Günde bir kez sıcak suya batırılmış makyaj pamuğunu o bölgede tut. Temiz bir makyaj pamuğu, gazlı bez veya normal bir bez al ve onu sıcak suya batır. Onu şişliğe bastırıp birkaç dakika öyle tutarak sıkışan sıvının gevşemesine ve akmasına yardımcı ol. Takını değiştirmeyi dene.
Lokal ve sistemik antibiyotik kullanılır. Granulomalar büyük olduklarında cerrahi, lazerr yada RF ile girişimsel olarak granulomlar alınır ve sonrasında yine sistemik ve topikal antibiyotikler kullanılır. Piercing sonrası kolay kanayabilen granulomlarda gelişebilmekte. Bunlar piyojenik granulom olarak tanımlanmakta.
İlaç Tedavisi: Kortizonlu keloid kremleri, retinoid kremler, imuquimod, silikon içeren kremler ve örtüler ile keloid tedavi edilebilir. Cerrahi Müdahale: Çok gerekmedikçe cerrahi tedavi önerilmez. Çünkü keloid, cerrahi müdahalelerden sonra %50-100 oranında tekrar edebilir.
Eğer kızarıklık ve iltihaplanma geniş alanda ise piercing çıkarılıp bölgenin iyileşmesi beklenmelidir.
Temizlik: Piercing iltihabıyla karşılaşıldığında, bölgenin hijyenik bir şekilde temizlenmesi önemlidir. İltihaplı bölgeyi, hafif bir antiseptik solüsyon veya tuzlu su (steril bir tuz ile hazırlanmış) ile nazikçe temizleyebilirsiniz. Ancak, aşırı temizlik yapmaktan kaçının, çünkü bu irritasyona yol açabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Enfeksiyon riskini azaltmak için piercingi günde iki kez sabunla ve ılık suyla temizleyin. Temizleme sırasında doğal bir antiseptik olduğu için deniz tuzlu solüsyon da kullanabilirsiniz.
Günde bir kez sıcak suya batırılmış makyaj pamuğunu o bölgede tut. Temiz bir makyaj pamuğu, gazlı bez veya normal bir bez al ve onu sıcak suya batır. Onu şişliğe bastırıp birkaç dakika öyle tutarak sıkışan sıvının gevşemesine ve akmasına yardımcı ol. Takını değiştirmeyi dene.
Thiocilline, Fucidin ve Bactroban gibi antibiyotik içeren kremler, piercing bakımı için tercih edilebilir.
Evde uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleri şu şekildedir: Şişkinlik belirtileri için ılık kompres uygulamak. Enfekte hâldeki piercingi günde 3-4 defa yıkamak. Piercing temizliğinde sabuna alternatif olarak deniz tuzu solüsyonu kullanmak.
Sonuç olarak, piercing yapıldığında hafif şişmeler normaldir. Ama yine de bu şişlikleri gözlemlemelisiniz. İlk şişlik kaybolduktan sonra tekrar şişme meydana gelirse, bu bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Kızarıklık veya hassasiyet gibi diğer semptomların eşlik ettiği şişlik olası bir enfeksiyon belirtisidir.
Keloidler genellikle kendiliğinden geçmez ve büyümeye devam eder.
Keloid Kendiliğinden Geçer mi? Keloidler oluştuktan sonra kendiliğinden geçmemektedir. Travma sonrasında deride oluşan lezyonlar genellikle kalıcı olmaktadır. Bu sebeple küçülmez ya da kaybolmazlar.
Keloid, kanser ya da başka bir hastalığa dönüşmediği bilinmektedir. Ancak tedavi edilmediği taktirde gerilemesi veya kaybolması gibi bir durum da söz konusu değildir.
Granülomlar, enfeksiyon veya inflamasyon nedeniyle cildin altında oluşan küçük yumrulardır. Göbek granülomu, bebeklerde yaygın bir durumdur ve genellikle kendiliğinden geçer.
Granülomlar, bağ dokusu hücrelerinin (fibroblastlar) ve bağışıklık sistemi hücrelerinin bir araya gelerek oluşturduğu nodüler yapılar şeklinde görülür.
Kronik granülamatöz hastalık kalıtsal olarak geçiş gösteren primer bağışıklık sistemi yetmezliğidir. Bu hastalığı olanlar bazı bakteri ve mantarlara karşı bağışıklık sistemi iyi yanıt veremez. Enfeksiyonun olduğu yerlerde bağışıklık sistemi elemanlarının birikimine bağlı “granülomlar” oluşur.
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir.
Piercing bakımı için sadece piercing bakım solüsyonu (serum fizyolojik) kullanılmalıdır. Bu dönemde düzenli olarak kullanılması gereken piercing bakım solüsyonu, 2 ay sonunda da yara tamamen iyileşene dek bakım amaçlı kullanılmalıdır.
İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir. En az ilk üç hafta günde iki kez stüdyonuzun önerdiği kremi sürmeniz ve ellerinizi yıkamadan meme ucunuza ve piercinginize ellerinizi sürmemeniz gerekir. Delim sonrası; İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir.
İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır. Tuzlu su bakımı günde bir kez yapılmalı. Bunun için eczane veya parfümeriden deniz tuzu alıp kaynar suda çözdürün (10 gr. deniz tuzu + 1 litre su).
Deniz suyu piercing için faydalıdır (tabiki yüzülen denizin suyunun temiz olması şartıyla).
Kabuğun ağrı vermeden nemli kalması için tuzlu su uygulamak gerekir. 1 bardak temiz kaynamış suya 1 çay kaşığı tuzlu su katarak bunu yara ve takı çevresine uygulayın. Yara çevresinde iltihap yoksa fazla kuvvetli temizlik solüsyonlarına ihtiyacınız yok demektir. Hiçbir aşamada alkol kullanmayın; cildinizi kurutursunuz.
Piercing delimi sonrası bakımıda hemen başlar ve gün içerisinde periyodik olarak min 4 kez devam eder. siz daha fazla 4-6-8 kez tekrarda edebilirsiniz. piercing bakımının amacı yarayı hızlı bir şekilde kapatmak olacaktır. bunun içinde tuz ve nem en iyi ilaçtır.
Enfeksiyon, ağrı ve şişlik.
Derhal tedavi edilmezse, enfeksiyon hızla hayatı tehdit edebilir. Piercing nedeniyle meydana gelen bir enfeksiyon veya kanamanın dilinizin şişmesine neden olarak hava yolunuzu kapatması ve hayati tehlike yaratması mümkündür.
Çıkarma ya da takma işlemini gerçekleştirmeden önce ellerinizi muhakkak yıkamalısınız. Sonrasında kolonya veya bir dezenfektan yardımı ile gereken hijyeni sağlayabilirsiniz. Piercing modellerinde bulunan ve topçuk olarak adlandırılan kısımdan yardım alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri