Genele bakıldığında saç cilasının ömrü yaklaşık 1-1,5 aydır. Ancak saç cilasının dayanıklılığı büyük ölçüde uyguladığınız saç bakım rutinine bağlıdır. Boyalı saçlara uygun şampuan, saç kremi ve saç bakım yağı kullandığınız takdirde, saçlarınızdaki rengi ve parlaklığı da daha uzun süre boyunca koruyabilirsiniz.
Saça Cila Ne Zaman Yapılır? Saçlarını boyattıktan sonra saç renginin cansızlaşmaya başladığını, saçlarının soluk göründüğünü fark ettiğin zaman yaptırabilirsin.
Bazen saç açma işlemleri yada yanlış boyamalardan kaynaklanan turuncu yada kızıl yansımalar çok can sıkıcı olabilir. Fakat cila yaparak bu turuncu yada kızıl yansımalar azaltılabilir.
Saç cilası, boyalı ve yıpranmış saçlara parlaklık ve doku katmak için kullanılır. Saçın daha hacimli ve parlak görünmesini sağlayan bir ışıltı katmanı ekleyerek çalışır. Bu, saçların daha dolgun ve sağlıklı görünmesini sağlayacağından, özellikle ince veya seyrelmiş saçları olanlar için iyidir.
Kuaförlerde saç rengini değiştirmeden hızlıca cila yapmak veya saç rengindeki minik kusurları düzeltmek için ıslak saça boya yapıldığını görmüşsündür. Saçların ıslakken boya daha rahat yayılır ve saçlarının tamamına boyayı daha hızlı uygulayabilirsin. Saç boyaları aslında kuru saça uygulanmak üzere hazırlanır.
İlgili 32 soru bulundu
Genele bakıldığında saç cilasının ömrü yaklaşık 1-1,5 aydır. Ancak saç cilasının dayanıklılığı büyük ölçüde uyguladığınız saç bakım rutinine bağlıdır.
Saç cilası işlemi için hazırlanan karışım saçın tümüne uygulanır. Eğer saçta farklı tonlar varsa bunlara uygun ve ayrı karışımlar da hazırlanması gerekir. Saçta yaklaşık olarak 30- 40 dk bekletilen saç cilası, bu sürenin sonunda tamamen durulanır.
Zeminin cilalanması için tercih edilen cila yerli cilaysa kuruma süresi 12-22 saat arasında değişir. Ancak kullanılan cilanın su bazlı olması durumunda kuruma 4-12 saat arasında gerçekleşir.
Saçtaki turunculuğu azaltmak için kullanılan en yaygın ürünler arasında mor şampuanlar bulunur. Bu şampuanlar, sarı ve turuncu tonlarına karşı mavi bazlı pigmentler içerir. Haftada birkaç kez kullanılabilirler. Mor-mavi şampuanlar, daha koyu tonlardaki turunculuğu düzeltmek için kullanılır.
Sarı saçtaki turunculuk için mor şampuan kullanımı son derece faydalı. Mavi boya ve cila: Saçtaki turunculuk için mavi boya kullanımı ve cila da bir hayli yaygın. Doğal yöntemlerin yanı sıra bu boyanın düzenli uygulanması da saçtaki turunculuğun önüne geçmekte etkili oluyor.
Boya ve oksidanla saç rengi açıldığında bu baz tonlar ortaya çıkar. Eğer saç rengi açıldıktan sonra turunculaşma ortaya çıktıysa, bunun nedeni baz saç rengindeki turuncu ve kırmızı alt tonların yeterli şekilde açılmamasından kaynaklanır.
İşte saçtaki turunculaşmayla savaşmanın en etkili adımı bu; saç bakım rutinine mor şampuan eklemek… Turunculaşma karşıtı mor şampuan renklendirme işlemlerinden sonra ortaya çıkan turunculaşmayı yok etmeye büyük ölçüde yardımcı oluyor. Ayrıca mor şampuan herhangi bir saç renginde aşırı sıcaklığı ortadan kaldırabiliyor.
Daha Uzun Süreli Yarı Kalıcı boyalar, 28 yıkamaya kadar sürer; saçınızı hergün yıkarsanız, bu süre yaklaşık 4 haftadır. Kalıcı Boyalarda ise dipleriniz gözükmeye başladığında, yaklaşık 4 ila 6 hafta sonra boyanın yenilenmesi gerekir.
Platin Sarı Saçların Dip Boyası Kaç Günde Yapılmalı? Platin saçlarınız için 4-6 hafta da bir boya işlemi tekrar etmeniz saçınızın sağlığı için idealdir. Sarı saç rengi açma işlemi yapılarak elde edildiğinden, sürdürülebilir, sağlıklı, güçlü saç elde etmek için dikkat etmeniz gereken bir detaydır.
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur.
Pasta cila yaptırmanın maliyeti 500-1000 liradan başlar, 7500 TL'ye kadar çıkabilir. Pasta cila uygulama fiyatları mekana göre çok farklılık göstermektedir. Sıradan bir yıkamacıda 750 lira civarındayken, car care, detailing gibi daha lüks uygulama merkezlerinde fiyat 7500 TL'ye kadar çıkabilmektedir.
Cilanın ne kadar kalıcılık süresine sahip olduğu, kimyasal kalitesinin yanı sıra kullanım şartlarıyla da bağlantılıdır. Netfer Paroto gibi kaliteli oto cilaları, yıkama ve ortam şartlarına göre 3 ay ile 1 yıl arasında kalıcılık sağlar. Pasta cila ne kadar kalıcı sorusunu cevaplamaya çalıştık.
Soğuk havalarda ve nemli iklimlerde kuruma süresi 30 güne kadar çıkarken, sıcak havalarda ve düşük nemli yerlerde kuruma süresi 10 gün civarındadır. Türkiye ortalama şartlarında yeni yapılan boyadan ve vernik işleminden yaklaşık 15 gün / 2 hafta sonra pasta cila yapılabilir.
0.11, 0.22 ve 0.33 tonları nötürleştrici olarak kullanılmaktadır. Soğuk tonlar sağlayarak saçtaki istenmeyen yansımaları nötrler. Igora Royal Saç Boyası ile birlikte kullanılır, direkt saça uygulanmaz. Karışımı hazırlamak için metal olmayan bir karışım kabı ve karıştırıcı kullanın.
Evde tek boyamada turuncu saçı küllü sarıya çevirmek istiyorsan sana önereceğimiz saç boyası L'Oréal Paris Excellence Cool Creme 8.11 Ekstra Küllü Sarı olacak. Ekstra küllü sarı saç boyası formülündeki turunculaşma karşıtı mor teknolojiye sahip.
Bu durum çok güzel olsa da ne yazık ki bu işlemler saçlara zarar verebiliyor. Saç uçlarında kırıklar, saç dökülmeleri veya saç elektriklenmesi gibi sorunlar yaşanabiliyor.
Uygun bir kaba istediğiniz renkteki saç boyasından iki sigara izmariti boyutunda sıkın, biraz saç kremi, bir kaşık % 6'lık oksidan ve 1 bardak su ile karıştırın. Burada önemli olan olabildiğince sulu bir karışım hazırlamaktır. Eğer yoğun bir karışım hazırlarsanız, saçınızın rengi tamamen değişebilir.
Cila ise pasta uygulamasının ardından yüzeyde kalan pürüzleri yok etmek ve mat görünümü daha parlak hale getirmek için yapılan işleme deniyor. Pastanın araba boyası üzerindeki yan etkilerini azaltmak ve arabanızın eskisinden daha parlak bir görünüme kavuşmasını istiyorsanız cila işlemini mutlaka yaptırmanız gerekiyor.
Cilada ise herhangi bir aşındırma işlemi gerçekleşmediği için ayda bir, yılda 2 kere, yılda bir gibi daha sık aralıklarla bile uygulama yapılabilir. Netfer Paroto gibi boya koruyucu ve kaliteli oto cilaları tercih edilirse kalıcılık süresi kullanım şartlarına göre 6 ay, 1 yıl gibi uzun sürelere çıkarılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri