiptir.
Genelde Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere yetişen pepino meyvesi, son on yılda Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye'de de yetiştirilebilen bir meyve türü olarak piyasaya sunuluyor.
Pepino meyvesi, Güney Amerika And Dağları'nın eteklerinde yetişen sulu, lezzetli, hoş kokulu bir meyvedir. Domates , patlıcan ve kırmızı biber ile aynı aile olan itüzümü veya Solanaceae'ye aittir. Bu az bilinen meyve, doğal olarak Peru, Kolombiya ve Bolivya'nın And dağlarının alçak ormanlarına uyarlanmıştır.
Pepino ağacı çiçek dökmesine sebep olarak mantarı hastalık, iklim ve toprak yapısından kaynaklıdır. Eğer toprak durumu kötü ise gübre ile toprağı verimli hale getirmediğimiz takdirde çiçeklenme döneminde çiçekler meyve tutmadan dökülür.
İşte pepino meyvesinin yararları: A, B ve C vitaminleri bakımından zengindir. Kilo sorunlarını çözer. Kalp krizine karşı koruyucudur.
Pepino ne zaman yenir; ticari amaçlı yetiştiriciliği yapılan pepinonun, sera üretimi sayesinde her mevsim tüketilmesi mümkündür. Ancak asıl doğal hasat dönemi ağustos ayında başlar ve kasım ayına kadar devam eder. Meyveler, ağustos ayında yenmeye uygun bir tada kavuşur ama halen orta olgunluktadır.
İçeriğinde bulunan yüksek kalsiyum değeri sayesinde kemikleri güçlendirir ve kemik gelişimine yardımcı olur. Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kilo vermeye destek olur.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Muz içerdiği yüksek minerallerden dolayı afrodizyak besinlerde üst sıralarda yer alır. Magnezyum, potasyum ve B vitamini libidoyu artırmak için önemlidir. Erkeklerde cinsel isteği artırmak için bilinen bromeliad enzimler içerir. İçerdiği yüksek potasyumdan dolayı orgazm için önemli besinlerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri