Evde uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleri şu şekildedir: Şişkinlik belirtileri için ılık kompres uygulamak. Enfekte hâldeki piercingi günde 3-4 defa yıkamak. Piercing temizliğinde sabuna alternatif olarak deniz tuzu solüsyonu kullanmak.
1. önce bi sakin ol. sonra eczaneden fucidin al ve onu sür. patlatma. kremi sürersen kendi kendine söner.
Şişmenin kötüleşmesi, bir süre normalken ortaya çıkan bir şişme ya da şişkinliğe kızarıklık ve ağrının eşlik etmesi enfeksiyon belirtileridir. Şişme, dilinin şişmesi ve kolayca hareket etmemesi gibi işlev kayıplarına neden olabilir.
Thiocilline, Fucidin ve Bactroban gibi antibiyotik içeren kremler, piercing bakımı için tercih edilebilir. Bu kremleri günde bir ya da iki defa piercing bölgesine uygulamanız yeterlidir.
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
İlgili 38 soru bulundu
Piercing delimi sonrası bakımıda hemen başlar ve gün içerisinde periyodik olarak min 4 kez devam eder. siz daha fazla 4-6-8 kez tekrarda edebilirsiniz. piercing bakımının amacı yarayı hızlı bir şekilde kapatmak olacaktır. bunun içinde tuz ve nem en iyi ilaçtır.
İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır. Tuzlu su bakımı günde bir kez yapılmalı. Bunun için eczane veya parfümeriden deniz tuzu alıp kaynar suda çözdürün (10 gr. deniz tuzu + 1 litre su).
Günde bir kez sıcak suya batırılmış makyaj pamuğunu o bölgede tut. Temiz bir makyaj pamuğu, gazlı bez veya normal bir bez al ve onu sıcak suya batır. Onu şişliğe bastırıp birkaç dakika öyle tutarak sıkışan sıvının gevşemesine ve akmasına yardımcı ol. Takını değiştirmeyi dene.
Deniz suyu piercing için faydalıdır (tabiki yüzülen denizin suyunun temiz olması şartıyla).
Piercinginizin temizliği ve bakımı için piercing bakım solüsyonu harici bir şey kullanmayın. Kantaron yağı, çay ağacı yağı, antibakteriyel sabun, kolonya, cilt antiseptiği vb. şeyler yeni yarayı tahriş edeceğinden kullanılmamaları gerekmektedir.
Vücut deldirme sırasında uygulanan iğne ve takılan aksesuarlar ise alerji, uygulanan bölgede yüzeysel infeksiyonlar bazen de damarlar yolu ile yayılarak (özellikle yüz bölgesi) menenjit gibi daha ciddi infeksiyonlara yol açabilmektedir.
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir.
Bölge önce antiseptik solüsyon ile sterilize edilmelidir. Takılacak ürünün milimetresine göre işaret kalemi ile deri işaretlenir, işaretli bölge pens ile kilitlenip cool spray ile soğutulup (uyuşturulup) delim gerçekleştirilir. Bölgeye takı taktıktan sonra antiseptik solüsyon ile temizlenir.
Piercingi günde bir ya da iki defa ileri geri oynatıp, bölgeyi peçete yardımı ile kurulayınız. Fucidin, Bactroban, Thiocilline gibi antibiyotik içeren kremleri, günde bir ya da iki defa piercing uygulanan bölgeye sürünüz.
Piercing uygulaması yapıldıktan sonra iyileşme sürecinde BATICON dermosept veya Tentürdiyot ile temizlenmelidir. Yine bu süreçte TERRAMYCINE pomad ya da FUCIDIN pomad ile iyileştirilmelidir.
Daha yüksek koruma isterseniz kremden 15 dk. önce kulak çöpü ile baticon sürebilirsiniz. 24 saat banyoya girmeyin. 24 saat sonrası banyo öncesi yukarıda yazılan şekilde krem sürün. Banyodan çıktıktan sonra da işlemi tekrarlayın.
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Burun piercing bakımı için öncelikle uygulama yapılan bölgeyi tuzlu suyla durulamanız gerekir. Solüsyonu evinizde kullandığınız sofra tuzuyla hazırlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra, piercing bölgesini kulak pamuğuyla temizleyiniz. Kâğıt havlu veya pamuklu bez kullanarak burnunuzu kurulayabilirsiniz.
Bunun için delinen bölgeyi antiseptik sabun ve ılık su ile yıkayabilirsiniz. Bu işlemi günde iki kez yapmanız yeterli olacaktır. Temizlik için su ve sabunun yanı sıra salin solüsyonu veya bir çay kaşığı ve bir bardak sıcak su ile yapacağınız karışımı uygulayabilirsiniz.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
Yakın zamanda piercing yaptırdıysan ve piercing canını acıtıyorsa ağrıyı azaltmanın yolları vardır. Ağrı, şişme ve kanama birkaç gün ila bir hafta sonra sona erecektir. Bu zaman içerisinde, soğuk içecekler ve kompresler ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Bu kapsamda ılık tuzlu suyla nazikçe kompres yapılabilir. Bu sayede şişliğin ve enflamasyonun azaltılması hedeflenir. İyileşme sürecinin desteklenmesi için çay ağacı yağı ve lavanta yağı gibi bazı doğal antibakteriyel maddelerin piercing bölgesine uygulanması söz konusu olabilir.
İyileşme süresi 6-8 ay sürebilir. En az ilk üç hafta günde iki kez stüdyonuzun önerdiği kremi sürmeniz ve ellerinizi yıkamadan kulağınıza ve piercinginize ellerinizi sürmemeniz gerekir. Delim sonrası; Kıkırdak dokuda kan akışı çok az olduğundan iyileşme süreci 2-6 ay sürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri