Adreslerine teslim ediyoruz. Buzdolabına koyulmadan 10 gün süreyle peynir helvasını rahatlıkla yiyebilirsiniz. Dolapta olursa ya da dondurucuya atarsanız üç ay altı ay sonra bozulmadan kullanabiliriniz. Hatta dolaptan çıkarıp hafif ısıtırsanız bugünkü tazeliğinden daha da güzel oluyor.
Gelibolu Peynir Helvası'nın ortalama oda sıcaklığı şartlarında raf ömrü 10 gündür.
· Helva, serin, ışık almayan, rutubetsiz ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabına konulmamalıdır. · Helvanın paketi yada kutusu açıldıktan sonra hava almayan kapaklı bir kap içerisine konulmalı ve bir ay içerisinde tüketilmelidir.
Un kavrulup şekerli su ilave edildikten sonra bu karışıma eritilen peynir de eklenir. Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Peynir helvanızı ocaktan aldıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri renk alana kadar pişirebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Uzun süre raf ömrü bulunan helvanın, paketi veya kutusu açıldıktan sonra hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir. Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar.
Balık yendikten sonra üzerine helva yenir.
Buzdolabına koyulmadan 10 gün süreyle peynir helvasını rahatlıkla yiyebilirsiniz. Dolapta olursa ya da dondurucuya atarsanız üç ay altı ay sonra bozulmadan kullanabiliriniz. Hatta dolaptan çıkarıp hafif ısıtırsanız bugünkü tazeliğinden daha da güzel oluyor.
Hafif bir renk veriyor sadece. Hazır peynir helvalarında da görebileceğiniz bu canlı rengini ancak safranla elde edebildim. Bu renk sizin için önemli değilse safran kullanmayabilirsiniz.
Peynirli Un Helvası Yapımı (Urfa Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır? Un ve yağ orta boy tencerede kısık ateşte 1 saat boyunca sararana kadar kavrulur. Hiç boş bırakılmaz ve sürekli aynı yönde kavrulur (küsmemesi için). Daha sonra kaynamış şekerli su yavaş yavaş kavrulan unun üzerine eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
Bazı peynirleri uzun süre bozulmadan saklamak için sirkeli havlu ile sarabilirsiniz. Sirkeli su ile ıslattığınız havluyu peynirin etrafına sarın. Daha sonra streç film ile de havluyu sarın. Bu yöntemle özellikle kaşar gibi sert peynirlerin küflenmesini önleyebilirsiniz.
Kaynayan yağın üzerindeki köpükler temizlenir ve tülbent bezinden süzülerek tortularından ayrılıp kavanozda, oda ısısında dahi saklanır.
🔅Vakum ambalajındaki peynirlerimiz 6 ay süre içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir. Vakum ambalajı açılmış ürünlerin maksimum 1 ay içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Derin dondurucuda 1 seneye kadar saklanabilir. 🔅Beyaz peynir dışındaki peynirler yıkanmaz.
Peynir helvasını fırınlamadan da servis edebilirsiniz. Fırınlanmış peynir helvasını tarçın eşliğinde de servis edebilirsiniz.
Anadolu'nun çeşitli yörelerinde Höşmerim genel adıyla üretilen bu ürünü Tekirdağ'a has Peynir Helvası adına dönüştüren temel farklılıklar, ürünün yapımında irmik yerine un kullanılması ve ürüne has klasik yapının (kılçıklı yapı) oluşmasıdır.
Höşmerim, höşmelim, peynir tatlısı ya da peynir helvası adıyla başta Çanakkale ve Balıkesir çevresi olmak üzere Ege'nin kuzeyinde çok sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Höşmerim tatlısının iki farklı türü bulunur.
Kuzey Ege'nin en popüler lezzetlerinden peynir helvası 500 yıllık bir geçmişe sahip. İşte bu lezzeti tadabileceğiniz mekânlar... Beş yüz yıllık oldukça köklü bir geçmişe sahip olan peynir helvası Ege mutfağının dillere destan lezzetlerinden. Öyle ki Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde yer verdiği tatlılardan biri...
Helva kolay bozulan bir gıda maddesi değildir. Ambalajlı helvayı serin ve kuru ortamda saklayabilirsiniz. Helvanın üzerindeki yağlanma bozulma sebebi değildir. Helvayı buzdolabında da saklayabilirsiniz.
Uzun süre raf ömrü bulunan helvanın, paketi veya kutusu açıldıktan sonra hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir. Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar.
Helva tahin ve şekerden üretilir. Helva oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.
Çanakkale deyince akla ilk gelen lezzetlerden biridir 'peynir helvası. ' Çarşıdaki hemen her lokantanın tatlı menüsünde bulunur. Her tatlıcı dükkânında rastlamanız çok olasıdır. Yerken fark edilmese de gerçekten peynirden yapılıyor bu tatlı.
Peynir Helvası diyette yenir mi? Peynir helvası, içerisinde un, şeker ve yağ olduğundan glisemik indeksi ve kalorisi yüksek bir tatlıdır. Bu nedenle kilo kontrolü yapan ve şeker hastası olan kişilerin tüketmesi uygun değildir.
Tarihi Türk mutfağının meşhur yiyeceklerinden olan gerdan tatlısı, Edirne'ye has yöresel lezzetler arasında ön plana çıkmaktadır. Kuru erik, tarçın, yer fıstığı, kuru kayısı, kuru fındık ve kuru badem ile hazırlanan tatlı, sevilen lezzeti ile oldukça fazla tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri