Özellikle penne, fettucini ve İtalyan mantısı tortellininin üstünde kullanılmaktadır. Salatalarda, sandviçlerde, et ve tavuk yemeklerinde de çokça kullanılmaktadır. Pesto sos yalnız olarak da tüketilen bir sosdur. Kızarmış ekmeğin üstüne sürülerek sabah kahvaltılarına ferah lezzet katar.
Pesto sosu genellikle makarna sosu olarak bilinir. Ama bir çok yemeğe lezzet katmak için kullanılabilir. Tavuk yemeklerinde, peynirli domatesli sandviçlerde, pizzalarda, et yemeklerinde ve kızarmış ekmeğin üzerine sürüp, sabah kahvaltılarında tüketebilirsiniz.
Harika Bir Tarif İçin...
Barilla Pesto alla Genovese'yi bir miktar makarna pişme suyu ile açarak yeni süzdüğünüz makarnanız ile karıştırabilir ya da doğrudan yeni süzülmüş makarnaya ekleyip karıştırarak servis edebilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Pesto sos; fesleğen, çam fıstığı, sarımsak ve parmesan peyniriyle hazırlanan sostur.
Barilla Pesto Genovese Fesleğenli Makarna Sosu 190 Gr Fiyatları | Cepte Şok.
gercekten inanilmaz lezzetlidir ama cok da yaglidir. burada tarif edilen klasik versiyonu pesto genovese olarak da bilinir. somon baligi filetosunun üzerine bir parça crème fraiche ile sürülüp firina verildiginde, lezzette kuzey-güney karisimi yakalanip afiyetle tüketilebilecek bir sos.
Pesto sos temel olarak fesleğen, parmesan peyniri, fıstık ve sarımsak içeren bir İtalyan sosudur.
Tavuktan makarnaya kadar pek çok tarife yakışan pesto sos, makul oranlarda önceden hazırlayıp salataya tat veriyor.
1 yemek kaşığı pesto sos kaç kalori? Pesto Sosun 100 gramında 457 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 83 gram Pesto Sosta 379 kalori bulunmaktadır.
Pesto sos, makarna, ekmek ve salataların içerisinde kullanılan bir sos çeşididir. Gerçek pesto sosu çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri ile hazırlanır. Ancak zeytinli, rokalı, kişnişli ve cevizli gibi çeşitleri de mevcuttur.
Barilla Gıda Pesto Sos Kullanım Süresi
Barilla pesto sos üzerinde açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 5 gün içerisinde tüketiniz yazmaktadır.
Örneğin tavuklu, körili, pesto ya da peynir soslu makarnanın öncesinde domatesli közlenmiş patlıcan çorbası servis ederek lezzet dengesi yakalayabilirsin.
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Barilla Fesleğenli Pesto (Pesto Genovese) Kullanım Önerileri
Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 5 gün içerisinde tüketilmelidir.
Yassı çubuk makarna olarak da bilinen Linguine'nin en çok yakıştığı soslardan biri fesleğenli pesto sostur. Bununla birlikte Linguine aynı zamanda istiridye bazlı soslarla da harika bir uyum içerisindedir. Burada uyulması gereken en önemli kural, Linguine'yi her zaman pesto ya da kremalı beyaz soslarla servis etmektir.
Pesto sosumuz hazır. Bu sosu cam bir kavanozda buzdolabında 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Bu süreden sonra bozulacaktır. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta 1-2 ay dayanmasını sağlayabilirsiniz.
İtalya'daki en popüler makarna tariflerinde yer alan pesto sos, Ligurya'da ve özellikle Cenova'da ortaya çıkmıştır. Bu geleneksel sos, basit olarak dövülerek parçalanmış fesleğen, parmesan peyniri, çam fıstığı, sızma zeytinyağı, pecorino peyniri, sarımsak ve tuz eklenerek yapılır.
Malzemeler: 1 paket makarna (dilediğiniz makarna olur) 1 paket krema (200 ml) ya da bir bardak süt. 1 yemek kaşığı köri.
Pesto sosunda temel malzeme, taze fesleğen, zeytinyağı, sarımsak, çam fıstığı (ya da ceviz), parmesan peyniri. Parmesan peyniri yerine eski kaşar peyniri kullanabilirsiniz ya da kullanmayabilirsiniz.
Parmesan peyniri eklenen yemeklere parmesan alternatifi olarak başka peynirler de ekleyebilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken şey, kullanacağınız peynirin parmesan gibi katı bir kıvamda olmasıdır. Parmesan benzeri peynir aradığınızda reyondan İzmir tulum peyniri ya da eski kaşar alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri