Aynı zamanda sarımsaklarda rendelenir ve soğanla birlikte kavrulur. Sonrasında kıyma eklenir ve biraz pişen kıyma üzerine bütün baharatlar ve tuz eklenerek, bir taşım daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
Kıymanın içine bir tane soğanı rendeliyoruz. İçine tuz, karabiberi de ekliyoruz. Ardından açtığımız hamuru kare kare kesip içine biraz kıyma koyup yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında fırınlıyoruz. Yarım saat civarı mantılar kızarıncaya kadar.
Hazır mantınızı her zamanki gibi haşladıktan sonra tavada kızartabileceğiniz ve lezzetine doyamayacağınız bir yemek. Domates çorbası, ezogelin çorbası yada kırmızı mercimek çorbası ile başladığınız menünüze kızarmış mantı ile devam edebilirsiniz.
Yoğurtlu Hazır Mantı Kavurması Tarifi Hazırlanışı
Mantıyı kızgın yağın içine aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak en az 5 dakika hafif sararıncaya kadar kavurun.
İç malzeme için, 1 adet kuru soğanı rendeleyin. 250 gram kıymayı soğana ekleyin. Daha sonra, karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek güzelce yoğurun. Hamuru bezelere ayırın. Her bezeyi oklavayla hazır yufkadan biraz kalın bir şekilde açın.
İlgili 30 soru bulundu
İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun. Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın.
Mantının içine dolduracağımız kıyma da önemli. Kıyma, koyunun but kısmından, sinirsiz yerinden ve yağsız olmalı ve iki kez çekilmeli ve daha sonra kırmızı biber, ince doğranmış soğan ve reyhanla hazırlanmalıdır. Kıymanın içine konulan baharatlar lezzetini artırır.
Önce derince bir tencereye suyumuzu koyup, içine tuz ve az sıvı yağ ekleyip (sıvı yağ mantıların yapışmasını önlemek için) kaynayana kadar bekliyoruz. Mantımızı ilave edip, ilk 5 dk dan sonra ara ara kontrol ediyoruz (tadına bakıyoruz), çok pişmeden, hafif diri kalacak şekilde pişiriyoruz.
Bu hamurları aynı mantı veya makarna pişirir gibi pişirerek üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Şoklanarak dondurulur, ardından saklama poşetlerine koyularak dondurucuda bekletilir. Dondurucudan çıkan mantı kaynar tuzlu su da 10-14 dakika haşlanır. Ardından servis edilir.
Tencereye haşlama suyunu alın, 1 çorba kaşığı tuzu ve sıvıyağı ekleyerek yüksek ateşte 1 taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları suya atın ve hafif diri kalacak biçimde 14-15 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularini iyice süzdürerek geniş bir borcama alın.
Servis yaparken mümkünse çukur bir kap kullanmalısınız. Eğer sulu seviyorsanız mantıları tencereden alırken suyundan da koyabilirsiniz. Ancak delikli kepçeyle suyunu süzdürerek almak daha doğru olacaktır.
Mantının pişmesi yaklaşık olarak 10 dakika kadar sürmektedir. - İlk olarak derin bir tencere içerisinde su kaynatmanız gerekir. - Kaynayan suyun içerisine mantıları dökerek, ocağın altını biraz kısmanız gerekir. - Suyun içerisinde 8 ila 10 dakika kadar haşlanan mantıların bir tanesini deneyerek kontrol edebilirsiniz.
Minik minik hamurlara doldurulan ve 1 kaşığa 40 tane sığan, coğrafi işaretli ürün belgesine sahip Kayseri mantısı, bölgenin en önemli lezzetleri arasında yer alıyor.
Ev mantısı yeni hazırlandığından ve hamuru ince olduğundan kısa sürede pişecektir. Haşlama yaparsanız yaklaşık 8 dakikada pişer. Hazır mantı ise dondurulmuş olduğundan çözmesi ve pişmesi daha uzun zaman alacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürebilir.
Yaklaşık 10-15 dakika sonunda mantı taneleri daha çok suyun üzerine doğru hareketlenmeye başlayacaktır, bu işaret mantılarınızın "Ben piştim" deme şeklidir aslında.
Pişirmek için tencerede 1-1,5 lt kadar su kaynatıp sıvı yağ tuz ve bulyonu ekleyip eriyoruz. Donmuş mantıları ekleyip tekrar su kaynayınca 8 dk tutuyoruz. Ara sıra karıştırıyoruz ki üstte kalanlar iyi pişsin. 8 dk sonra kontrol ediyoruz iyi pişmediyse 2 dk daha bekliyoruz.
Bolu mantısının en önemli özelliği ise, iç harcında kıyma yerine mantar kullanılmasıdır.
İçsiz mantı olarak nam salmış hingel ancak çerkez ya da metez olarak da bilinmektedir. Gürcistan'da Khinkali adıyla tanınan içsiz mantı lezzetiyle de pek çok bölgede ilgiyle yapılan lezzetlerden biridir. HİNGEL NERENİN YEMEĞİ? Hıngel hamur ile yapılan ve mantıyı andıran bir yemek türüdür.
Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ateşin bir tık üzeri ısıda ısıtılacak. Üzerine haşlanmış süzülmüş hazır mantı ilave edilecek ve alt üst edilerek kızartılacak. Kızarmış mantı tabaklanacak, üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu gezdirilecek.
Mantımız haşlanınca süzüp tekrar tencereye koyup sarımsaklı yoğurdu döküyoruz karıştırıyoruz. Tabağımıza koyup üzerine salça gezdiriyoruz. Ayrıca sosuna soğan, biber, domates de koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor.
Dinlenen hamuru iki bezeye ayırıp ince açın ve küçük kareler kesin. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve klasik mantı şeklinde kapatın. Mantıları kızgın yağda orta ateşte ara ara çevirerek kızartın. Kızaran mantıları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Aynı zamanda sarımsaklarda rendelenir ve soğanla birlikte kavrulur. Sonrasında kıyma eklenir ve biraz pişen kıyma üzerine bütün baharatlar ve tuz eklenerek, bir taşım daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
1KİLO KIYMADAN 3 KİLO MANTI ÇIKTI😄 YAPTIĞIM EN KOLAY👌 MANTI BU OLDU ✔ - YouTube.
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Harcı için soğan rendelenir. Maydanoz konur, kıyma ve baharatlar ilave edilir ve iyice karıştırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri