Piercing'in olumsuz etkileri arasında tetanoz, kalp enfeksiyonları, beyin apseleri ve diş çürümeleri yer alıyor. Stefania'nın örneğinde, genç kadının dilindeki piercing, çenesinden geçen, beyindeki en büyük sinirlerden, trigeminal sinire etki etmiş.
Bir hafta sonra çıkarmanız ve tekrar takmanız gerekmez. Uzun süre kullanımda herhangi bir sorun yaratmaz. iyileşmesi için en az iki ay çıkartılmaması gerekir. burun piercing'i yaptırdıktan sonra, ıslak ve nemli bırakmayın, kuru tutmaya ve bir yerlere takılmamasına dikkat edin. Üzerine yatmayın.
"O BÖLGEYİ MAHVEDEBİLİR"
Burna takılan piercing eğer burundaki kıkırdağı enfekte ederse burun kaybedebilir. Kulağa takılan piercing kulağın çürümesine yol açabilir. Eğer kulak mikrop kaparsa kulağın kaybedilme riski olabilir.
Kadınların tercih ettiği burun deldirmek ve hızma takmak, güzel görünmek için sıklıkla başvurulmuştur. İslamiyet'te kadın veya erkeğin hızma veya piercing takması mekruh olarak sayılmıştır. Aynı zamanda abdest alırken de suyun deriye temasını engelleyeceği için bu duruma mâni olmaktadır.
Metallere karşı aşırı duyarlılık : Ağız piercingi takılan bölgede ve çevresinde alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Sinir hasarı : Piercing uygulaması için yapılan delme işleminden sonra, dil ve dudakta geçici uyuşma oluşabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir.
Kaş piercinginin kapanıp kapanmaması kullanım sürenize bağlı olarak değişir. Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
Piercing de güzel bir aksesuar değil. Dövme yasaktır, piercing de hoş baktığımız bir şey değil. Oje ile namaz kılınır mı? Abdest aldığında tırnağında oje yoksa abdestin bozulduğuna ana kadar namaz kılabilirsin.
Yasaya göre piercing yapan işletmeler, vücutlarını deldirmek isteyenlerden 18 yaşın üzerinde olduğunu kanıtlamasını isteyecek, aksi takdirde işletmeler cezayla karşılaşacak.
Bu meselede, yani kulağı deldirmekte bir zaruretten bahsetmek mümkün değildir. Muhtemel olan bu halin dışında, kulak deldirmekte bir mahzur bulunmamaktadır. Birden fazla delik deldirmek de caizdir.
Burun piercingi uygulamasında ortalama 4 ile 6 ay arasında bir iyileşme süresi vardır. Delinen yerdeki yara izi belirli bir süre kalır ve zamanla iyileşir.
Koku ağrı, sarı iltihap veya kanla birleşirse bir sorununuz olabilir. Aksi takdirde, bu koku, ölü deri hücresi birikiminin kokusudur ve vücudunuz kendini iyileştirmeye çalışır. Piercingi temiz tutmak ve zamanında ahşap veya cam takıya geçmek kokuyu sınırlamaya yardımcı olacaktır.
Deliğin içi tamamen deri ile kaplanınca, delik artık kolay kolay kapanmaz. Hızmayı çıkartınca 2-3 günde delik kapanıyorsa demek ki epitelize olmamıştır. Yani deliğin içi iyileşmemiş yara halindedir. Kısa mesafeler çabuk iyileşir.
8. Conch piercingi
Listemizin acı skalasında birinciliğe oynayan conch piercingi çok fazla tercih edilen bir model değil.
İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Çıkarma ya da takma işlemini gerçekleştirmeden önce ellerinizi muhakkak yıkamalısınız. Sonrasında kolonya veya bir dezenfektan yardımı ile gereken hijyeni sağlayabilirsiniz. Piercing modellerinde bulunan ve topçuk olarak adlandırılan kısımdan yardım alabilirsiniz.
Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir. Hayatınızı bir döneminde büyük bir ilgi ve heyecanla taktırdığınız piercingin vücudunuzda kötü bir iz bırakmaması için öncelikle bu konuda uzman kişilerden yardım almalısınız.
Piercing için Yaş Sınırı Var mı? Dövme ve diğer işlemlerde olduğu gibi piercing için yaş sınırı 18'dir. 18 yaşından küçükler ebeveyn izniyle piercing yaptırabilirler.
Kıkırdak bölgesinde yapılan bir uygulama olduğundan diğer bölgelerdeki piercing türlerine göre helix piercing delimi biraz daha acı verici olabilir. Ancak hissedilen acı genellikle çok şiddetli değildir ve iyileşme süreciyle birlikte kademeli olarak azalır.
Eğer hızma burna veya başka bir yere yapıştırılıyorsa suya engel olacağı ve altı ıslanmayacağı için gusle engel olur. Ama hızma, küpe gibi delinerek takılıyorsa deliğe su girmesi için ovuşturulup suyun o delikten geçmesi sağlanırsa gusle engel olmaz.
Pirsing ve Hızma (İngilizce: piercing), bir takı türüdür. Cildin ve altındaki yağ tabakasının ya da kıkırdağın delinmesi ve takı ya da iğne takılması usulü ile gerçekleştirilen vücut süsleme sanatıdır. Bu şekilde takılan takılara da pirsing denir. Pirsing çoğunlukla kişisel bir kendini ifade yöntemi olarak kullanılır.
657 sayılı devlet memurları kanununda piercing, dövme vs yasak. Küpe için herhangi bir kısıtlama yok.
İşlem sonunda takılan gümüş veya altın küpenizi yaklaşık 6-8 hafta çıkarmamak gerekiyor. Yaklaşık 6 hafta sonunda bir sıkıntı yaşamadığınız takdirde delinen kulağa yeni bir küpe takabilirsiniz. Kıkırdak delimi yapıldıysa 12 hafta boyunca küpenin kulakta kalması gerekir.
Piercing değiştirme işlemi ilk delimden en az 1 ay sonra yapılmalıdır ve acısız bir işlemdir.
Piercing'in enfeksiyon riski var mı? Steril ortamlarda yapılan piercing enfeksiyonlara yol açmaz. Ama yanlış bölge delinirse damar ve doku zedelenmesi olabilir. Tek yapmanız gereken, piercing'inizin bakımını dört dörtlük uygulamak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri