Özellikle ilk takıldığında belli bir süre aksi bir durum meydana gelmediği sürece çıkarılmaması gerekir. Sonrasında da süreklilik arz edecek şekilde çıkarılıp takılması tavsiye edilen bir durum değildir.
Bir elinizle piercingi iç taraftan, diğer elinizle dış taraftan tutup piercingi saat yönünün tersine yönde döndürmeye devam edin. Piercing gevşeyip çıkarılmaya hazır hale geldiğinde yavaşça çekip çıkarın.
Burun piercingi çıkarmadan önce de ilk adım ellerin sabunlu suyla yıkanması ve kurulanmsıdır. Burun piercingi halka şeklindeyse, piercing burunda döndürülerek bağlantı yeri burun deliğinin dışına çıkarılır. Daha sonra elle nazikçe aralanarak uçlar birbirinden ayrılır ve piercing burundan çıkarılır.
ilk delimde titanyum veya medikal çelik küpeler kullanılır. İlk 6 ay ilk küpenizi değiştirmemenizi tavsiye ederim. Yine de değiştirmek isterseniz iki ay sonra çıkartabilirsiniz. Yine de ilk altı ay titanyum veya medikal çelikten yapılmış farklı bir model kullanabilirsiniz.
Piercingi dilediğiniz zaman kolaylıkla hayatınızdan çıkarabilirsiniz ancak bir piercingi çıkardığınızda ileriyi düşünerek uygun adımlar atarak yara izi miktarını en aza indirmek için muhakkak önlem almalısınız. Genellikle kaş, göbek ve dudak piercinglerinin izleri oldukça acımasız olabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Yüzünüze ya da vücudunuza yaptıracağınız piercingler, çıkarıldığında iz bırakabilir. Bu izler, uygulama yapılan bölgeye ve cilt yapısına göre farklı miktarlarda olabilir.
Bildiğim kadarıyla, piercing noktasının kapanması için, beyin o noktayı yara olarak algılıyor. Ancak uzun süredir mevcut olan alanlarda kapanma durumu yaşanmıyor.
Eğer kızarıklık ve iltihaplanma geniş alanda ise piercing çıkarılıp bölgenin iyileşmesi beklenmelidir.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
Thiocilline, Fucidin ve Bactroban gibi antibiyotik içeren kremler, piercing bakımı için tercih edilebilir. Bu kremleri günde bir ya da iki defa piercing bölgesine uygulamanız yeterlidir. Delim işlemi yapılan bölge; ıslak, nemli veya kremli kalmamalıdır.
öncelikle 1-2 gün hiç takma. sonra kolonya ile iyice dezenfekte et tak iyileşir. iyice kötüye giderse doktora görün.
Kullanıcıların deldirmeyi en çok tercih ettiği bölgelerin başında gelen kulak memesi kısmı, delindikten 4-5 saat sonra uygun bir losyonla temizlenmesi öneriliyor. Ardından doğru bir merhem sürülmesi ve bu bölgeyle elden geldiğince az temas edilmesi tavsiye ediliyor.
Piercinglerin genel olarak sistemi vidalar ve somunlarla aynıdır. Saat ibresi yönünde sıkışır, tersi istikametinde açılır. Toplardan birini tutup diğerini çevirerek açabilirsiniz. Bunun yanında geçmeli piercing çeşitleri de mevcuttur bunları ise top kısmından çekilerek çıkartılır.
Yapılması gereken piercing üzerine bir miktar yağ ya da vazelin uygulamak ve birkaç dakika beklettikten sonra sıkışan piercingi nazikçe itmektir. İtme işlemi sırasında kesinlikle zorlamamaya özen göstermek ve aşırı güç kullanımından kaçınmak gerekir.
Bununla birlikte helix piercing iyileşme süresi genellikle 3 ila 9 aydır. Kişinin bağışıklık sistemi, yaşam tarzı alışkanlıkları, piercing bakımının düzenli olarak yapılıp yapılmadığı gibi etkenler helix piercing iyileşme süresi üzerinde etkilidir.
Piercing'ini temizlemenin en kolay yolu, tuz solüsyonu kullanmaktır. Tuz solüsyonu yapmak için, 1/4 tatlı kaşığı iyotsuz deniz tuzunu 1 su bardağı ılık suyla karıştır. Alternatif olarak, eczaneden ambalajlı steril tuz solüsyonu satın alabilirsin.
Dijital panoramik röntgen çekimi öncesinde özellikle baş bölümünde bulunan; toka, küpe, kolye, gözlük, piercing ve ağızda bulunan hareketli protezler gibi metal içeren nesnelerin çıkarılması gerekir. Böylece röntgen görüntüsü üzerinde bozulma oluşumunun önüne geçilir.
Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor.
Dövme ve diğer işlemlerde olduğu gibi piercing için yaş sınırı 18'dir. 18 yaşından küçükler ebeveyn izniyle piercing yaptırabilirler.
Özellikle ilk takıldığında belli bir süre aksi bir durum meydana gelmediği sürece çıkarılmaması gerekir. Sonrasında da süreklilik arz edecek şekilde çıkarılıp takılması tavsiye edilen bir durum değildir.
Havlu ve kıyafetlerinizin piercinge takılmamasına dikkat edin. Piercing taktırdıktan 24 saat sonra denize girebilirsiniz. Tabi ki girdiğiniz bölgede denizin temiz olduğundan emin olun. Havuza ise en az 2 hafta girmemeniz gerekir.
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir.
Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
Takınızı çıkarmayın.
Piercing deliğinizin kapanmasını istemiyorsanız, deliğin kapanmasını önlemek için bu süre boyunca takıyı çıkarmayın. Piercing deliği iyileştikten sonra takıyı çıkardığınızda bir girinti veya delik görebilirsiniz.
Müslüman kadınlar Peygamberimiz (s.a.v.) döneminden itibaren (Buhari, Libas, 59 (5583 ) bu güne dek süslenmek amacıyla bunu kullanmıştırlar. Ayrıca çeşitli duygu ve akımların sonucu olarak, uygun olmayan yerlere takı (piercing) takılması ve bu amaçla yapılacak süslenme dinimizce uygun değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri