1942 yılında İskenderun'da açılan bu pastane aynı zamanda Hatay'ın ilk pastanesidir. Hasan Usta'nın oğlu Tevfik Usta, Hatay'a somun ekmeğini getiren ilk kişi olarak da tanınmaktadır.
Hatay İskenderun'da en meşhur sokak tatlısından biri olan Müşebbek Tatlısını her daim taze ve sıcak bir şekilde.
Ailenin üçüncü kuşağından olan Necati ve Hasan Alpagül kardeşler Hemşin Pastanesi ve Fırını'nı 'Petek Pastanesi' ne dönüştüren kişiler olmuştur.
iskenderun'un tarihi pastanesi. 1942 yilindan beri faaliyette bulunmaktaymis mekan.
İlgili 27 soru bulundu
Lebon Pastanesi
Türkiye'nin ilk pastanesi Lebon, Fransız Büyükelçiliği'nin mutfağından ayrılan Eduard Lebon tarafından, 1886 yılında, İstiklal Caddesi'ndeki Passage Oriental'in köşesindeki, 362 no'lu dükkanda kuruluyor.
Kahve Dünyası Cumhuriyet tarihiyle yaşıt ve “Cup Griye” ile meşhur Baylan Pastanesi'ni satın aldı.
İskenderun'dan deniz temalı magnet, ayna, biblo, kupa gibi yöreye özgü tasarlanmış hediyelik çeşitlerinden satın alabilirsiniz. Hatay'ın daha çok gezilmesi ve görülmesi gereken ilçeleri vardır. Hepsi kendine özgü tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır.
Hatay, peynir yapımı dendiğinde akla gelen pek çok ilden biridir. Hatay'ın yöresel peynirleri olan Sokma Peynir, Carra Peyniri, Sürk Peyniri, Çörekotlu Yaprak Peyniri, Testi Peyniri, Sünme Peyniri ve Tuzlu Künefe Peyniri, sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelerdir.
Arsuz Deniz Feneri, Suriye sınırına en yakın deniz feneri olma özelliğini göstermektedir. 1993 yılında inşa edilmiş olan bu fener denizden tam 109 metre yükseklikte bulunmaktadır. Kulenin kendi yüksekliği 5 metre iken fenerden görülebilen deniz mili ise 22'dir. Arsuz Deniz Feneri'ne giriş ücreti yoktur.
Petek Pastanesi Ali Yücel nereli? konya'daki, ali yücel isimli şahsa aittir.
İstanbul 1980. 3. kuşak olarak Sedat Bey ve Yaşar Bey, bu zengin tarihi devraldı. "Merhaba”yı markalaştırarak ilk pastaneyi 1980 yılında Bakırköy'de açtılar. Pastacılığın gelişmekte olduğu İstanbul'da, hem geleneksel hem de modern lezzetleri harmanlayan "Merhaba” damaktan damağa yayılmaya devam etti.
Venüs Pastaneleri merkez ve şubelerinde 120 kişinin istihdam edildiğini belirten firma sahibi Bekir Baş, yeni merkezin hizmete açılmasıyla bu sayının artacağını bildirdi. Araçlı hemşerimiz Bekir Baş, “ Nispetiye Caddesi üzerinde yeni merkezimizin açılmasıyla bünyemizde 80 kişi daha istihdam edilecek.
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Hatay'ın En Meşhur Tatlısı: Hatay denilince elbette ilk akla gelen tatlı çeşidi künefedir. Bununla birlikte listemizde de yer verdiğimiz Antakya kömbesi, haytalı, kerebiç ve kireçte kabak tatlıları Hatay gezilerinde mutlaka tadılan lezzetler arasında yer almaktadır.
Oruk, köfte, öcce, şıhıl mahşi, tepsi oruğu, aşur, içli köfte, kabak borani, balıkçıl pilavı, tepsi kebabı, lepeç, keşşir pilavı, kıbbıl nane, baharatlar, zahter, zeytin, zeytinyağı, biber çeşitleri...
Yüzyıllardır şehirde yaşayanlara hizmet veren çarşıda defne sabunundan nar ekşisine, zeytin yağından meyan kökü şerbetine, künefeden tepsi kebabına kadar yöreye özgü lezzet ve ürünlerini bulabilmek mümkün.
Hatay'ın birçok çeşit lezzetinden başlıcaları: Nar Ekşisi, Biber salçası, Domates salçası, Kırma yeşil zeytin, Tuzlu yoğurt, Antakya peynirleri ( dil peyniri, örgü peyniri, Antakya çökeleği ), Hatay Kekiği Humus, Künefe, Cevizli Biber, Kağıt Kebabı, Kömbe, Semirsek, Aşşur, Ceviz Reçeli, Kırma Zeytin, Sakal Kaldıran, ...
Ev yapımı zahter, havuç reçeli, çökelek, tuzlu yoğurt, kırma zeytin, güveçte peynir, katıklı ekmek gibi sayısız lezzet kahvaltınızı süsler.
HatayYöresel Hambeles Meyvesi (Murt /Beyaz Mersin) 1 Kg GenellikleAkdeniz ikliminin hakim olduğu Hatay'ın köylerinde yetişen hambeles, murt ya damersin gibi farklı adlarla da anılmaktadır.
İskender kebap , iskender döner veya Bursa Kebabı; Bursa yöresinin meşhur kebap yemeklerinden biridir. 1867 yılında Kayhan Çarşısı'nda başlamıştır. Aslında temel malzemesi döner olsa da iskenderi iskender yapan, üstündeki tereyağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır.
Kılıçoğlu Pastaneleri'nin sahibi Murat Kılıç hedeflerini anlattı
Aslen Rizeli olan Pelit ailesi, 1957 yılında Sevinç Pastanesi'ni açtı. Yıllar boyunca İzmirliler tarafından büyük ilgi gören Sevinç Pastanesi, İzmir'in sembolü ve buluşma noktası olarak biliniyordu.
Altınoluk Pastanesi sahibi olan İbrahim Bıyıklı, bu özel günü İzmit Bilim ve Sanat Merkezinde kutladı. verişinde bulundu. Yorum yazarak Özgün Kocaeli Topluluk Kuralları'nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri